reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
29.11.2011, Jan Vítek, recenze
Dnes si vyzkoušíme sluchátka CM Storm Sirus, jejichž chloubou je pravý 5.1kanálový zvuk, díky němuž se bude hodit především pro hry, ale také pro sledování filmů a dle výrobce by si je měli pochvalovat i audiofilové. No uvidíme, nebo spíš uslyšíme...
maxidecmeri | 3.1.201221:06
ahoj, jak jednoduše přepínat sluchátka a repro? Funguji prozatím přes USB konzoli, ale když chci pustit repro ­(zapojené do desky­), musím konzoli odpojit z USB. Jde to nějak jednodušeji?
Odpovědět0  0
Skif | 12.1.20120:12
Jde to jednoduše... já to řeším ve win7 přes nastavení zvuku ve windowsech. Pravim klepni na repráček vedle hodin tam Zařízení pro přehrávání a pak už jenom přepínám primární zařízení pro výstup ­(Sirius headset nebo Repro­). Jedinej program, kterej tuhle změnu nesnese je Team Speak 2, ten automaticky přestane odpovídat, ale stačí ho znovu spustit a je to OK.
Odpovědět0  0
NRX (170) | 29.11.201111:33
Dík za recenziu.
Bolo by možné porovnanie s konkurenciou?
Sharkoon X­-Tatic Digital: http:­/­/www.sharkoon.com­/?q=en­/content­/x­-tatic­-digital
Tritton AX Pro: http:­/­/www.trittontechnologies.com­/prod­/axpro.asp
Roccat Kave: http:­/­/www.roccat.org­/Products­/Gaming­-Sound­/ROCCAT­-Kave­-5­-1­/
a asi špičkou v kategórií, ktorá sa žiaľ ku nám nedováža?
Psyko Carbon: http:­/­/www.psykoaudio.com­/GetPsyko­/PsykoCarbon

Osobne som na reproduktory rezignoval a aj keď ešte mám stále zapojené Logitech Z­-5300 a kúpil som aj Onkyo THX­-22HDX a SKS­-22X, ktoré budem používať neskôr na domáce kino a nie k PC, tak už výhradne používam 5.1 sluchátka, lebo tých repro už mám až­-až a na večerné hranie je to lepšie.

Mám spomenuté Sharkoon a Roccat. Tie Sharkoon sú univerzálnejšie ako Roccat, ktoré mi naviac vadia šumom z USB zosilovača, tak ich vôbec nepoužívam a zabalené ležia v krabici ­- kľudne predám ;­-­). Sharkoon majú naviac Dolby Digital dekóder, čo je pre mňa obrovská výhoda, lebo cez digitálny optický prepínač dokážem k nim pripojiť PC, Xbox, PS2 a podobne, takže sú hodne univerzálne a nemám problém s káblami. Zvukovo to síce nie je žiadne terno, lokalizácia zvukov z 5.1 priestoru tiež nie je taká dobrá ako z reproduktorov, ale paradoxne mi niektoré pasáže z hier zneli lepšie ako z reproduktorov.

Bol by som rád keby sa Vám podarilo otestovať spomenuté Tritton, ktoré používajú rovnaký dekóder ako Sharkoon a rozdiel by mal byť v samotných sluchátkach. Zvažujem ísť do ­"vyššej­" kategórie ­(Tritton alebo Psyko­), ale by som rád za nejaký test s porovnaním, lebo nerád by som už kupoval naslepo ako tie Roccat. Neporadilo sa mi totižto nájsť priame porovnanie Sharkoon vs Tritton, tak neviem či by tá kúpa mala vôbec zmysel. No a Psyko sú íná liga ;­-­)

Celkovo som s tými Sharkoon spokojný, ale keby boli lepšie ... ;­-­)
Tie Roccat beriem ako zlú kúpu pre spomenutý šum, inak by to mohli byť celkom použiteľné sluchátka.
Odpovědět0  0
pepso100 | 9.1.201216:38
ahoj,

dlho som riesil podobnu dilemu. Kupoval som zvukovku a potreboval som k tomu sluchatka. Mal som doma na testovacie ucely creative x­-fi fatal1ty pro, tritton 5.1 analog, logitech g35 a akg 501, razer baracuda. Psycho carbon som chcel objednat ale nakoniec som skoncil pri tych trittonoch. Uz som nevydrzal cakat. Peknu rozdielovu recenziu mas tu.

http:­/­/www.youtube.com­/watch?v=jyy0mvgUIsY

V kocke: psyko: asi najlepsi, najpresnejsi 5.1 zvuk. Trittony super 5.1 sound + na filmy hudbu je lepsi tritton.
Odpovědět0  0
Richmond (151) | 29.11.20114:51
Zdravím,
není mi jasné, zda jste zkoušeli sluchátka připojit ke zvukovce všemi jacky. V druhé kapitole se zmiňujete o jednom stereo jacku ­(zelený­) a v poslední je zmínka jen o tom, že si zvukovka vedla lépe než ta dodávaná. Mám to chápat tak, že sluchátka hrají ve všech reproduktorech ­(řekněme středy­) a nerozlišují zda je jack určen pro zadní nebo subwoofer? Prostě jim stačí jeden zelený a oni si to ­"nějak­" rozhází?
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 29.11.20117:25
Taky zdravím, ty malé drivery ve sluchátkách jsou v podstatě schopny zahrát plný rozsah, přičemž ta konzole pak při využití prostorového zvuku nebo při posílení basu určí, jaké frekvence do nich půjdou. Samotné drivery jsou pevně spojeny se svými vstupy a pokud jde o hudbu bez využití konzole, hodí se právě onen ­"přední­" pár, jenž by měl být na zeleném jacku.
Odpovědět1  0
Skif | 29.11.20117:27
Sluchátka vlastním cca týden a nemůžu si je vynachválit. Zvuk ve filmech a hrách je ­"téměř dokonalej­" na sluchátka s reprosoustavou se to samozřejmě nedá porovnávat.
Co se týče zapojení na jacky tak při zapojení zeleného jacku hrajou jen přední reproduktory ostatní nehrajou! Aby hráli tak musejí být zapojený i ostatní jacky nebo použít ­"tactical mixing console­" přes USB
Odpovědět1  0
Richmond (151) | 29.11.20117:47
Dík ­- přesně tu poslední větu jsem chtěl slyšet. Na hudbu si nasadím obyč stereo sluchátka ­(s většímy drivery a lehčí konstrukcí­) tam je to jasné ;­) Šlo mi primárně o to jestli dokáží rozlišit opravdu to co do nich pouštím a ne to co si ­"domyslí­" nebo nasimulují, proto mě ten jeden zelený jack zmátl ;)
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.