reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CM Nepton 240M: konečně tichá pumpa

21.10.2014, Jan Vítek, recenze
CM Nepton 240M: konečně tichá pumpa
Na začátku tohoto roku jsme si vyzkoušeli integrované vodní chladiče Nepton 140XL a Nepton 280L, které nabízí výkon svých 140mm a 280mm radiátorů. Nový Nepton 240M by tak měl být svým výkonem i cenou někde mezi nimi.
Kapitoly článku:
Aktuální ceny testovaných chladičů naleznete u každého v kapitole s popisem, nyní si uvedeme přibližné částky. Nový chladič Nepton 240M v době publikace recenze ještě není v nabídce obchodů, ale když známe cenu slabšího a silnějšího modelu jeho řady, můžeme se pokusit jeho cenu "interpolovat", přičemž výrobcem doporučená koncová cena činí 95 EUR.

Orientační ceny s DPH
  • Cooler Master Nepton 240M - předpokládaná cena 2 700 až 2 800 Kč

Cooler Master Nepton 240M je výsledkem postupné evoluce bezúdržbových vodních chladičů, které jsou určeny především těm uživatelům, jež se snaží svůj procesor přetaktovat, nebo využívají ty nejvýkonnější modely AMD FX s TDP 220 W. Však pro moderní procesory Intel a AMD jinak musí stačit vzduchový chladič, na němž se toho může méně pokazit a je také levnější.



Ocenění TREFA získává vodní chladič Cooler Master Nepton 240M
za vysoký výkon a nízkou hlučnost. Logo ocenění je ke stažení zde.

Pokud tedy potřebujete svůj procesor lépe chladit, máte nově na výběr i Nepton 240M vybavený novou pumpou, ventilátory a pozměněným systémem montáže. Je to již vyspělý chladič, který svého uživatele odmění velmi tichým až neslyšným provozem vodní pumpy, což v jeho světě je spíše výjimkou než pravidlem, slušným výkonem, snadnou montáží a také dlouhou pětiletou zárukou.

Očekávat můžeme cenu kolem 2 700 až 2 800 Kč s DPH, za kterou je takový produkt dobrou volbou a jako takový si zaslouží naše ocenění TREFA.
 
English translation of the conclusion
Cooler Master Nepton 240M is the result of continuous evolution of integrated closed-loop water cooler. Such products are aimed especially at those users who are trying to overclock their processor or who use the most powerful AMD FX CPUs with 220W TDP. Other modern processors will do just fine with heatpipe air coolers. These are available even for a fraction of price and they also have less moving parts that can break.
 
But if you simply need powerful cooling for your processor, then the new Nepton 240M is a good choice. It has a new water pump, fans and also updated mounting system. It is a mature product that offers very silent or almost inaudible pump, which is in its class rather an exception to the rule, it is also quite powerful, easy to install and offers five years of warranty.
 
One can expect it to be priced about 2 700 to 2 800 CZK including taxes, which is appropriate and as such it deserves our TREFA prize.

 

Plusy


+ Vysoký výkon
+ Tichá pumpa a ventilátory
+ Kvalitní montážní systém
+ Záruka 5 let
 
 

Minusy


- Nic podstatného
 
 
Za zapůjčení chladiče Cooler Master Nepton 240M děkujeme ABACUSu.

 
 
Předpokládaná cena v době testování: 2 700 až 2 800 Kč s DPH



Vývoj ceny testovaného produktu:




Jak hodnotíte vodní chladič Nepton 240M?
V anketě šlo hlasovat od 21.10.2014 do 30.10.2015. Počet hlasujících: 3
Výborný67 %
Průměrný33 %
Špatný0 %
reklama