reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
28.4.2006, Martin Voigts, recenze
Značka Biostar nemá mezi lidmi, kteří se pohybují dnes a denně v IT, tak zvučné jméno jako někteří jiní výrobci. Znamená to ale, že to automaticky něco vypovídá o kvalitě? Nebo zkrátka jen patří do segmentu základních desek, které nejsou produkovány s takovou „láskou a péčí“ jako produkty pro hardcore overclockery? Nebo je to úplně jinak? Na tyto otázky vám snad odpoví tato recenze.
Majkl_HNS | 29.4.200619:01
Desku Biostar ­(ale jinou­) sem si na doporučeni znameho koupil.. hned po zapojeni a spuštění byla nestabilní.. reinstalace nepomohla.. ani update biosu.. tak sem ji poslal zpet a tedka už 3 tejdny tvrdnu u zkurveny P133 s 24MB ramkama.. faakt super.. Diky Biostar.
Odpovědět0  0
Abacus (4) | 3.5.200610:56
Otazka je jestli to bylo prave deskou... Ale pokud bylo, kazdy vyrobce ma obcas vadny kus a od toho davame na desky Biostar zaruku 3 roky, coz zase u mainboardu tak bezne neni a vypovida to i o nizke prumerne poruchovosti. Nikdo by si nedovolil dat tak dlouhou zaruku na desky, ktere by se kazily jako na bezicim pase. A Abacus prodava Biostary uz od minuleho tisicileti ;­-­) Biostar uz mame v nabidce opravdu dlouho a za ty roky je naprosto zrejmy trend neustaleho rustu kvality desek a vylepsovani parametru a renome. V posledni dobe se Biostar stava casto inovatorem a jako prvni uvadi na trh zasadni novinky v oblasti zakladnich desek ­(jako prvni mel MB s nVidia 6100, ted mel jako prvni nF4U IE a mam zpravy, ze jako prvni na svete uvede desku pro nove AMD CPU AM2­).
Odpovědět0  0
manos | 28.4.200617:43
Zrovna som to tiez chcel napisat, ze nevidim dovod naco kupovat tuto dosku ked su lepsie dosky s 945P za podobnu alebo nepatrne vyssiu cenu. mam skusenost s Asus P5LD2 ­- Intel 945P ­/2742CZK­/a to pretaktovanie co dovoluje ten biostar je nasmiech. a este aj ten vetracik na cipsete...
Odpovědět0  0
Caderom (35) | 28.4.200617:35
Tohle rozmístění slotů se mi líbí, ne jako u jiných desek, které mají přístupné 2 nebo 3 PCI sloty. Nevím naco všichni výrobci dávají na desku tolik PCI­-E slotů, když se karty s PCI­-E nevyrábí, X­-Fi je PCI, Ageia PhysX je PCI, tak proč?
Odpovědět0  0
Moas | 28.4.200613:35
porad nevim, proc bych si ke svemu Intel procesoru mel dat non­-Intel chipset, zas takove vyhody to neprinasi, a v situaci, kdy Gigabyte s 945P stoji 2500 CZK, se muzou jit ostatni vyrobci zahrabat resp. vyrabet cipsety pro ostatni vyrobce procesoru.
Nemate nekdo statistiku, kolik novych PC s procesorem Intel je osazeno neintelovskym chipsetem? Tipnul bych si, ze to bude asi pomerne nizke cislo, ne?
Odpovědět0  0
vlapek | 28.4.20069:26
Postavil jsem několik mašin na deskách Biostar pro AMD NF4 4X­-A7 a 6100­-M7 se Semprony 64 2800+,3000+ a Athlony 64 3000+. Běžné levné paměti A­-Data, Samsung. I přes odsuzování desek Biostar některými odborníky jsem neměl žádný problém. Tyto desky se prodávají za cenu kolem 1500,­-Kč s DPH. Běžné přetaktování procesorů o 20­-25% bylo stabilní.
Odpovědět0  0
Iml | 29.4.20062:07
A proc by jako nemelo byt stabilni?, 25% neni zadne velke pretaktovani. Vetsina Sempronu jde o 50% na default napeti.
Odpovědět0  0
vlapek | 29.4.20069:22
Jo, s deskou o 1000,­-Kč dražší ­/DFI­/ a když se kápne na slušnější kus procesoru.
Odpovědět0  0
kokyn1 (93) | 29.4.20069:43
no nevim ja mam casto pod rukami Semprony 2600 a 2800+ a jeste jsem nepotkal jediny co by nedal alespon 2,4GHz na default napeti... ­(v podstate kdyz se mi do rukou dostane 2600tka ci 2800cka rovnou tam kopu 300FSB a na vetsine desek to neni problem­) Pravda u Sempronu 3100+ a vyssich je to horsi... tech paer 3100+ sek co jsem zkusil koncilo na hodnote kolem 2,25GHz ­(puvodne 2GHz)
Odpovědět0  0
kokyn1 (93) | 28.4.20068:56
"Pozastavím se nad plastovou západkou u slotu PCIe x16. Ta má totiž velice krátkou páku, a tak její použití není kdovíjak pohodlné, a to zejména pokud používáme těžší a rozměrnější grafickou kartu.­"
Souhlasim, obcas na techto deskach stavim a pokud ma VGA rozmernejsi chladic ci zrovna kondik na onom miste tak jeji vyjmuti je zajimavy ukol...

