reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CM Silencio 550: odhlučněný elegán

30.5.2011, Jan Vítek, recenze
CM Silencio 550: odhlučněný elegán
Společnost Cooler Master se nyní zaměřila na výrobu skříně, která se bude hodit jako základ tichého počítače. Využila k tomu osvědčený model s plnými bočnicemi a hluk pohlcujícími materiály a vše zabalila do jednoho Middle-Toweru s cenou pod 2000 Kč.
Společnost Cooler Master do své nabídky zařadila pod označením Silencio 550 kvalitní skříň za rozumnou cenu, která je určena pro uživatele hledající možnost, jak ztišit svůj počítač. To zajistí jednak tím, že je vyložena pěnovým materiálem a má zatížené bočnice proti šíření vibrací a pak tu také nejsou přebytečné ventilační otvory, skrz něž by unikal hluk od vnitřních komponent a jejich chladičů. To má ale samozřejmě za následek, že systém chlazení je poněkud slabší než u skříní, které jsou jako řešeto.


- klikněte pro zvětšení -

S kvalitou zpracování můžeme být spokojeni. Použitý materiál je dostatečně silný na to, aby byla skříň pevná, k čemuž přispějí také profilované plechy se zaoblenými či ohnutými hranami. Výrobce nezapomněl ani na prachové filtry pokrývající obě dvě místa, kudy se dovnitř dostává čerstvý vzduch, tedy přední panel a spodní otvor u pozice napájecího zdroje.

Specialitou tohoto modelu je čtečka paměťových karet typu SD, vedle níž je v předním panelu také jeden port USB 3.0, jeden USB 2.0 a obvyklé audio konektory. Zde by však mohl být kabel portu USB 3.0 už uzpůsoben pro nové základní desky, které mají pro toto rozhraní už headery a ne pouze vyvedenou dvojici USB 3.0 na I/O panelu.



Za necelé 2000 Kč s daní (79 euro) tak dostaneme kvalitní a odhlučněné útočiště, které bude dobře sloužit. Osobně bych však měl problém s lesklým předním panelem, který je magnetem pro prach.

Kvalitní provedení
Lesklý přední panel přitahuje prach
Odhlučnění, prachové filtry
Slabší chlazení
Bohatý přední I/O panel, HDD dok
USB 3.0 nemá konektor pro interní headery
Cena v době testování: cca 2 000 Kč s DPH





Za zapůjčení skříně Cooler Master Silencio 550 děkujeme firmě ABACUS




----------------------------------- English translation of the conclusion -----------------------------------

Cooler Master came up with a new case which became known as Silencio 550 and we may consider it a good choice for a reasonable price for users who look for a soundproofed model. It's approach is traditional using weighted side panels with sound proofing and it does not have unnecessary air vents through which may escape excess noise from components and their coolers. However, the downside is that Silencio 550's cooling system is not that effective. Other cases with holes everywhere usually provide better cooling.

One may be satisfied with this case's build quality. The material used for Silencio 550 construction is sufficiently thick to make it firm, which is further improved thanks to shaped panels with rounded or bent edges. The manufacturer also did not forget to apply dust filters covering both vents for fresh air, that is the front panel and bottom grill at power source unit's place.

Specialty of this model is an SD card reader on the front panel which is accompanied by one USB 3.0 port, one USB 2.0 and also usual audio connectors. The USB 3.0 port's cable could be equipped with a connector for new motherboards with internal USB 3.0 headers, because here we have to connect the cable to one of the rear I/O ports.

For 79 euro incl. tax we get a high quality and soundproofed computer case which will certainly do its job well. But its glossy front panel is virtually a dust magnet.



Vývoj ceny testovaného produktu:


reklama