reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CM Storm Xornet II: malá akční myš

3.11.2015, Jan Vítek, recenze
CM Storm Xornet II: malá akční myš
CM Storm Xornet II je novým herním železem společnosti Cooler Master, která nedávno oznámila změnu své celkové strategie, do níž tedy náš Xornet II ještě nespadá. Zatím si tedy prozkoumejme tuto malou myšku s optickým senzorem Avago.
Kapitoly článku:
Pro odemčení všech možností myši CM Storm Xornet II je třeba si stáhnout příslušný software, který byl v našem případě k dispozici ve verzi 1.0 a asi není důvod, proč by měl výrobce chystat nějakou další. Pracuje totiž spolehlivě a nabízí vše, co potřebujeme a myš umožňuje. K dispozici jsou čtyři hlavní záložky a nejdůležitější je hned ta první.



- klikněte pro zvětšení -

Záložka Main Control má dvě podzáložky a ta první se týká nastavení všech sedmi tlačítek. Nicméně programovat je můžeme jen omezeně, tedy bez maker. Můžeme nastavit různé funkce jako spuštění webového prohlížeče, různé multimediální funkce, otevření kalkulačky nebo stisk klávesy či klávesové zkratky. Pak je tu také specialitka, která vypne/zapne senzor myši, takže ta pak do dalšího stisku tlačítka nereaguje na pohyb. Po nastavení funkce stačí stisknout tlačítko Apply a změny se ihned projeví, přičemž o profily se nemusíme starat, protože ty zde jednoduše neexistují.



- klikněte pro zvětšení -

V druhé podzáložce nastavíme dotazovací frekvenci a pak i citlivost myši, prodlevu pro dvouklik, odezvu tlačítek a to lze uzamknout, aby tato nastavení nešla v nastavení myši v operačním systému změnit.



- klikněte pro zvětšení -

Záložka LED slouží k nastavení jediné RGB diody, která je umístěna v kolečku a slouží k identifikaci nastavené úrovně rozlišení. Každé ze tří úrovní můžeme přiřadit libovolný odstín namícháním RGB složek a pak tu jsou ještě čtyři režimy podsvícení: vypnuto, zapnuto, Rapid fire a pomalé pulzování. Rapid fire reaguje na hlavní tlačítka tak, že po dobu jejich stisku vymění nastavenou barvu za bílou.



- klikněte pro zvětšení -

Pak tu máme záložku Sensor, kde nastavíme jednak jednotlivé úrovně dpi v rozsahu 250 až 3500 v krocích po 250 dpi. A potom tu máme tři úrovně nastavení Lift Off Distance, čímž si můžeme z cca 3 mm trošku snížit vzdálenost myši od podložky, při níž bude senzor ještě reagovat na pohyb. Pokud tedy myš často přesouváte vzduchem, můžete vyzkoušet, zda nepřijde vhod ta nejmenší.



- klikněte pro zvětšení -

Poslední záložka Support nám nabídne odkaz na stránky s podporou, informace o verzi firmwaru a samotném softwaru a také jednu možnost, která zajistí spuštění této aplikace při startu systému. A to je vše.

reklama