reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
13.7.2007, Petr Papež, recenze
Porod to byl dlouhý a náročný, museli jsme si počkat déle jak 2 měsíce oproti konkurenci. Zákrok byl nakonec proveden předčasně a zatímco ovladače dospívají v inkubátoru, musíme se smířit s různými anomáliemi. My se dnes podíváme na kartu Radeon HD 2600 PRO.
Akyra | 27.2.200816:03
Nekdy se jeste testuje 1 az 2 hry na slabsim procesoru. Je to celkem fer, jelikoz dnes opravdu nemaji vsichni nadupany delo. To ja mam dost zajimavy problem. Mam Gygab. R2600XT Pasiv. Pri ovladacich z CD to nevykresluje nekdy polygony. Nahral jsem ovladace 8.2 a tam me to pri nejakem grafickem pohybu..3D hra nebo meneni velikosti okna ve Win vydava straslivy zvuk..­(opravdu grafarna, asi radic DAC nebo neco podobneho, je tam pasiv, ale...no fakt nevim...dnes zkusim nahrat ovladace 7.12 a poreferuji­)­(zahada­)­(prece neni procesor mechanicky­)..:)
Odpovědět0  0
Juraj Angelovic | 30.1.200810:42
Mam doma kartu nVidia6600Diamond a zhanam nieco lepsie na AGP slot.... bola by 2600XT dobrou volbou, alebo ani nie...??
Odpovědět0  0
pavelxxxxxxxxxxxxxxxxxx | 27.10.200714:57
Opravdu vám připadá Core 2 Extreme X6800 2.93 GHz, 4MB L2 cache jako vhodný stroj k testování takových karet?
Odpovědět0  0
Petr Papež (215) | 27.10.200720:17
Ano, jsme normální a ano, připadá nám celkem vhodný. Jestli jste nepochopil k čemu slouží testy grafických karet, tak jde o srovnání karet, ne procesorů. Mimoto už odmítám toto téma řešit, minimálně jednou se řešilo a vždy dospělo k názoru, že je momentální metodika shůdná.
Odpovědět0  0
pavelxxxxxxxxxxxxxxxxxx | 28.10.20072:48
J8 si myslím že to nechápete vy. Testy karet by měly být především proto aby lidem pomohly rozhodnout se kterou kartu si mají koupit. Ne proto aby se předvedlo kolik se z karty dá vyždímat za ideálních podmínek. Nejste v tom sám, zdá se že to nechápe nikdo testujícíh, test na odpovídajícíh procesorech se nedá nikde najít...
Odpovědět0  0
LB | 24.9.200717:44
Je možné na kartách s 2x DVI + TV Out zprovoznit tuto kombinaci:
Monitor připojený pčes D­-Sub redukci na DVI a klonovat tento obraz na TV přes S­-Video?
Odpovědět0  0
mixlw | 17.8.20070:23
Jak je to vlastne s podporou HD zvuku.. respektive, ma tzahle rada karet zvukovej cip a vystup pres HDMI ?? Jak je to vlastne vyresene u nVidia 8600 ? Ta tusim zvukovy čip na grafice nema, jak tam teda dostanu HD audio?
Odpovědět0  0
Jakkubus | 7.8.200716:23
Omluvám se ,asi se to sem moc nehodi,ale potřeboval bych poradit.
Přemýšlím ,že si koupím novou grafickou kartu ­(mám RX 1300PRO­).
Je pravda ,že jako student­(i když pracující­) moc peněz nemám ,tak by mě zajímalo jestli se oplatí a ještě nějakou dobu postačí tato:http:­/­/www.alza.cz­/graficka­-karta­-ati­-sapphire­-radeon­-x1950pro­-256­-mb­-ddr3­-d69071.htm
či jak by ste mi jinak poradili.
Předem děkuji.
Odpovědět0  0
milanissimo | 6.8.200712:36
Otazocka: Ako zapnem na FarCry HDR? Mam original FarCry+cumulative patch v1.4 + Win.XP.Pro.SP2 + Gainward GEForce 7600GT AGP. Dakujem
Odpovědět0  0
Petr Papež (215) | 6.8.200718:45
Podle netu by to mělo ­(snad­) být v konzoli ­"r_hdrrendering X­". Kde X je hodnota 1 až 11, čím více, tím více HDR.
Osobně to upravuji v config souboru FarCry, kde to naleznete pod podobnou položkou ­(jsou tam tuším tři s názvem HDR­), bohužel nejsem u domácího PC. Také se tam nastavuje hodnota od 1 do 11.
Odpovědět0  0
Anunnaki (15) | 25.7.20079:11
Dobry den,

