reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CM Storm Scout 2: mobilní skříň

4.10.2012, Jan Vítek, recenze
CM Storm Scout 2: mobilní skříň
Dnes jsme si připravili recenzi nové verze skříně Scout s pořadovým číslem 2. Tu má na svědomí firma Cooler Master, tedy její dceřiná CM Storm. Stejně jako u původní verze jde o skříň pro herní sestavu a tentokrát s modernější výbavou, ale i původním madlem.
Cooler Master si tentokrát připravil vylepšenou verzi již více než dva roky starého modelu CM Storm Scout. Nový Scout 2 představuje v souladu se svým názvem jednoduchou skříň určenou především pro herní sestavy. Vyvedena je v šedé barvě s černým interiérem a stejně jako u staré verze na ní najdeme jeden výrazný prvek - masivní madlo, za nějž bude velmi snadné a pohodlné skříň přenášet.




- klikněte pro zvětšení -


Jinak jde o klasický Middle Tower vytvořený především z oceli SECC a dále má nástavby z pevného plastu a děrovaného plechu. Konstrukce je pevná dost, a to i bez nasazených bočnic a celkem obsahuje devět ventilátorových pozic, z nichž jen jedna je osazena. Ke starému Scoutu jsme přitom dostali hned tři ventilátory, nicméně je pravda, že pro běžnou sestavu bude stačit i jeden, ovšem i tak by se hodil ještě další umístěný vpředu před pevnými disky.

Výbava skříně tedy není zrovna široká. Za zmínku stojí dva porty USB 3.0, záslepka pro zajištění kabelů periferií (i když její zvenčí přístupný šroub není zrovna výplodem inteligence) a možnost vypnout podsvícení. Dále máme možnost rozmontovat diskové šachty, a tím si vytvořit více místa pro grafické karty, i když to také asi nebude nutné.





Co se týče chlazení, pak jak už bylo řečeno, ventilátorových pozic je tu více než dost, ale do nich si je budete muset případně pořídit vlastní. Chladicí výkon je dle očekávání více než dostatečný a spíše bych uvítal, kdyby skříň nebyla jako řešeto.


Plusy


+ Pevná skříň se slušným provedením
+ Velký chladicí potenciál
+ Madlo pro snadné přenášení
 
 

Minusy


- Slabší výbava
- Chybí prachové filtry vespod a v bočnici
- Vyšší cena
 

Cena v době testování: cca 2.500 Kč s DPH (83 EUR bez daně)
 
 
Za zapůjčení skříně CM Storm Scout 2 děkujeme ABACUSu



----------------------------------- English translation of the conclusion -----------------------------------

Cooler Master have prepared an updated version of their more than two years old model CM Storm Scout. The new Scout 2 is quite a simple case aimed especially at users who want to build a gaming computer. Its coating is grey, interior black and as well as the original Scout it offers a massive handle for easy and comfortable carrying.

In other aspects it is a classic Middle Tower case made especially of SECC steel, solid plastics and also perforated metal. Its construction is solid even without side panels on and it offers as much as nine fan positions, while just one is occupied with a 120mm fan. The old Scout has three fans, so there is quite a difference, but it is also true that a common computer will do with the one fan. Still, there could be one more in front of the HDD cages.

The equipment of Scout 2 is not rich. What we should mention are two USB 3.0 ports, one special expansion slot to secure different peripherals (its screw that is accessible from the outside is not a very smart solution) and there is also one button to control LED lighting. And, as a modern case, Scout 2 offers the possibility to demount its HDD cages so that the user could install very long graphics cards.

As it was already said, there are many fan positions, yet only one fan. The cooling potential is therefore good, even though the user has to buy their own fans, but that is no problem. Personally, I would prefer less and better made fan positions.
Jak hodnotíte skříň CM Storm Scout 2
V anketě šlo hlasovat od 4.10.2012 do 6.10.2013. Počet hlasujících: 8
Výborná13 %
Průměrná88 %
Špatná0 %
reklama