reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
Diskuze k článku: BenQ V2400W - skladný obr
16.7.2008, Pavel Kovač, recenze
Nastává doba, kdy 24" modely jsou již střední střída a může si je dovolit kde kdo. Jistě na tom má zásluhu posilující koruna, ale také výrobci se snaží. Dnes testovaný BenQ V2400W spadá právě do této levnější kategorie. Podívejme se na něj podrobněji.
Tomekczze | 21.7.200821:12
Nebudete recenzovat model Benq FP241VW Black ? uvazuji o jeho koupi a zatim jsem na zadnou recenzi nenarazil.
Odpovědět0  0
ODSakEda (8) | 18.7.200812:49
Hlavně že nemá idiotsky lesklý povrch, jak je poslední dobou marketingem prosazován... Boží matný antireflexní bohužel ustupuje! Zachvíli i LCDTV ­(již jsem jednu viděl!, no šílenost!..., navíc ty lesklý levný folie jsou mírně krapatý jak pomeranč na levném laku automobilu...­), se bude lesknout a odrážet odlesky předmětů v cimře, světlo lampičky, okna a j. předmětů v obejváku a taky sebe sama..., jak to dělá stará vakuová skleněná bańka... Fuj! Notebook už s antireflexním, tedy božím ­(=dokonalým­) povrchel obrazovky už ani nejde koupit!!!... :­-(
Odpovědět0  0
Leoš | 17.7.200810:51
Tento TN panel vlastním. Co jsem si všiml, z té mechanické stránky tak má stojan uprostřed a výškovou nastavitelnost +­-20cm což je potěšující ... když jsem ho vybalil a vysunul stojan uplně nahoru první dojem po položení na stůl byl ­"proboha to je vysoko­" :­)
Jsem s ním naprosto spokojen jelikož vím že od TN panelu nemůžu čekat něco co ten panel nemůže poskytnout, naopak i tak mě plně uspokojuje na běžnou práci ­(nedělám do grafiky­) tudíž mi to nevadí. Video jde pěkně a snad bílá se mi zdá akorát trošku do žluta... při nižším jasu.
Píšu proto, že na tento kousek jsem ještě nikde v ČR neviděl recenzi, možná by to stálo za to... Model je to dle mého povedený.
(pokud někdo víte o české recenzi hoďte odkaz. ps. sory za OT akorát jsem chtěl dát případný tip co recenzovat viz.
https:­/­/www.svethardware.cz­/art_doc­-F43A291100432219C12573770040F50B.html)
Odpovědět0  0
cml11 (419) | 17.7.20088:23
Zdravím. tenhle panel mám shodou okolností právě nově na stole, pouze v designově umírněnější a levnější verzi G2400WD ­(uvnitř je opravdu naprosto totéž, chybí pouze mírně extravagantní design a poměr cena výkon je díky nižší ceně ještě lepší­). Víceméně mohu potvrdit výsledky recenze. Pozorovací úhly jsou pro používání jako počítačový monitor bez připomínek, jako LCD TV je to už poněkud horší. Nerovnoměrnosti podsvícení na spodním a horním okraji zaznamenám i okem, není ale zase tak zásadně kritická. Zajímavý poznatek jsem učinil při analogovém připojení, které bylo přinejmenším u mého kusu nepříliš použitelné, jelikož obraz blikal na oko nepříjemným stylem jako CRT s malou obnovovací frekvencí. Na DVI je samozřejmě vše OK. Na co bych se ale chtěl autora recenze zeptat je jím použité nastavení barev. Jak byl monitor nastaven ve chvíli kdy byl tvořen zveřejněný ICC profil? Byly provedeny nějaké úpravy v OSD menu? Jaký režim byl nastaven? Rád bych zkusil vaše nastavení reprodukavat přinejmenším na zkoušku. Díky
Odpovědět0  0
LukaZ | 16.7.200814:12
Chci se taky pripojit s podekovanim za tuhle recenzi a primluvit za otestovani 24­" Hyundai W241D ­(S­-PVA­), 26­" LG W2600HP­-BF ­(S­-IPS­) popr. 24­" NEC 2470WNX ­(S­-PVA­). Prece jen na tech TNkach toho clovek uz moc nevymysli, ale jine typy obrazovek muzou prekvapit vice ­(nekdy i negativne­).
Odpovědět0  0
ZukaL | 16.7.200814:31
Na to zapomeň, testovat se budou jenom téenka na těch je největší vejvar anžto se vyrábí masově je nákupka nízká, k tomu ještě nejlepší prodejnost.
Otestuj si sám.
Odpovědět0  0
PARASONIC (21) | 16.7.200815:02
Tak speciálně u W2600HP­-BF to až tak velký rozdíl není:
Samsung T260 = cca 13 500,­-
Samsung 2693HM = cca 13 500,­-
LG W2600­-BF = cca 16 000,­- a leckterých shopech je jako bonus v ceně Logitech MX Revolution v hodnotě cca 1 800,­- tím se jeho cena ­"poníží­" na 14 200,­- samozřejmě né každý o onu myš stojí ale ...
Odpovědět0  0
Ghx | 16.7.200815:14
Souhlas, take se pridavam s prosbou o recenzovani jinych nez jen porad TN panelu... :­-/
Odpovědět0  0
PARASONIC (21) | 16.7.200816:20
V tomto roce bylo recenzováno 11 TN panelů a 5 panelů ostatních technologií. Což si myslím, že vhledem k poměru TN a ostatních na trhu není vůbec špatný poměr.
Odpovědět0  0
LukaZ | 16.7.200823:41
Jenze v posledni dobe se uz nic jineho nez TN snad netestuje. Uvazuju nad koupi LCD 24­-26­" v cene okolo 12­-16t a ze bych dal v teto kategorii podobnou sumu za neco s TN mne ani nenapadlo. To radeji vezmu Sama 245B za 9000, ale dat za cokoliv s TN >12k mi prijde jako nerozum.
Odpovědět0  0
radon (61) | 17.7.200810:51
taky se přidávám, monitor vždy kupuji na trochu delší dobu, než průběžně upgradovaný PC a proto nechci TN a čekám na pokles cen LCD s nějakými lepšími panely. Na druhou stranu je to spotřebka, takže 20k za něj nedám, i když je mám. Takže se moc přimlouvám za testy těch nejlevnějších 24­"-26­" LCD s IPS­/PVA panely, už se objevují kousky tak za 12­-16k ...
Odpovědět0  0
Ciapka (2) | 16.7.200813:07
Prosim vas mohol by mi niekto vysvetlit co je to ten imputlag?? a ako precitam z toho grafu ci ma imputlag alebo nie? co by sa zmenilo na grafe ak by ho mal...dakujem;)
Odpovědět0  0
Ciapka (2) | 16.7.200813:17
nj input nie imput;)
Odpovědět0  0
HLS | 16.7.200813:05
taktiez sa pripajam k prozbe o recenziu na LG 26­" nakolko potrebujem novy monitor na CAD ,aj ked som bol rozhodnuty pre lenovo 220x, ale ceny klesaju a ta 26ky zacinaju byt cenovo dostupne
Odpovědět0  0
631275 (287) | 16.7.200810:39
Výborná recenze, ostatně jako vždy ;­) Konečně jsme se dověděl, jak to s tímhle panelem doopravdy je.