mam takovy dotaz, neslo by udelat a delat jeden velky test a porad ho rozsirovat ? Reknu to takhle. Vyskladate nejakou silnou sestavu, a ted na ni budete 2 roky delat testy ruznych karet. Na WEBu vytvorite neco jako ­"VGA rebricek­", kde budete prubezne pridavat nove karty po otestovani. Ja vim ze se pak otevira spousta moznosti, jako verze ovladace nebo verze 3D MARKu a podobne. Tohle bych neresil, vzdy by se delal test na aktualni verzi 3D marku a ovladacich, a na stejne sestave. Ten udaj pak samozrejme vlozit do tabulky ke kazde karte take. Pres WEB by uzivatele mohly zadavat filtry a serazovat karty jak chteji a vybrat si vlasniho vyteze. Cena by v rebricku byt nemela, a mely by tam byt veskere karty na trhu dohromady ­(low­-end, az high­-end­). Cenu si kazdy muze zjisitit sam, a pripadne ji rucne vlozit ke kartam ktere chce porovnavat a pak si muze vyjet aktualni pomer cena­/vykon a podobne. Chce to ale testovat:
a­) karty na standardnich frekvencich ­(tedy doporucene od vyrobce cipu a pameti a ne tedy ruzne pretaktovane verze­). Pak neni potreba porovnavat kazdeho vyrobce zvlast ale jedna karta = jedna kategorie
b­) nedelat testy OC, neni to vubec potreba. Tech par kusu lidi co provadi OC zpusoby jen problemy, protoze OC muze zaviset jak na kusu chipu gpu tak na kusu pameti, a podobne. Proste OC testy nedelat.

Jednou za cas az by se zmenily vyrazne parametry testu ­(nova sestava, nova rada ovladacu, novy 3D mark a podobne­) by byla snaha co nejdrive otestovat ty nejstarsi karty v testu ­(resp opet jednoho zastupce z jejich rady­) dle nejnovejsich parametru, ovsem nechat v tabulce i puvodni radek starych testu ­(pro porovnani s kartama ktere nebudou­/nejsou testovany pod novymi parametrami­).
Odpovědět0  0
Hyjena_ | 26.7.200723:24
Odpovědět0  0
-HoNY- (136) | 27.7.200716:38
Ale to není český web. U nás nic takovýho není a kvalitní konkurence zahraničí musí být :)
Odpovědět0  0
Petr Papež (215) | 29.7.200711:32
To je podle mně nereálné a nepřesné, asi proto to nikdo nedělá. Např. rozdíl verzemi ovladačů 7.7 a 7.8 beta je prý docela velký. Jak by tabulka potom vypadala? Je to nepřesné a tedy nemožné publikovat. Co se týče otestování všech karet najednou, to mi bylo zamítnuto a takového testu se asi jen tak nedočkáme.
Odpovědět0  0
Petr Stefek | 31.7.200710:44
Ale dockame:­)...a to velmi brzy
Odpovědět0  0
Petr Papež (215) | 31.7.200712:42
No tak to jsem zvědavý jak to zklohníte dohromady ;­).
Odpovědět0  0
-HoNY- (136) | 18.7.200717:53
Dneska jsem stavěl zákazníkovi sestavu s Saphire HD2600 Pro 256MB DDR2­/128b @594­/494 za 2370Kč ­(koncová cena­). Nějaký testy jsem na ní zkoušel ­(3D Mark, CoH­) a úspěšně nataktoval.

V testu máte nepřesnost v podobě materiálu chladiče: Je vyroben tažením­/válcováním nikoliv frézováním jak uvádíte. Ventilátor je velmi tichý a je dokonce tižší než HDD WD KS.

