reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cooler Master CM 690 II Advanced: prostě trefa

16.3.2010, Jan Vítek, recenze
Cooler Master CM 690 II Advanced: prostě trefa
Dnešní recenze se bude týkat skříně CM 690 II Advanced od společnosti Cooler Master. Již její název napovídá, že se nejedná jen tak o obyčejnou počítačovou skříň, ale o "obohacenou" verzi základního modelu CM 690, který je prodáván s přízviskem PURE.
Za námi je recenze skříně Cooler Master CM 690 II Advanced, kterou si nyní zakončíme několika větami. Zpracování této skříně je na skutečně vysoké úrovni jednak v tom ohledu, že byl použitý kvalitní a kvalitně opracovaný materiál a pak je také zřejmé, že výrobce u tohoto konkrétního kusu přemýšlel nejen nad celkovým designem, ale i nad maličkostmi. V důsledku toho je skříň pevná, poskytuje dostatek prostoru pro komponenty, kvalitní chlazení a také možnosti pro správu kabeláže.




Ocenění TREFA získává skříň Cooler Master CM 690 II Advanced za kvalitní sestavení,
možnosti pro chlazení i správu kabelů. Logo ocenění je ke stažení zde.


Co se týče chlazení, pak ventilátory jsou napájeny především třipinovými konektory a až pak pomocí Peripheral Power a dále Cooler Master také už konečně upravil přední a zadní pozice ventilátoru. Ta zadní již nemá montážní otvory pro menší ventilátory, což akorát zmenšovalo prostor pro proudění vzduchu a přední naopak nemá již žádný rošt, který byl naprosto zbytečný. Ten můžeme ale stále vidět třeba u modelu Cooler Master Gladiator 600.

Pak se zde dočkáme také jedné specialitky - dokovací stanice pro jeden pevný disk či SSD s rozhraním Serial ATA. Ta je vybavena datovým i napájecím konektorem, takže jediné, co musíme učinit, je opatrně disk nasunout na připravené konektory. Pak je ale na místě opatrná manipulace se skříní a také vyvstává otázka ohledně vhodnosti či nevhodnosti dlouhodobého provozu pevného disku v nakloněné poloze. Zmínit také můžeme držák pro více grafických karet v zapojení SLI či CrossFireX, aby si dodržovaly mezi sebou potřebný odstup.





Celkově je Cooler Master CM 690 II Advanced poctivá a pevná skříň s více než dostatkem možností pro zajištění kvalitního chlazení a ani její cena není zrovna přemrštěná. Za to si dle našeho názoru zaslouží své ocenění, takže jí tímto udělujeme TREFU Světa hardware.


Dobře sestavená a pevná skříň
Příliš dlouhé kabely od I/O panelu
Mnoho možností pro umístění ventilátorů
Možná až příliš "děravá"
Dostatek prostoru pro komponenty
Ikona Odkaz na databázi
Možnosti správy kabeláže
Ikona Odkaz na databázi
Dokovací stanice pro SATA HDD/SDD
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: 2 250 Kč s DPH


Stále aktuální cena v českých obchodech



Graf ceny produktu Cooler Master CM 690 II poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>


Za zapůjčení skříně Cooler Master CM 690 II Advanced děkujeme firmě Cooler Master




---------------------------------- English translation of the conclusion ----------------------------------

The review of Cooler Master CM 690 II Advanced case has to be finished with a conclusion, so here is one: The overall design of this case is on a very high level with respect to a quality material which was well machined and also it is clear that the manufacturer of this specific model was thinking hard about its whole design as well as about many particular details. That is why this case is not only solid and firm, but also it provides more than sufficient space for computer components, powerful cooling system and great cable management options.

Considering the cooling system, CM 690 II Advanced's fans are powered with 3-pin connectors and only then is there a standard Peripheral Power connector. Next, Cooler Master finally revised the front and rear fan mounting positions, so there are no unnecessary mounting holes for small fans in the rear and no useless fan grill in the front. However, these can be still seen in other CM's cases, such as Cooler Master Gladiator 600.

Then there is also one specialty - a docking station for a hard drive or SSD with Serial ATA interface. The station has its own data and power connector, so the only thing we have to do is to carefully place the device into the station and slide it gently towards the connectors. However, that should not be considered a secure place for your storage units, since one reckless move can damage them as well as the docking station. And there is also a question of appropriateness of inclined position for hard drives. The next thing to mention is the supplied holder for graphics cards in SLI or CrossFireX configuration which makes their distances even.

As a whole, the Cooler Master CM 690 II Advanced case is a solid and fair product with more than enough means for creating a powerful cooling system (aside from other things) and also its price is not ridiculously high. Therefore we decided to award it with our TREFA prize.



Vývoj ceny testovaného produktu:


reklama