reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus W7J – Core 2 Duo v bílém

28.11.2006, Josef Brož, recenze
Asus W7J – Core 2 Duo v bílém
Posledním modelem notebooků Asus je typ W7J. Zástupce vyšší střední třídy je prvním notebookem s Core 2 Duo procesorem v našem testu. Notebook je vybaven výkonným grafickým jádrem nVIDIA GeForce Go 7400, 13,3“ displejem a 100 GB diskem
Notebooky společnosti Asus patří na našem trhu k oblíbeným značkám. Asus nabízí pestrou řadu produktů, od lehkých notebooků přes multimediální centra až po výkonné náhrady desktopových počítačů. V aktuální nabídce českých prodejců proto najdete několik desítek notebooků taiwanského výrobce. Notebooky jsou rozděleny do šesti základních řad – Digital Home, Business, Portability, Mobility, apod. Každá z řad nabízí mnoho modelů, které se liší svou výbavou, hardwarem a zaměřením. Některé typové řady se navzájem překrývají a zákazník proto může být bohatou nabídkou vzájemně podobných typů poněkud zmaten.


Asus W7J

Typickým příkladem velkého množství modelů je řada Superior Mobility, která obsahuje série M5, S5, W5, S2, S3, W6, U5, S6, Z35 a W7. Posledně jmenovaný - Asus W7J si popíšeme v dnešní recenzi. Nový Asus spojuje výkon s ergonomií a bohatou výbavou. Velký důraz je kladen především na maximální mobilitu, které odpovídá nízká hmotnost zařízení (cca 2,1 kg). Na první pohled však nový Asus zaujme nezvyklým barevným zpracováním. Sněhově bílý notebook je rozhodně raritou, která přináší nové prvky do stojatých vod mobilního designu. Další výjimkou, odklonem od klasických šedočerných materiálů byl pouze kontroverzní MEGABOOK 425 společnosti MSI.


Variety Asus W7J


Pomineme-li nezvyklý design, nabízí Asus W7J ještě jednu novinku. Jedná se o první notebook osazený procesorem Core 2 Duo v našich testech. Podrobnější hardwarové specifikace najdete v následující tabulce.

Asus W7JIkona Odkaz na databázi
Procesor Intel Core 2 Duo T5600 (Merom)
Frekvence1,83 GHz - FSB 667 MHz
ČipsetMobile Intel Calistoga i945PM
RAM 1024 MB (DDR2-533 DDR2 SDRAM)
HarddiskFUJITSU MHV2100BH (100 GB, 5400 RPM, SATA)
Úhlopříčka displeje 13,3" XGA
Rozlišení displeje 1280 x 800 pixelů
Grafická karta nVIDIA GeForce Go7400 s 128MB
Zvuková karta Realtek ALC861 - Intel 82801GBM ICH7-M
Mechanika MATSHITA DVD-RAM UJ-850S
Reproduktorystereo
Výstup sluchátka/microf. sluchátka/mikrofon
Polohovací zařízení Touchpad
PS/2 ne
USB 3x USB 2.0
Výstup na externí monitor D-Sub
S-Video výstup ( TV out)ano
Express Card / PCMCIAano / ne
Firewire (IEEE 1394) ano
Čtečka karet4-in-1 SD/MMC/MS/MS PRO
Bluetoothano
Infra portne
WiFiIntel PRO/Wireless 3945ABG
Modem Motorola SM56 Data Fax Modem
LAN Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet
Webcamano
Speciální výbavaTPM čip , dvě brašny
Typ baterie 9-článková 7800 mAh, 80 Whrs
Deklarovaná výdrž baterie cca 4h
Délka x šířka x výška Š: 31,5 cm x H: 22,6 cm x V: 2,9-3,7 cm
Hmotnost 2,1 kg
Operační systém Win XP Professional


Software s ostatní výbava



Společnost Asus dodává ke svým produktům tradičně bohatou software výbavu. Součástí systému je mnoho firemních utilit a programů. Mezi nejznámější patří Asus Live Update, který se stará o aktualizaci driverů, dále monitorovací program Probe (teploty, otáčky), WinFlash atd. Přehrávání DVD filmů zajišťuje AsusDVD, licencovaná verze populárního PowerDVD. Pochopitelně jako součást předinstalovaných Windows XP nechybí bezpečnostní software Norton Internet Security (antivir, atd.).


Balení Asus W7J

Softwarový balík obsahuje CD s nejdůležitějšími drivery, dále pak aplikace Asus DVD, Power Director, Media Show. Uživatel jistě nepohrdne OEM verzí populárního vypalovacího programu Nero. Jako zajímavost zmíním aplikaci Asus Video Security, která s pomocí webkamery „hlídá“ objekty. Program v případě zjištění pohybu před objektivem kamery spustí alarm a odešle uživateli mail.


Video Security

Bezpečnostní prvky najdeme již na úrovni BIOSu. Jedná se především o ochranu pevného disku HDD user password protection a TPM Module, který umožňuje šifrovat data na disku.


Bílá myš

Mimo klasických komponentů (jako je zdroj a napájecí kabely), dostanete telefonní kabel, redukci S-Video/cinch a především optickou myš. Za standardní výbavu lze u Asusu považovat praktickou tašku pro notebook.


Brašna

Asus W7J je velmi malý a snadno přenositelný notebook. Pokud zrovna nepotřebujete kompletní kabeláž, je možné notebook transportovat v praktickém semišovém pouzdru.


Pouzdro
reklama