Bohužel položka DX10 byla v CoH neaktivní. Použil jsem poslední ovladače a po postupném stáhnutí všech patchů hra korektně oznamovala verzi 1.7. Můžete mi říct Vaše malé tajmeství, které tuto volbu aktivovalo? :­)­)­)

Dále by bylo vhodné vypsat podrobnější nastavení ve hrách­/benchmarcích. Žádná z mnou naměřených hodnot se té Vaší nepřiblížila ;­-)
Odpovědět0  0
Petr Papež (215) | 18.7.200719:50
Zdravim do Brna,
k hlučnosti. No možná ti tichý přišel, ale stále je hlučnější než konkurence a už je slyšet. Je spolehlivě slyšet i v nepříliš tiché testovací sestavě ­(ta rozhodně neřve, ale také to není to nejtišší co jsem kdy slyšel­).
-­-­-
CoH DX10. Předpokládám, že jsi to spouštěl ve Windows Vista...
-­-­-
Jiné výsledky? Máme ­(pravděpodobně­) úplně jiný HW, jiný SW a jiné nastavení. Potom to těžko poběží stejně. Zkusím to nastavení nejak sepsat.
-­-­-
Výroba chladiče. Mohl by jsi mi poslat nějaký link, nemůžu nic smysluplného najít. Přišlo mi to jako vyfrézované. Máš nějaký tajný zdroj podrobnějších informací? :­)
Děkuji
Odpovědět0  0
-HoNY- (136) | 18.7.200720:30
Ono to bude asi tím, že se vyrábí ve velkém množství ­-> velká tolerance kvality ­-> excentricky umístěné ložisko :­) Tohle tam klouzalo jako po másle, aerodymacký hluk žádný. Je pravda, že po čase bude hlučnější, ideální by opravdu bylo pasivní chlazení. Case byla Akasa ZEN. Všechny ventilátory jsem měl odpojené, ve zdroji byl zastavený prstem. Jediný co bylo slyšet, byl tradičně tichý Western.
btw: Pamatuju si BOXy na LGA co spolehlivě rozvibrovaly celý case a naopak jiné co nebyly slyšet.
-­-
Aha to bude přesně ono, moje lameřina. Byly tam WinXP Pro. Nervy mám jen jedny a Visty budu používat až potom, co budou pořádně doladěné. Stačilo mě pár instalací ovladačů k Acer notebookům.
-­-
Mám tam velmi propastné rozdíly v CoH, ale jak říkám to bude nastavením. Také porovnával výkon mezi verzí 1.0 a 1.7
Testovací sestavu ti pošlu po SZ na fóru, byla podstatně pomalejší.
-­-
Na chladiči nebyla nikde stopa po fréze ;­-­) Vyfrévání žeber vede ke vzniku odpadního materiálu. Tudíž zvyšuje výrobní náklady. Jediné co na něm ­"ofrézovali­" byly okraje žeber. To, že je chladič vyroben tažením­/válcováním je poznat podle nesouvislých čar ­(vypadá jak povrch dřeva­).
-­-
Další testy na kartě už provádět nemůžu, protože si ji odnesl zákazník i s celou sestavou. :)
Odpovědět0  0
b337 (6) | 15.7.200723:45
cisla v grafu pro coh dx9 jsou min, prumer nebo max hodnoty interniho benchmarku? v metodice jsem to nak nenasel ale mozna sem jen slepej...
Odpovědět0  0
Petr Papež (215) | 16.7.20078:15
Jedná se o průměr. V metodice to nenajdete, doplním to tam. Děkuji.
Odpovědět0  0
b337 (6) | 16.7.200719:49
mozna by priste nebylo od veci uvadet i minimalni fps pokud je v benchmarku k dispozici, pro hrani her je podle me pomerne podstatne zda behem hrani nepada fps pod unosnou mez...
Odpovědět0  0
gregyy | 14.7.200722:32
Chtěl bych si pořídit graf. kartu ati hd 2600 do 4000,­- Poradíte mi jakou? Bylo by to na hry. A jde mi o to, abych rozeběhl bez sekání alespoň nějaké první hry s dx10. A potom bych samozřejmě koupil lepší až jich bude víc.
Odpovědět0  0
b337 (6) | 15.7.200723:56
"A jde mi o to, abych rozeběhl bez sekání alespoň nějaké první hry s dx10­"

pokud by dx10 nekdy zacal fungovat jak zamejslel mrkvosoft tak jo ale zatim se tak nedeje takze spis ne :D
Odpovědět0  0
komisar.durex (41) | 14.7.20070:53
Tak mam takovej pocit ze nova generace karet ATI neni vubec spatna, naopak! jen to ATI kapku uspechala, udelala karty ktery pod DX10 excelujou ale pod DX9 jim nV nakopava pekne pr....

