reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Chieftec CH-07: herní klasika

14.4.2009, Jan Vítek, recenze
Chieftec CH-07: herní klasika
Chieftec si pro letošní CeBIT připravil několik novinek a mezi nimi i skříně CH-07, neboli Dragon II. Tyto modely se vymykají koncepci této firmy, protože jde o herní skříně zaměřující se na chlazení, což by měla ocenit každá herní sestava.
Kapitoly článku:
Skříň Chieftec Dragon II (CH-07) je dozajista kvalitním kouskem a pokud bych ji měl označit jednou větou, pak jde o spojení kvalitního klasického modelu s moderními prvky chlazení. O ničem jiném tento model totiž není.



Celkové zpracování je výborné. Jako hlavní stavební materiál byl využit 1mm SECC plech, což je u firmy Chieftec standard a především interiér se svým zpracováním od ostatních modelů této firmy téměř neliší. Dragon II je pevný a odolný, k čemuž mu napomáhají vedle kvalitního materiálu také zakulacené hrany, výztuže a vůbec celá vnitřní struktura.

Kvůli zpracování exteriéru však můžeme o tomto modelu mluvit jako o herním. V našem případě hodnotíme verzi CH-07-B-R s červenými panely, za nimiž jsou umístěny celkem tři 120mm ventilátory a v bočnici i jeden 220mm. U systému chlazení můžeme ocenit především hrubé i jemné prachové filtry, stejně tak jako napájení pomocí třípinových konektorů i Peripheral Power. Na druhou stranu budete mít problémy s vysokými chladiči jako Noctua NH-U12, protože ty se budou s bočním ventilátorem navzájem omezovat.



Menší problémy můžete také zažít s mechanismy pro připevnění karet a především s těmi v 5,25" šachtě, protože u ní je na levé straně možné využít šroubky až po úpravě pomocí vrtačky. To by totiž mohly některé chladicí boxy pro pevné disky přímo vyžadovat, především kvůli své hmotnosti. A také správa kabelů by nám mohla být více usnadněna. Celkově tak je Chieftec Dragon II kvalitní skříň, ale nečekejme od ní žádné nevídané inovace, natož pak zázraky.


Kvalitní materiál a konstrukce
Potenciálně problematické rychloupínání
Velký vnitřní prostor
Slabší správa kabeláže
Ventilátory nejen s Per. Power konektory
Boční ventilátor koliduje s velkými chladiči
Výkonné chlazení s prachovými filtry
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: 2800 Kč s DPH



Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu Chieftec CH-07 poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>


Za zapůjčení skříně Chieftec Dragon II (CH-07) děkujeme společnosti Chieftec




---------------------------------- English translation of the conclusion ----------------------------------

Case Chieftec Dragon II (CH-07) is no doubt a quality piece of hardware and if I had to describe it in one sentence, it would go like this: It is a combination of classical Chieftec case and modern cooling elements. That's what it's all about.

The overall design is very good. The manufacturer decided to use 1mm SECC steel, which is Chieftec's standard and also the interior of the case does not differ much from other models that Chieftec offers. Therefore, Dragon II is solid and resistant, because beside strong steel it also uses lots of round edges and reinforcements.

Because of the overall look and cooling one may talk about gaming case. We happened to receive model CH-07-B-R with red perforated panels and behind them are hidden three 120mm fans and the left panel carries also one 220mm fan. The cooling systems quite correctly uses filters for capturing small and big dust particles and personally I liked that Chieftec gave us choice whether we want to use Peripheral Power connectors or plug the fans right into our motherboard. On the other hand, you may experience problems with tall CPU coolers such as Noctua NH-U12, because they are hobbled by the side fan.

I also experienced small troubles with the inner mechanism for PC cards, because I had to bend one part of it in order to be able to fit in our GeForce 8800 GTS. However, that was not much troubling, but some users may also find the fastening mechanism for 5.25" devices limiting. That is because you will have to use a drill in order to fasten some devices (HDD cooling boxes) with screws, which applies to the left side. Another topic is cable management which falls behind other products, but generally, Chieftec Dragon II is a good model, even if noone should expect it to be highly innovative.



Vývoj ceny testovaného produktu:


reklama