Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CM Storm Octane: set na hry s podsvícením

11.2.2015, Jan Vítek, recenze
CM Storm Octane: set na hry s podsvícením
Cooler Master nedávno vyslal na trh nové herní periferie, respektive sadu klávesnice s myší. Jde o produkt CM Storm Octane, který má zaujmout svou rozumnou cenou a také různobarevným podsvícením. My si jej dnes vyzkoušíme.

CM Storm Octane


CM Storm Octane se skládá z jednoduché klávesnice a myši, přičemž tento set má zaujmout především svou cenou cca 1200 Kč, za něž dostaneme podsvícenou klávesnici i myš. Rozumná cena a vícebarevné podsvícení je také hlavní kombinace, na kterou se nás Cooler Master snaží nalákat.



Vícebarevné podsvícení se týká i samotné myši, ale v jejím případě jde čistě o designovou hříčku, která nemá praktický význam. Myš v setu Octane by si zasloužila také užší předek, tužší boční tlačítka a kolečko s výraznějším krokováním, které by naopak mělo lehčí stisk. Jinak můžeme být se zpracováním této myši spokojeni a kvůli jejím menším teflonům bude lepší ji využít na tvrdé podložce.


- klikněte pro zvětšení -

Klávesnice v setu Octane má dobře zpracované podsvícení, které zde už praktický význam samozřejmě má a nabízí i trochu těch efektů. Je přímo nezbytné, protože popisky jsou jinak nevýrazné a snadno zaniknou. Dále tu máme 6 speciálních tlačítek pro ovládání multimédií a nastavení zvuku a dobře využitelná je také prodloužená část sloužící jako podložka. Jinak můžeme tuto klávesnici hodnotit jako kterýkoliv jiný model s hybridními membránovými klávesami.
 
English translation of the conclusion
CM Storm Octane consists of a simple keyboard and mouse and the main advantage of this set lies in the combination of relatively low price of approx. 1200 CZK and 7 colours of backlight for both the keyboard and the mouse. So, the mouse is also able to shine in different colours, but in this case it has no practical meaning. Anyway, the mouse would be better if it had narrower front part, a bit tougher side buttons, distinctive stepping of the wheel which is also a bit hard to press. Otherwise it is a good and sturdy mouse that will be of better use on a firm mouse pad.
 
The keyboard in the Octane set has very well managed backlight that is also usable and offers one breathing effect. Backlight is rather necessarry in this case, because characters on the keycaps are otherwise hard to recognize. Next, there are 6 special buttons for multimedia and sound control and I should mention also the extended front part that serves as a wrist pad. In other aspects, this keyboard is as good as any other hybrid membrane model.
 
 

Plusy


+ Rozumná cena
+ Sedmibarevné podsvícení klávesnice
+ Dobré zpracování myši a tři stupně dpi

 

Minusy


- Měkké tělo klávesnice
- Lehký stisk bočních tlačítek a tužší kolečko myši
 
 
Za zapůjčení CM Octane děkujeme ABACUSu.

 

Cena v době testování: cca 1 200 Kč s DPH



Vývoj ceny testovaného produktu:




Jak se vám zamlouvá set CM Storm Octane?
V anketě šlo hlasovat od 11.2.2015 do 28.2.2016. Počet hlasujících: 2
Výborný0 %
Průměrný100 %
Špatný0 %