Tezko rict zda je to dobre nebo spatne to at kazdy posoudi sam....
Odpovědět0  0
boka | 13.7.200721:47
Mam dilema,jakou novou kartu do AGP slotu
Mam 2800Bartona a 9600Radeona, deska ASUS A7V880. Chtel bych sem tam hrat CSS s FPS aspon nad 80 + sledovat filmy v HD­(H.264­)rozliseni.
Kterou kartu koupit ? ATI Radeon X1950 GT , nebo pockat na AGP verzi ATI Radeon HD 2600
Predem dik moc za radu
Odpovědět0  0
Aglarond | 18.7.200717:37
myslim, ze ani x1950GT ani 2600 sa nepodari vyuzit pri Bartonovi 2800. Mal som Athlon64 3000+ socket939 a na Radeonovi X1950PRO som nevedel vytiahnut poriadne FPS. Az ked som si kupil dvojjadrovy proc. som tu kartu vyuzil. Rychle karty su dobre na vysoke rozlisenia, ale ak chce clovek vysoke FPS potrebuje v prvom rade procesor, ktory to utiahne. Inak s AGP verziou Radeona X1950PRO som zatial nemal problem, stiha bezchybne a PCIE mi nechyba.
Odpovědět0  0
pavelxxxxxxxxxxxxxxxxxx | 27.10.200714:53
2xxx by měly mít až o 30% méně náročné ovladače ­(i v DX9­) takže by se určitě dala využít. Navíc záleží i na hře, některé hry potřebujou hlavně CPu, některý hlavně grafiku.
Odpovědět0  0
Jirry | 30.1.200810:44
Mam doma kartu nVidia6600Diamond 128 a zhanam nieco lepsie na AGP slot.... bola by 2600XT ­(512 DDR3­) dobrou volbou, alebo ani nie...??
Odpovědět0  0
Vladimir (24) | 13.7.200717:09
Pri kazdej karte je udany vykon v 3DMark05­/06, preco jedine u ATI Radeon HD 2600 PRO chybaju hodnoty?
Odpovědět0  0
Petr Papež (215) | 13.7.200719:21
Protože se mi nepovedlo 3DMark05 a 06 spusit. Zasekl se při loadingu.
Odpovědět0  0
Stratos. | 14.7.200712:33
staci napsat ­-nosystem do zastupce na plose za cestu k cilovemu adresari. Opravdu me zarazi ze to nevite. Jinak dost mi schazi testy v DX10 s medium detaily na 2600 by to bylo stale hratelnea jak koukam rada 8600 je pod DX10 katastrofa
Odpovědět0  0
Petr Papež (215) | 14.7.200719:09
Měl jsem na otestování té karty několik hodin než byla odeslána pryč. Neměl jsem čas nic zjišťovat, prostě to nešlo, tak jsem to udělal jinak.
-­-­-
Také nemusím vědět všechno, nevím co Vás zaráží.
Odpovědět0  0
rrre | 25.7.20078:42
No když dělám benchmarky něčeho staršího a ten test byl o srovnání tak bych tyto znalosti očekával. HD2900 byla benchmarkována se stejným problémem už před dvěma měsíci. V google nebo na supportu Madonion se tento tip dá celkem snadno najít.
Odpovědět0  0
Petr Papež (215) | 29.7.200711:34
Omlouvám se za nedostatek. Podle mého názoru se jedná o naprosto irelevatní údaj. Rozdíl v OC je v jiném benchmarku a 3DMark06 je v testu přítomen snad jenom proto, že je to 3DMark. Nemá téměř žádnou vypovídací hodnotu.
Odpovědět0  0
Jan Novák | 13.7.200713:08
Testy Company of Heroes pod DX10 jste místo nastavení high­/low mohli provést high­/medium, na střední detaily vypadají hry většinou stále dobře, kdežto na low to už tak časté není... A dle rozdílu mezi high a low to vypadá, že na medium by to mohlo být hratelné min. v 800x600, možná i v 1024x768.
Odpovědět0  0
Wixen | 13.7.200712:47
Proč není uvedena testovací skříň a její osazení ventilátory, aby bylo možno posoudit dosažené teploty?
Odpovědět0  0
Petr Papež (215) | 13.7.200719:21
Děkuji za výtku. Žádané info najdete v testovací sestavě.
Odpovědět0  0
wwwwwwwwwwwwww | 13.7.200710:51
"ati neni schopna provozovat ruzne casti cipu s ruznou frekvenci­"
blbost
podle vyjadreni jednoho ati designera maji zkusenosti s cipy o 30 ruznymi frekvencnimi domenami. To, jake hodiny pustite do cipu je architektonicke rozhodnuti a u ati to maji udelane tak, protoze to tak navrhli a ne proto, ze to neumi.
Odpovědět0  0
Petr Papež (215) | 13.7.200719:21
Mylsím, že NVIDIA k té technologii přišla odkupem nějaké společnosti ­(jestli se nepletu, někde jsem to dávno četl, ale najít to nemohu­). Pokud by ATI byla schopná toto použít, proč to tedy neudělala ­(resp. jaká by to měla negativa­)? Můžete mi poslat nějaký link?
Odpovědět0  0
wwwwwwwwwwwwww | 14.7.200717:51
Jak jsem napsal, designove rozhodnuti. Kdyby to melo umet ruzne frekvence, museli by se patlat s logikou navic kvuli synchronizaci. A nevypada to, ze by r600 melo prostor nadale tloustnout co do tranzistoru. nVidia uz to ma dlouho, umi to, latence, ktere tim vznikaji, jsou minimalni a je to rozhodne vyhoda. Ono odhadnout, jak bude vypadat trh za pul roku az rok, neni sranda a nVidia si nechava prostor pro korekci sveho spatneho odhadu...
Odpovědět0  0
jv | 13.7.200710:46
tak já mám v HTPC ati HD2600 pro od MSI s pasivem a pro potřeby přehrávání videa apod v HTPC mi stačí s velkou rezervou ­- a to jsem zkoušel i půjčený BD. samozřejmě na hry to moc není, ale pařan asi sáhne pro kartu vyšší třídy, a na občasné zahrání si mi to taky stačí. a za cenu 2700,­-s DPH je to odpovídající.
Odpovědět0  0
RadaST | 13.7.200710:26
Zdá se mi, že udaná cena X2600 je příliš vysoká. X2600Pro Sonic ­( 650­/1400 ­) od Palitu stojí cca 2300, X2600XT Sonic ­(800­/1600­) cca 2600, ceny s DPH. Proč ostatní výrobci nasadili tak vysoké ceny ?
Odpovědět0  0
Herkis | 13.7.20079:58
Polovina testů má nehratelné fps. Jak z toho můžete dělat poměr cena­/výkon? Co to je výběr DX9 ­(+DX10­)? Proč používáte 16xAF, když to nikdo normální na těhle kartách používat nebude? atd. atd.
Závěr je naprosto směšný.
1. Žádná čistě DX10 hra ještě pořád není.
2. ­"...metry propadu ...po přechodu do DirectX 10­" je vyložená blbost ­- včera vedla AMD, dnes Nvidie ­(viz příspěvek ptipi_­), zítra to bude třeba naopak.

