reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
12.11.2012, Milan Šurkala, recenze
V dnešním testu se budeme věnovat kancelářské multifunkci Canon PIXMA MX895, která má vedle 5inkoustového tisku i oboustranný ADF podavač, podporu LAN, WLAN, Bluetooth, fax i skener s vysokým rozlišením a má zvládnout i tisk kvalitních fotografií.
Pavel_ZX | 7.1.201315:29
Zdravim v novem roce,

jak jsem zde psal loni pod stejnym nickem, uvazoval jsem o koupi teto tiskarny.

Cekal jsem zda se nekde objevi informace PROC tiskarny CANON takto odchazeji. Obzvlaste kdyz vyrobce hraje ­"mrtveho brouka­".

Na teto adrese:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

je tato informace:

Pavel ­[ip56­-14.tvtrinec.cz­] | 23. 12. 2012 18:15 Příčinou hlášky B200 alias kurvitko je přepálení datového kabelu do tiskové hlavy. Jedná se tiskovou hlavu černé barvy. Při přischnutí barvy v tryskách dochází ke změně vodivosti a tímto se zvyšuje proudová zátěž v datovém kabelu, přičinou je propálení kabelu těsně za tiskovou hlavou černé barvy. Po dlouhe demontáži a čištění hlavy, jsme na tento problém přišli. Pro méně zručné a skušené bych vlastní opravu po domácku nedoporučil. samotná demontáž je už náročná nátož opětovná montáž. Ani se nedivím servismanum, že tuto opravu jíž neprovadějí vzhledem k náročnosti , a radějí tiskarnu vymění. Tato porucha se většinou vyskytuje u tiskáren CANON, u jiných značek jsem se s touto častou chybou nesetkal. Vzhledem k tomu, že týto hlavy moc nevydrží a jsou drahé, také odstupují od tétom značky ­- doporučují kupovad od jiné firmy,ale nikdy CANON.

Takze se zda, ze chyba plyne ze spatne konstrukce, protoze konkurence timto neduhem netrpi.

Prosim tedy pri vsech dalsich recenzich triskaren CANON se na toto zamerit, pripadne napsat ­- neslo zjistit, protoze nejsme opravneni tiskarnu rozebrat.

Jedine tlak medii a spotrebitelu snad dokaze CANON primet, aby tuto chybu odstranil. Do te doby si kupujeme velmi dobrou tiskarnu s velmi omezenou zivostnosti, nerku­-li zmetek.

Tim padem je jasne ze tiskarnam CANON vzhnu obloukem a jdu do EPSON.

Hodne zdaru pri dalsich recenzich
Pavel
Odpovědět0  0
Petrokas | 26.11.201222:42
Koupil jsem si tiskárnu MX 350 a po dvou letech a pár měsících jsem zaznamenal chybu 5200 a je konečná.Podpora od Canonu mi nepomohla,nic mi neřekla,poslal jsem jim odkaz na diskuze s tím,že je bud zamer a nebo vyrobní vada,ke ktere by se take meli postavit celem a zdarma opravit po zaruce.Podekovali mi za kritický nazor a že to podstoupi jinemu oddeleni a daji mi vedet........
Odpovědět0  0
Pavel_ZX | 23.11.201215:18
Zdravim vsechny,

pripadaje si jako Tazmansky certik ­- mam rad vejce­/nemam rad vodu ­- me napada moznost koupit tuto tiskarnu s prodlouzenou zarukou.

Na alza.cz prodlouzeni zaruky o 1 rok stoji 479 Kc s DPH coz mi prijde jako prijatelna castka.

Pokud se vetsina chyb B200 ci 5010 objevi par mesicu po konci 2 lete zaruky, pak by je mela prodlouzena pokryt. V tom pripade mi je jedno zda oprava stoji tolik co sama tiskarna ...

S pozdravem Pavel
Odpovědět0  0
Pavel_ZX | 14.11.201210:42
Jeste jednou zdravim redakci obzvlaste autora p. Surkala.

Na teto adrese je dalsi zajimava diskuse tykajici se tiskaren CANON:
http:­/­/www.poradte.cz­/pocitace­-a­-prislusenstvi­/3878­-nadrzka­-prebytecneho­-inkoustu­-je­-plna.html

Zavání to podvodem? A to jako proč? Že tam žádná nádobka není? Je tam absorbční materiál ­(něco jako filc­), který je po celém dně tiskárny, pokud se celý nasákne, tak přestane fungovat čištění trysek tiskárny a pak to zavání poškozením trysek. Upozorňuju zdejší diskutéry, že uvedený návod funguje, ale je to jen dočasné řešení, je pro tiskárnu nebezpečný!

Když už se něco takového stane, doporučuji ten filc zkontrolovat a podle stavu pokračovat, pokud je hodně nacucaný tak jej vyprat a pak teprve resetovat tiskárnu. Mě už se jednou čerpadélko čištění hlav díky tomu ucpalo a trysky od černé barvy šly na věčný odpočinek, pokud jsou trysky součástí tiskárny ­(ne všechny tiskárny Canon­) tak stojí nové téměř jako nová tiskárna.

Je mozne do recenze doplnit jak ma tato tiskarna reseno zadrzovani prebytecneho inkoustu?

Dekuji za odpoved
Pavel
Odpovědět0  0
Milan Šurkala (4569) | 14.11.201211:24
Dobrý den. Je to zajímavý námět, který se diskutoval už i u jiných tiskáren Canon, ale rozmontovávat je nebudeme. Dá se předpokládat, že tam je stejný filc jako snad u všech tiskáren Canon této kategorie ­(on i Epson má podobné řešení, otázkou ale je, jak moc snadno se dá ten filc vyměnit­/vyčistit­).
Odpovědět0  0
emirater (7) | 12.11.201221:22
Také jsem pokukoval po nové tiskárně. Canon se z hlediska poměru cena­/výkon zdál jako solidní nabídka. Ale pak jsem objevil tzv. Error B200, který vás pár dnů po záruce jistě nepotěší! :)
Odpovědět0  1
buh_vi (1) | 13.11.20128:57
Já dostal po záruce Error 5010 :D

Canon už nikdy, ani zadarmo.
Odpovědět0  0
Pavel_ZX | 13.11.20129:13
Dekuji za info o error B200.

Tato tiskarna me natolik zaujala, ze premyslim o jeji koupi.
Kdyz jsem nasel tuto diskusi:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

tak se asi tiskarnam CANON vyhnu velkym obloukem.

Prosba­/dotaz na redakci:
- neslo by nejak zjistit zda i tato recenzovana tiskarna obsahuje ­"kurvitko­"?

Vzhledem k tomu, ze se zda, ze nezalezi na poctu vytistenych stranek, ale dobe pouzivani ­- od instalace a asi bez ohledu na dobe, kdy tiskarna lezi ve sklade, tak zkusit posunout datum na +3 roky od testu zda se objevi zminovana chyba B200?

Tim by recenze ziskala novy, zasadni rozmer. Dekuji Pavel
Odpovědět0  0
Miland | 12.11.20128:14
Vdaka za peknu recenziu. Len doplnim k tym nakladom na tlac. Ako zastanca ink tlaciarni sa stale divim, preco ludia nepouzivaju vo vacsej miere CISS. Je to ovela ekonomickejsie. Original naplne vo velkom baleni sa daju kupit za ­"hubicku­".....
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.