reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
3.11.2005, Jan Dedek, recenze
Proč takový titulek článku? BenQ totiž nikde neuvádí, že vypalovačka podporuje vypalování na média DVD-R DL, na krabici, v manuálu ani uvnitř nenajdete zmínku o discích DVD-R DL. Jedinou zmínku najdete na webových stránkách BenQ, kde je zápis uveden ve specifikacích. Ještě dříve, než se na tuto skutečnost podíváme v recenzi, uvedu, že BenQ zapisuje na média DVD-R DL bez problémů.
Luboš_76 | 23.12.200521:06
Mechanika zápis na DVD­-R DL od začátku nepodporovala, stejně jako můj NEC ND­-3520. Podpora přišla až po vydání specifikace ­(pro zápis na DVD­-R DL­) s novým firmwarem. Proto na krabici ani zmínka o mínus DL. Mě by ale zajímalo, jestli umí dodatečně změnit book type na již vypáleném médiu???
Odpovědět0  0
mirek-laik | 22.12.20056:34
Rad bych se zeptal p.Dedka,jak by mel zapojene mechaniky pri te zmene firmwaru.Ja mam taky 3,z toho 2 vypalovacky na Secundaru­-Master,Slave a DVD­-ROM na Primaru ­-Master.Ja jsem si ji take zakoupil a nechci udelat neco spatne.Dekuji za odpoved.
Odpovědět0  0
miki1510 | 16.12.200514:56
Chtel bych se zeptat,jak to teda je s tim prednim panelem od teto vypalovacky,protoze vsude na webech maji obrazek,jak tady,ale mne byla nabizena bez loga jiny tvar dvirek..proste jina.Tak jak to teda je dik
Odpovědět0  0
matomi | 17.12.200520:44
Kukni sa sem: http:­/­/www.benq­-eu.com­/products­/storage­/?product=526&page=gallery
Tam su 4 mozne prevedenia predneho panelu... staci si len vybrat :­-)
Odpovědět0  0
antonio | 16.11.200517:46
mám ji něco přes měsíc a mám problém s overburningem na DVD­-R, a to Emgeton i Verbatim ­(Verbatim zřejmě duplikáty­), potřebuju DVD přeplnit o 6 MB ale nejde to, DVD se nezničí, hláška se zobrazí ještě před zápisem: vypalování se nezdařilo a ve scrollovacím okně je: není možné začít disk najdenou DAO nebo co??
jinak pár fotek bulk verze, je úplně jiná:
http:­/­/amplion.wz.cz­/forforums­/Benq_DW1640_1.jpg
http:­/­/amplion.wz.cz­/forforums­/Benq_DW1640_2.jpg
http:­/­/amplion.wz.cz­/forforums­/Benq_DW1640_3.jpg
Odpovědět0  0
antonio | 28.11.200516:22
tak nic, overburning na DVD nepodporuje, aspoň fw BSMB
Odpovědět0  0
matomi | 6.11.200518:42
Autor zabudol dodat ze tato mechanika je dostupna aj v ciernom prevedeni.. na rozdiel od slonovinoveho uplne standartny striedmy predny panel, rovny bez prelisu, tlacitko, dioda a to je vsetko.
Mam ju par tyzdnov uplna spokojnost, po dvoch modeloch LG kde prva odisla po cca. 3 meciacoch, vyreklamovana vrateny typ 4120, vydrzal 13 mesiacov v a v tichosti dokonal ­(Focus and Tracking error­).
Tak dufam ze Benq bude zivotaschopnejsi...
Odpovědět0  0
radoOne | 4.11.200511:15
...aj mne v jedne nemenovanej predajni vela veci neodporucali. A div sa svete to boli vyrobky od fy ABIT ­(motherboard­), Hitachy ­(disk­)... a zhodou okolnosti som ich mal ­(a aj vela mojich znamych­) a ze su extremne poruchove. No hroza. Je vidno, ze este stale vela predajcov nema ani paru o tom, co sa predava a co je dobre...
Inac podla toho, co Ti odporucia v jednom obchode by som zaver urcite nerobil. A nechal si sa velmi rychlo a lahko ovplyvnit. Niekto v tom obchode nakupil vela NEC­-ov a potreboval sa ich zbavit :­-)
Odpovědět0  0
nestor | 3.11.200519:11
Nedavno som kupoval dvd napalovacku a zrovna benq mi v predajni neodporucali vraj sa im uz tri vratili tak ich neobjednavaju kupil som NEC 3540A
Odpovědět0  0
radoOne | 3.11.200514:15
Tuto mechaniku ma bracha doma a nejak mi tu chyba par veci. Totizto Qsuite v2.0 je lepsia, lebo tam su dve zalozky s uplne super featurkami. Jedna je BenQ SolidBurn ­-­- Intelligent Self­-Learning Writing Technology a druha je overspeed. Pri pouziti tychto technologii mate 8 rychlostne DVD vypalene rychlostou 16x a to stale este v super kvalite. Mam to otestovane a ziadne problemys DVD som nenasiel. Jediny problem je trochu horsi zapis na CD­-RW a nerozumie si velmi dobre ani s niektorymi ochranami. A kedze mne ide hlavne o DVD, tak je tato mechanika pre mna cislo jeden. Chcelo by to doplnit v tej recenzii.
Odpovědět0  0
JirkaH (94) | 3.11.200511:34
Díky za pěkný test. Jen bych se již poněkolikáté přimlouval za to, aby kvalita vypálených DVD médií byla testována na LiteOn s použitím KProbe.
Odpovědět0  0
Jan Dedek (29) | 3.11.200514:02
Kvalita je testována s vypalovačkou LiteOn SOHW­-1653S, a Nero CD­-DVD Speed je použito proto, že v posledních verzích podává naprosto totožné výsledky jako KProbe.
Odpovědět0  0
JirkaH (94) | 3.11.200517:14
Dík za odpověď a informaci, vyzkouším.
Odpovědět0  0
krispel | 3.11.200510:05
Nejsem si úplně jistý, co autor myslel ­"zatajováním­" informací o schopnostech vypalovačky. Ale z fotky krabice jasně vidím: vypalovačka umí DVD+­-R a hned pod tím je dual layer, takže, kde udělali soudruzi z NDR chybu? Jinak standarně vysoce kvalitní recenze.
Odpovědět0  0
Jan Dedek (29) | 3.11.200514:06
Jak bylo řečeno v recenzi, o DVD­-R DL není nikde ani zmínka, pouze na webu BenQ, kde ale nebyla od prvního prodeje vypalovačky. Na krabici je sice 8,5 GB Dual Layer, ale v dolním levém rohu je uvedeno pouze 8x DVD+R DL.
Odpovědět0  0
va | 3.11.20059:14
V grafoch chyba NEC 4550A testovana nedavno. Ak bol test uverejneny na SHW, myl by byť zahrnuty v porovnaniach.­( z pohladu citatela je jedno ze je od Bathoryho z cdrhard)
Odpovědět0  0
PeterPan | 3.11.20057:51
Plextor 740A je eom tyhle mechaniky. Jinak 2.11. vysel novy fw BSMB.
Odpovědět0  0
X-COM (73) | 3.11.20057:02
Nevím, jak drahý je autorův čas, ale pro normální lidi je 15 sekund z 6 a čtvrt minut poměrně zanedbatelná záležitost. Myslím, že ­"o poznání pomaleji­" u zápisu DVD je přehnané. Mohl byste mi prosím někdo poradit, která vypalovačka DVD je na tom z LG dnes kvalitou zápisu a čtením poškozených chyb nejlépe? Děkuji
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.