Rozhodně by si HD 2600 zasloužil trochu podrobnější popis, když je ústředním objektem testu ­- např: Jak je to s HDMI? ­- to jsem se nedozvěděl.
Odpovědět0  0
Petr Papež (215) | 13.7.200710:17
Na ­"nehratelné­" fps je jsou pouze tři testy ­(Vegas, Gothic 3 a CoJ DX10­). Testy zůstávají v podobném nastavení, aby byly všechny články alespoň částečně ­"kompatibilní­". K čemu bude X testů, kde bude pokaždé jiné nastavení?
-­-­-
1. Žádná DX10 hra čistě není, proto se musí s testovat to s čím je.
2. Pracujete na vývoji DirectX 10, že víte jaký je rozdíl ve výkonu s aplikovaným patchem DX10 a hrou čistě naprogramovanou pro DX10? Navíc tam je napsáno, že se jedná o záležitost jednoho enginu. Výsledek recenze na tom nijak nestojí.
-­-­-
HDMI přes DVI by mělo umět video i zvuk přes integrovanou zvukovový čip. Není to nijak rozebíráné, protože tuto informaci nemůžeme nijak změřit­/ověřit.
-­-­-
Pokud Vám chybí nějaká část testu, máte vždy možnost se slušně vyjádřit na fóru ­(je tam určený thread­) či pod články. Rád na připomínkách zapracuji.
Odpovědět0  0
Petr Papež (215) | 13.7.200710:19
K poměru cena­/výkon: máte to napsáno pod tabulkou.
Odpovědět0  0
Herkis | 13.7.200711:05
Jestli máte namysli toto: ­""Výběr­" jsou vybrané testy především z rozlišení 1280x1024 a v počtu dvou nebo tří na benchmark­" ­- tak to odráží celkové pojetí testu ­- je to prostě nic neříkající.

