reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ASUS WL-500W: k WiFi ještě USB

30.10.2009, Martin Kuchař, recenze
ASUS WL-500W: k WiFi ještě USB
Dnes se podíváme na WiFi router od ASUSu, který na první pohled zaujme svým USB 2.0 portem s možností přímého sdílení všech dat. Tato funkce sice není zázračná, ale v domácnosti nebo firmě může usnadnit šíření dat, které potřebuje více uživatelů současně.
Dnes jsme si představili poněkud kontroverzní router. Jeho provedení, parametry, předpokládané rychlosti i podpora USB zařízení dávaly vysoké předpoklady, které se ale bohužel nenaplnily. Z grafů jste ostatně sami mohli vidět, jak si router vedl a jaké podal výsledky.



Na druhou stranu je potřeba uznat, že USB funkce pracovaly na výbornou. Jak sdílení kamery, tak i USB disku proběhlo prakticky okamžitě bez zbytečně dlouhého a komplikovaného nastavování. Nabízí se ale otázka, zda jde u routeru primárně o tyto dodatkové funkce, nebo jsou důležitější jeho rychlosti a parametry přenosu signálu při komunikaci s koncovým zařízením.

Je opravdu škoda, že router s cenou přesahující 2000 Kč podává tak špatné výsledky z pohledu rychlosti, i když jsou ostatní kategorie prakticky v pořádku. Tento fakt trochu kazí celkový dojem a dá se očekávat, že uživatelé sáhnou při vývěru spíše po jiném kousku – ostatně v chystaných recenzích sami uvidíte, že je z čeho vybírat.


dva USB porty
vyšší cena
IP camera server
antény nelze vyměnit
print server
rychlosti jsou opravdu nízké
Cena v době testování: cca 2300 Kč s DPH


Za zapůjčení routeru ASUS WL-500W děkujeme Asusu.
reklama