Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Canon i-Sensys LBP3370: laserový plnokrevník

7.4.2008, Zdeněk Eisenhammer, recenze
Canon i-Sensys LBP3370: laserový plnokrevník
Laserové tiskárny nejnižší třídy nestačí na nároky středně velkých pracovišť. Výrobci tak nabízí i modely střední třídy s vyšším výkonem i měsíční kapacitou a funkcemi, jež levné modely nemají. Dnešní recenze ukáže rozdíl mezi vstupním a středním segmentem.
Na disku dodaném k recenzované tiskárně se nacházely dva ovladače (pro jazyky PCL 5e/6 a UFR II) pro systémy Windows XP a novější, včetně 64bitových verzí. Jedná se zřejmě o ne zcela finální verze, jelikož tiskárnu označují jako předchozí model 3360. Fungovaly však bez problémů. Vzhledem k poměrně rozsáhlé struktuře ovladačů a jejich podobnosti jsem vybral pouze verzi pro jazyk UFR II. Prostředí ovladačů není bohužel lokalizované.





Na této stránce lze přidávat a volit profily nastavení ovladače



Prostředí ovladačů je podobné modelům nižší třídy, např. již recenzované LBP3000



Klepnutím na ikonu vpravo dole na obrázku stránky aktivujete automatický oboustranný tisk. Tato volba je poněkud nenápadná a zasloužila by si místo v hlavní části okna.






Nastavení kvality tisku neumožňuje přímo zvolit tiskové rozlišení - místo toho máte na výběr z několika předvoleb dle typu tištěných dokumentů, které můžete dále upravovat klepnutím na tlačítko Details (Podrobnosti) nebo zaškrtnutím políčka Manual Grayscale Settings (Ruční nastavení odstínů šedi) pro doladění jasu a kontrastu tisku (viz následující snímky obrazovky).








Pro využití v profesionálním prostředí jsou k dispozici i nastavení barevné korekce (zde tedy spíše černobílé) s možností úpravy hodnoty gamma.

Ovladače jsou přehledné, i když někdy se člověk musí zanořit trochu hlouběji do jejich struktury. Největší výtka však směřuje k absenci stavového okna, které by informovalo o aktuálním stavu tiskárny nebo množství zbývajícího toneru. Doufejme, že jde jen o nedostatek předprodejní verze ovladačů.