Dále 2x cituji:
"Výsledek recenze na tom nijak nestojí.­"

a v závěru

"Pro nás nejdůležitější jsou poslední 4 kategorie. CoH DX9 a DX10 jsou pro nás důležité jako ­"metry­" propadu ve výkonu grafických karet po přechodu do DirectX 10.­"

Tak stojí nebo nestojí? :D
Odpovědět0  0
Petr Papež (215) | 13.7.200719:21
Ok,­(snad­)odpříště budu uvádět přesně testy, ze kterých je výběr braný.
-­-­-
Vzhledem k tomu, že zde ani výsledek recenze příliš není ­(každý si musí zvolit sám­), tak nestojí. Záleží na uživateli a protože je Company of Heroes jedinou ­"nezávislou­" hrou, která běží pod DX9 i pod DX10, je výsledek ­"rozdílu­" mezi DX9 a DX10 brán z ní. Jak jsem již psal několikrát, je to závislé na enginu. Ostatně je to napsané i v článku...
Odpovědět0  0
Jox.13 | 13.7.20078:43
Škoda, že jste nezařadili Gainward 8606 ­- 8600GT 512MB.
Docela by mě zajímalo jak by si tato karta o 600Kč dražší, proti verzi s 256MB, vedla.
Pokud jí někdo máte napiště zkušenosti.
Odpovědět0  0
bzzz | 13.7.20077:50
Vzpomeňte na tolik opěvovanou Ti 4200 a její vychvalování výkonu nad novými grafikami ve starších hrách. První hra pod DX8.0 jí poslala na zasloužilý odpočinek. Jinak Sapphire HD 2600XT DDR3 má stát do 3000,­-Kč ­/frekvence jádro 800MHz­/paměti 1600MHz­/. Jinak pěkný článek.
Odpovědět0  0
TOW | 13.7.200710:50
Ti 4200 poslaly do starého železa až DX9 hry :­-­) protože DX8 samozřejmě tahle karta umí. Ale v reálu celkem úspěšně přežila celou první generaci DX9 karet a to samé nás myslím čeká i u DX10 ­- k rozumnému použití bude až druhá generace těchdle karet.
Odpovědět0  0
karf (15) | 13.7.200714:01
problém jí úspěšně udělala r8500LE, která navíc umí dx8.1 a v d3d byla rychlejší. sám jsem měl Hercules 8500LE 64MB
Odpovědět0  0
sAd (87) | 13.7.200711:04
Já ji ještě pořád mám a ani zdaleka nepatří do starého železa.
Odpovědět0  0
Afro | 15.8.200721:51
ja jim mam taky a jeshte docela jde, Carbony i C&C3 jsem na ni dohral :)
Odpovědět0  0
ptipi_ | 13.7.20076:19
Možná to chtělo testovat pod DX10 s beta ovladačema a s fixama­(jak ati, tak nv­). Sice to není standardní záležitost, ale DX10 je spíše vyhlídka do budoucna a proto bych tyto testy viděl jako ukázku ­"co bude­". A o tom rozhodně více prozradí beta ovladače, než dnešní pro výkon absolutně neoptimalizované oficiální ovladače ­- a že s nima jsou výkony obou někde úplně jinde­(viz http:­/­/www.anandtech.com­/video­/showdoc.aspx?i=3029­).
Jinak zajímavý test.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.