s V­-Tech OC Engine mam zkusenost, ze docela nevhodne nastavuje pameti... sice je vyhodou ze to pretaktuje i analfabet, avsak mit pretaktovane CPU a pameti v rezimu DDR300, no nevim da se udelat i lepe...

Ano... CPR... neni nad to nenapadne vobslehnout funkci CMOS Reloaded :­)

krabice od te same desky avsak pro platformu AMD a jen nevhodna informace prelepena samolepkou, dokonce i obrazek socketu je sck.939 nemylim­-li se... no ale to je jen kosmeticka vec... od levneho vyrobce clovek nemuze cekat krabicku ke kazdemu produktu jinou.

"Další nesplnění specifikací se týká přímo údajů uvedených na stránkách výrobce desky a dokonce i na krabici ­(!­), protože ten udává 10 portů USB 2.0 a deska disponuje pouze osmi­"
opet toto je zpusobeno tim ze krabice je pro desku se s.939 jen s prelepenymi nekterymi udaji...
Odpovědět0  0
Abacus (4) | 28.4.200611:04
Redakce dostala z casovych duvodu do testu nejprve engeneering sample, predprodukni serii, at se nemusi cekat na finalni verzi, coz je dan za to ze Biostar byl v aplikaci teto chipove sady prvni na svete. Tato predprodukcni serie opravdu byla zabalena bez dalsiho prislusenstvi do krabice od obdobne desky pro s939, proto ten informacni chaos kolem. Tahle matouci informace ale vubec nemusela byt zverejnena, protoze bezne ­"seriove­" aktualne dodavane desky uz maji vlastni krabice a spravne popisky i kompletni prislusenstvi a takovou desku pak dostala redakce jako nahradni. Cili zadne ze to je tim, ze je Biostar levny vyrobce, je to proto ze puvodni deska prisla v provizornim obalu!

Bohuzel puvodni deska dorazila do redakce s poskozenym pinem LGA coz je dusledek intenzivniho testovani mnoha lidmi za posledni tydny a neustaleho vyndavani a nasazovani CPU ­- nektery z predchozich recenzentu ­(nebo mozna dokonce ja­) bohuzel pin ohnul a nevsiml si toho :­-­(

Informace na webu Biostaru o USB je skutecne nepresna, jiz jsem psal vyrobci at si to opravi, slibili ze to daji do poradku jeste dnes. Spravne info je na krabici s deskou tedy ze ma 8 USB portu. Mimochodem stejna chyba ­(10 misto 8 USB­) je uvedena i na ceskem webu biostaru www.biostar.cz ­(protoze informace byla prebrana z webu vyrobce­), necham to opravit i tam. Dekuji recenzentovi za upozorneni.

Aktualni cena desky je 2 416 Kc bez DPH ­(www.zajimavasestava.cz­), zaruka je 3 roky coz je pro nekoho dulezite info a nejsem si jisty, jestli to v recenzi nekde zaznelo.
Odpovědět0  0
kokyn1 (93) | 28.4.200619:40
desky ktere jsem mel v ruce ja meli jako prislusentvi IDE kabel, FDD kabel, 2x SATA kabel, manual na OC, manual k desce, instalacni CD a Bracket s SPDIF a koax. vystupem
Ty zkusenosti jsou opravdu takove ze packa u PCI­-E slotu by mela byt delsi, je to opravdu orisek to nekdy vyndat... na druhou stranu ma Biostar dobre oznacene konektory na front panel takze neni treba tahat manual... potesi i tlacitka power a reset ­(ala DFI­) a prijemny je i integ. flashovaci program ­(jeste aby umel upgrade i z flash disku a bude to dokonale­).

Co se tyce OC tak na platforme AMD nebyl problem dostat z desky stabilne 320MHz FSB, avsak doporucuji spise rucni nastaveni. Automatika preci jen vyuziva pomerne nevhodne ­(hodne relaxovane­) pomery nastaveni FSB:Mem.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.