reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Canon i-SENSYS MF3010: laser za hubičku

2.4.2012, Milan Šurkala, recenze
Canon i-SENSYS MF3010: laser za hubičku
Další multifunkcí, která se k nám dostala do redakce, je Canon i-SENSYS MF3010. Jde o nejlevnější laserovou multifunkci této značky s černobílým tiskem a barevným skenerem. Podíváme se, co dokáže nabídnout za cenu zhruba 3000 Kč s DPH.

Text s obrázky


Druhý test obsahoval vedle textu i obrázky, tabulky s barevným pozadím, vektorové grafy a další podobné záludnosti. Jednalo se o toto čtyřstránkové PDF, z něhož si ukážeme první dvě strany.


předloha



předloha

režim "general" (klikněte pro zvětšení)



režim "general" (klikněte pro zvětšení)

režim "publications" (klikněte pro zvětšení)

režim "publications" (klikněte pro zvětšení)

Ke stažení dávám naskenované výtisky při rozlišení 800 dpi. Abychom se ale podrobněji podívali na kvalitu výtisku, opět prezentuji i detailní výřezy, které si můžete stáhnout v plném rozlišení v 33MB ZIP archivu. Zde uvidíte jen názorné zmenšeniny.



režim "general"



režim "publications"



Znovu je vidět, že kvalita general je více roztřepaná, publications je podstatně plnější, kontrastnější a zejména ostřejší. I zde je pochopitelně vidět hodně teček.



režim "general"



režim "publications"



Nastavení tisku ve vyšší kvalitě vede k jemnější kresbě, tečky jsou menší a výsledný dojem plynulejší. Rovněž písmena jsou dostatečně tvarovaná, ale občas se může ztrácet mezera mezi písmenem a diakritickým znaménkem.



režim "general"



režim "publications"



Znovu lze vidět jemnější tečkování u vyšší kvality, což má za následek ostřejší tisk, který se mnohem lépe čte.



režim "general"



režim "publications"



Zde je opravdu velký rozdíl v písmenech, která jsou u vyšší kvality podstatně celistvější. Rovněž je zde menší překryv tisku u buněk. Nižší kvalita vytiskla výplň i za hranicí buňky, tisk je hodně tečkovaný. Kvalita publications působí jemnějším dojmem.



režim "general"



režim "publications"



Rovněž u vektorového grafu si lze všimnout mnohem lepšího okraje grafu, který se vlní jen minimálně, i číslice jsou pěkně vykreslené.



režim "general"



režim "publications"



Situace se opakuje i zde, nicméně je vidět, že linie nebyla ani v jednom případě vytištěna úplně rovně a obsahuje zuby.


Tisk vektorové grafiky


Nebude chybět ani tisk vektorové grafiky. V přiloženém PDF je vektorová kresba vystřihovánky se spoustou rovných i kulatých čar, na kterých uvidíme kvalitu jejich tisku.




vytištěný vektor (naskenovaný při 800 dpi), klikněte pro zvětšení



Vedle naskenované verze při 800 dpi si můžete stáhnout i 21MB ZIP archiv, ve kterém jsou tři zvětšené detaily, na kterých uvidíte tisk opravdu velmi dobře. My se nyní znovu podíváme jen na zmenšené verze. Všechny výtisky byly provedeny s nastavením režimu na design (CAD).









Musím uznat, že v tomto nastavení se tiskárna projevuje velmi dobře. Linie jsou rovné, nikde nejsou takové zuby jak jsme byli zvyklí z předchozích testů. Vektorová grafika Canonu i-SENSYS MF3010 jde slušně.

Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama