reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CM MasterBox TD500 Mesh: elegantní a prostorná

5.3.2020, Jan Vítek, recenze
CM MasterBox TD500 Mesh: elegantní a prostorná
Cooler Master si připravil nové skříně MasterBox TD500 Mesh, jejichž název napovídá něco o jejich provedení. Jde právě o slovo mesh, značící síť či pletivo, které by nás na nich mělo ihned zaujmout. Ovšem nebude to vše, ale o tom až v recenzi.

Závěrečné hodnocení

 
Cooler Master MasterBox TD500 Mesh je velice jednoduchá a elegantní herní skříň, která svému majiteli nabídne především prostor a vedle toho jako bonus ARGB podsvícení na celkem třech předních ventilátorech. Dovnitř se vejde i základní deska formátu E-ATX / SSI CEB a s délkou grafických karet si nemusíme dělat hlavu.
 
- klikněte pro zvětšení -
 
Co se týče vzhledu skříně a snahy zajistit si pozornost, jde především o přední panel s jeho ostrými rysy a tvarovaným roštem před třemi ventilátory. Ty samotné pak mají pomocí svého podsvícení dotvořit celý obraz, přičemž zbytek skříně je nekomplikovaný, snad až na levou skleněnou bočnici s vybroušenými zářezy. 
 
V duchu moderní doby zde ustoupily diskové pozice a zmizely mechanikové pozice, díky čemuž se uvolnil prostor, skrz nějž může dobře proudit vzduch od předních ventilátorů a případně jej můžeme využít v tomto případě pro až dva 360mm radiátory vodního chlazení. 
 
Vzhledem k celkové ceně skříně se tu ale také šetřilo, a to třeba na zpracování prachového filtru pod pozicí zdroje, I/O panelu či na příslušenství, i když celkově se dá říci, že Cooler Master zde našel rovnováhu mezi cenou a kvalitou. Přesto se vkrádá myšlenka, co bychom mohli mít navíc, kdyby zde nebylo podsvícení.  
 
English translation of the conclusion
Cooler Master MasterBox TD500 Mesh is a very simple and elegant gaming case which is all about space for even the largest of components. As a bonus, it offers also an ARGB lighting on three front fans. The motherboard tray supports up to E-ATX / SSI CEB form factor and graphics cards of basically unlimited length. 

The first thing to attract attention is definitely the front panel with its sharp features and contoured mesh in front of the three fans. And the fans themselves finish the whole picture using their ARGB LEDs, while the rest of the case is very simple and discreet, maybe except for the left-side panel made of tempered glass with distinct cuts. 
 
As a modern computer case, the TD500 Mesh traded most HDD and all ODD trays for empty space, which is useful for the purpose of efficient cooling. The front fans provide undisturbed aiflow and the case itself supports even two 360mm watercooling radiators. 
 
Considering the price, it is no surprise that Cooler Master tried to reduce costs, which affected for example the PSU dust filter, I/O panel outfit or generally the accessories. So, from my point of view, Cooler Master managed to find balance between price and quality. On the other hand I wonder, what else could we get if it wasn't for the "mandatory" LED lighting. 
 
 

Skříň je vhodná pro:

 
1. Sestavy s větší deskou a vodním chlazením

 

Plusy

 
+ Nekomplikovaná a prostorná skříň
+ Elegantní přední panel
+ Podpora vodního chlazení a celkově dobré možnosti chlazení
+ ARGB podsvícení na třech ventilátorech
 
 

Minusy

 
- Slabší výbava
 
 
Za zapůjčení skříně Cooler Master MasterBox TD500 Mesh děkujeme eD system.
 
 
Doporučená koncová cena: cca 2.500 Kč s DPH



Vývoj ceny testovaného produktu:




reklama