reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Chieftec Scorpion: sklo middletoweru ukrývá displej

22.8.2018, Jan Vítek, recenze
Chieftec Scorpion: sklo middletoweru ukrývá displej
Chieftec vyslal na trh skříň Scorpion, dle jejíhož názvu nemůže být pochyb o tom, že jde o herní model. Zaujmout nás má jednak cenou a pak také bočním panelem z temperovaného skla nebo i funkčním displejem schovaným pod svým čelem.
Chieftec GL-01B-OP "Scorpion" se nám snaží nabídnout moderní prvky herních skříní za přívětivou cenu a částečně se mu to daří. Jde především o podsvícené ventilátory a nasazení opravdového skla namísto plexiskla, přičemž tu máme také jednu specialitku, a sice multifunkční displej skrytý pod předním sklem. 
 
- klikněte pro zvětšení -
  
Scorpion staví především na 0,6mm plechu SECC a z hlediska kompatibility s komponentami je moderní skříní, která vyhrazuje místo především kartám či vodnímu chlazení na úkor pozic úložných zařízení. Místa je tu tak akorát, aby se dovnitř tak tak vešla ATX deska, ovšem za trayem by mohl být větší prostor pro kabeláž. Boční sklo by také mohlo být více integrované do designu skříně, aby nevyčnívalo tak moc do prostoru. 
 
Hlavní specialitka, a sice vestavěný displej, má sice funkce jako hodiny, sledování času, po který byl počítač zapnutý, nebo alarm, ale zvládne obsloužit pouze 2 ventilátory, z nichž umí pouze jeden v případě potřeby zapnout a také má pouze jedno teplotní čidlo. Do jisté míry tak jde o promarněnou příležitost. Užitečnější by byl panel s plně grafickým displejem, který by byl schopen ovládat otáčky alespoň 3 ventilátorů a sledovat teplotu na více senzorech. Na druhou stranu, cena skříně je 1700 Kč a my můžeme být rádi alespoň za ony 3 ventilátory v základním balení a dva skleněné panely. 
 
English translation of the conclusion
Chieftec GL-01B-OP "Scorpion" has the properties of modern gaming cases while offering a reasonable price and it manages to do it quite well. There are three red LED fans, front and left panel made of real glass instead of acrylic and also one small specialty - multifunctional front LED display hidden beneath the front panel. 
 
Scorpion was built especially from 0.6mm SECC steel and it is definitely a modern case with respect to compatibility with computer components, which means that there is lots of space for long cards and watercooling radiators, but only few drive and SSD bays. Generally, there is just enough of space for ATX boards, but still, between the tray and right panel there could be more space for cablemanagement. Also the left glass panel sticks out of the case a bit too much. 
 
The main specialty, meaning the LED panel, offers various functions such as clock, uptime counter or alarm, but on the other hand it handles just two fans and it only knows how to turn one of them on or off based on the temperature sensor readings. A rasterised display with more cooling functions could be more useful if it was able to directly control the RPMs of at least three fans and watch temperatures on more than one sensors. On the other hand, the price of the case is just 1700 CZK and it is not by any means common that such cases offer three fans and two glass panels.

 

Plusy


+ Levná skříň
+ Tři ventilátory v základním balení
+ Boční i čelní tónované sklo
+ Vestavěný LCD panel

 

Minusy


- Pouze 0,6mm plech
- Omezená funkčnost LCD panelu
- Boční sklo příliš vyčnívá mimo skříň
- Slabý přístup vzduchu k předním ventilátorům
 
 
Za zapůjčení skříně GL-01B-OP "Scorpion" děkujeme Digitoru.

 
 
Cena v době testování: cca 1700 Kč s DPH



Vývoj ceny testovaného produktu:




reklama