PS
taky se přimlouvám za 26­"LG. Hledám něco na CAD a nechce se mi čekat na nové revize DELLu a pořád kupovat starší, ale prověřený HP LP2465 je už trošku na pováženou
Odpovědět0  0
PARASONIC (21) | 16.7.200811:44
Neboj za tuto recenzi se přimlouvá nejeden čtenář. Druhou otázkou je zda­-li autoři tyto diskuse vůbec čtou.

sám aktuálně řeším dilema 26­"
Samsung T260
Samsung 2693HM
LG W2600HP­-BF

každé má své klady i zápory a zajímalo by mě jak si Samsung poradil s TN u tak velkého panelu. Dle reakcí zahraničních diskusí přímo ukázkově, ale ještě nikdo tyto monitory v žádném testu přímo neporovnal ­(stejně tak pořádně neorecenzoval)
Odpovědět0  0
Pavel Kovač (1033) | 16.7.200815:34
Autoři diskuzi samozřejmě čtou ;­-)
Odpovědět0  0
PARASONIC (21) | 16.7.200815:49
To mě těší ;o­)­-
A plánujete ? Měl by jste u mě flašku něčeho dobrého za srovnávací test 26­" ;oD
Odpovědět0  0
Mamalasos | 18.7.200813:44
Jo tak to bych měl taky pár námětů. Pokud se tato praxe ujme autoři si budou moct otevřít internetový ochod s barterovým zbožím, pochybuju že by takové množství někde jinde uplatnili :D
Odpovědět0  0
Mamlasos | 18.7.200813:47
Co pijete ? ;)
Odpovědět0  0
snajprik (1576) | 16.7.20086:50
Ako vždy, velmi pekna recenzia. Velmi pekne ma prekvapila ta spotreba na taky velky LCD, je velmi nizka. Pekne ste aj objasnili ten marketingovi ťah AMA, zo začiatku som si myslel že je to niečo nove, ale ako pozeram čisty marketin, na oblbnutie ludi.
PS: prihovaram sa tiež za test LG 26­" :)
Odpovědět0  0
cml11 (419) | 17.7.200811:27
Podle mě je tam AMA pouze k tomu, aby bylo možné udávat odezvu 2ms. Panel bez AMA má v parametrech uvedeno 5ms a někde v parametrech jsem našel přímo uvedeno, že odezva bez AMA je 5ms i tady.
Odpovědět0  0
cml11 (419) | 17.7.200816:15
Jo a ještě jedna maličkost ohledně AMA která možná do článku měla proniknout. Se zapnutým AMA je tenký text na hranici a někdy i za hranicí čitelnosti, zatímco po vypnutí je vše jak má být. A to díky vytváření tenkých bílých kontur takových linek. Na AMA u tohoto panelu opravdu nevidím nic pozitivního.
Odpovědět0  0
Jirka Machal | 16.7.20086:38
Co takhle recenze LG 26­" W2600HP­-BF? Je to cenove prijatelny S­-IPS panel.
Odpovědět0  0
Jirka Machal | 16.7.20087:43
Alfa ma LG 26­" W2600HP­-BF za 16300 kc a k tomu zdarma Logitech MX Revolution.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.