reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CM MasterCase MC600P: originalita nevymřela

22.3.2018, Jan Vítek, recenze
CM MasterCase MC600P: originalita nevymřela
Cooler Master MasterCase MC600P je nová skříň stavící na celém konceptu Master a modulárním systému FreeForm. Můžeme tak opět očekávat model nabízející řadu možností pro přizpůsobení, který se bude hodit i pro vysoce výkonné počítače.

Závěrečné hodnocení

 
Cooler Master MC600P je moderní skříň sledující nové trendy a především jde o MasterCase podporující systém FreeForm, což znamená možnost dokoupit další výbavu a přeskupit ve skříni třeba pozice pro úložná zařízení. Model MC600P má ale i jednu originální novinku, a sice magneticky přidržovaný vrchní a přední panel, které lze oba povysunout, aby mohl vzniklými škvírami proudit dovnitř vzduch. Zadní plastový panel je také magneticky přichycený, ale jeho účelem je pouze zakrýt z boku kabely. Právě kvůli těmto panelům je ale těžké skříň přenášet, protože ji v podstatě nemáme za co chytit. Bude lepší panely sejmout, skříň přenést a pak ji zase dát dohromady, jinak by se mohly panely snadno poškodit.
 
 
U takové skříně samozřejmě nemůže chybět dnes tolik módní prvek - zatmavená skleněná bočnice, která rozhodně vypadá lépe než klasická plexiskla, ale na druhou stranu je oproti nim dražší, těžší a také křehčí. Tuto bočnici bychom ale měli časem najít v obchodě CMStore, abychom si ji mohli dát třeba i na pravou stranu skříně. Co ale bude k dispozici určitě, jsou třeba další diskové a SSD šachty či držák karet. 
 
Celkový vzhled skříně je velice jednoduchý a odpovídá tzv. tichým modelům a právě díky vysunovacím panelům si můžeme vybrat, zda bude skříň lépe chladit, nebo lépe tlumit hluk vnitřních komponent. Zpracování je na vysoké úrovni, ale na to jsme už v případě hardwaru firmy Cooler Master zvyklí. 
 
Uvnitř CM600P je více než dost místa pro velké komponenty i až 360mm radiátor vodního chlazení a díky systému FreeForm si můžeme s interiéru odmontovat vše - pozice disků i přepážku nad zdrojem, aby tam zůstal pouze tray základní desky. Podporováno je také RGB podsvícení včetně systémů od známých výrobců základních desek (Asus, Gigabyte, MSI, ASRock). 
 
Cooler Master MC600P je kvalitní, inovativní a moderní model vhodný pro tiché a zároveň výkonné sestavy. 
 
English translation of the conclusion
Cooler Master MC600P is a modern case following new trends, and it is primarily a MasterCase supporting the well-known FreeForm system, which means that we may buy additional accessories and completely rearrange the existing storage bays. The MC600P also has one original innovation, the magnetically attached front and top panel which can be pop out in order to let in fresh air. The rear plastic panel serves a different purpose. It simply covers the rear I/O ports and because of these three panels it is not easy to grab the case by hands and carry it. It will be more convenient to remove those panels and attach them right afterwards, because they might get damaged easily. 
 
Such case of course cannot lack one thing, which is very stylish tempered glass as the left side panel. Real glass certainly looks and feels much better than acrylic, yet on the other hand it is also more expensive, heavier and fragile. The side window should be available also in the CMStore and it is possible to use it also as the right side panel. Other optional accessories are different drive bays or also card holder. 
 
The case as a whole is simple in its design and looks. We may call it a silent PC case thanks to its full panels, but their speciality allows us to choose between better cooling and silence. The quality of the case is high, which is something we are very much accustomed to when speaking about Cooler Master's cases. 
 
Inside the CM600P there is more than enough of space for large computer components, even a 360mm watercooling radiator will fit. Thanks to the FreeForm system we may remove everything from the interior but the motherboard tray. The case also supports RGB lighting including the well-known systems by reknown motherboard manufacturers (Asus, Gigabyte, MSI, ASRock). 
 
Cooler Master MC600P is a high-quality, innovative and modern case well-suited for both silent and powerful computer builds. 
 
 

Skříň je vhodná pro:

  • Výkonné a bohaté herní sestavy
  • Tiché počítače
  • Vodní chlazení

Plusy

 
+ Inovativní vysunovací panely pro tišší běh/lepší chlazení
+ Kvalitní konstrukce
+ Konfigurovatelnost
+ FreeForm a volitelné doplňky

 

Minusy

 
- Skříň se kvůli magneticky přichyceným panelům obtížně přenáší
- Zbytečný kryt diskových pozic na pravé straně (pro základní verzi)
 
 
Za zapůjčení skříně CM MasterCase MC600P děkujeme ABACUSu.

 
 
Doporučená koncová cena: cca 3.500 Kč s DPH



Vývoj ceny testovaného produktu:




reklama