reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Compro VideoMate IP70W: přítel na hlídání

29.8.2011, Jan Vítek, recenze
Compro VideoMate IP70W: přítel na hlídání
Tématem dnešní recenze bude IP kamera Compro VideoMate IP70W, kterou volně navážeme na předchozí recenzi TP-Link TL-SC4171G. Jde sice o model bez motorizovaného objektivu, ale zato s vyšším maximálním rozlišení a podstatně nižší cenou.

Kamera a její zpracování


Compro VideoMate IP70W je vyrobena z černých plastů, přičemž hlavní modul má matný povrch, zatímco noha je lesklá a hladká. Hlavní modul má tvar připomínající neforemnou a širokou myš, z jejíhož hřbetu vykukuje černá "krabička" s okem objektivu. To je zasazeno dovnitř, takže moc nehrozí, že by se povrch objektivu poškrábal, kdyby kamera spadla. Po zběžném prohmatání mohu říci, že konstrukce působí dobrým dojmem, tedy že je pevná, což ovšem neplatí pro část s objektivem, kterou můžeme trochu zatlačit dovnitř za slyšitelného vrzání. Objektiv samotný ale přitom zůstává na místě, neboť s ní není nijak spojen.





Nad objektivem je něco, co bychom mohli označit za IR lampu pro přísvit při nočním snímání. Ve skutečnosti je to však jen světelné čidlo, které zapne 6 IR diod schovaných hned vedle za průhledným plastem. Ty se po setmění (či zakrytí čidla) za tichého cvaknutí rozsvítí i ve viditelném spektru, ovšem jejich světlo je tlumené. Stejně tak tlumená je i malá modrá/červená LED umístěná dole vedle mřížky s reproduktorem. K tomu pak patří i mikrofon ve spodním levém rohu.





Z hlavního modulu trčí směrem dozadu napevno přimontovaný USB konektor, z nějž bude zapojený Wi-Fi modul trčet směrem vzhůru jako anténa, jíž v podstatě také je. Z tohoto pohledu je dobře patrný boční profil a tvar lesklé nohy. Na ni můžeme kameru buď posadit, takže bude moci sedět třeba na stole, nebo z nohy můžeme vysadit kovový plech, ten přišroubovat ke zdi a kameru na něj opětovně nasadit.





Se svou nohou je VideoMate IP70W spojena pomocí tlustého drátu zakončeného tvrdou plastovou koulí zapadající do jamky a tvořící kloub, díky němuž je množství nastavitelných poloh a směrů pohledu opravdu široké. Můžeme si tedy nastavit libovolný směr pohledu, pouze je už předem třeba myslet na orientaci montážního plechu a také na to, že kamera otočená příliš doleva zajede se svým USB konektorem pod plastovou část nohy a pak nebude možné využít Wi-Fi adaptér. To však ani zdánlivě není neřešitelný problém.





V zadní části IP kamery máme pochopitelně i konektory, ovšem slot pro karty microSD byl pro lepší dostupnost vsazen do boku a můžete je vidět zde na horní fotografii. Ta ukazuje i tlačítko Reset pro obnovu továrního nastavení schované za ohebnou packou, pak piny pro připojení alarmů a klasický ethernetový RJ-45.





Na opačné straně máme barevně odlišené 3,5mm konektory pro audio výstup a mikrofonní vstup a až dole je umístěn napájecí konektor. Poslední obrázek také ukazuje USB port osazený Wi-Fi modulem VideoMate WL155
reklama