reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ATI Radeon HD 2600 PRO: zlaté dítě ATI?

13.7.2007, Petr Papež, recenze
ATI Radeon HD 2600 PRO: zlaté dítě ATI?
Porod to byl dlouhý a náročný, museli jsme si počkat déle jak 2 měsíce oproti konkurenci. Zákrok byl nakonec proveden předčasně a zatímco ovladače dospívají v inkubátoru, musíme se smířit s různými anomáliemi. My se dnes podíváme na kartu Radeon HD 2600 PRO.

Přehrávání HD videa


Oblast, ve které by měly všechny karty excelovat. Všechny dnes testované karty akcelerují H.264 s minimálním zátěži na procesoru. Ostatní formáty jsou na stejné úrovni jako karty v minulém testu. Procesor je podtaktován na 1,6 GHz s jedním vypnutým jádrem.


Testovací sestavy se liší. Pro PureVideo HD je použit systém Microsft Windows Vista 32bit, pro AVIVO HD jsme použili Microsoft Windows XP 32bit.

Předně se omlouváme za kvalitu křivky zatížení PureVideo HD. Neomylně jsme křivku uložili jako jpeg a tím ztratili část dat. K odečtení výsledku se však dopracujete v každém případě. Mezi technologiemi není žádný dramatický rozdíl. NVIDIA PureVideo HD je na tom o něco lépe. Rozdíl je zanedbatelný i u slabých procesorů. Nevýhoda PureVideo HD je prozatím nefungující podpora ve Windows XP s regulérními ForceWare.


Spotřeba





Hlučnost


Všechny dnes testované karty jsou buď pasivně chlazené nebo nemají možnost měnit otáčky ventilátoru. Měření probíhalo ve vzdálenosti 60 cm od bočnice bigtower skříně Chieftec Dragon series a výsledky tak odráží hlučnost celé sestavy. Popis testovací metodiky naleznete v minulém srovnávacím testu.

reklama