reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cooler Master Cosmos C700P: stvořený pro modifikace

11.10.2017, Jan Vítek, recenze
Cooler Master Cosmos C700P: stvořený pro modifikace
Cooler Master se rozhodl, že oživí svou řadu skříní Cosmos pomocí zajímavé novinky s označením C700P. Jedná se o zbrusu novou skříň pro náročné zákazníky, která nabídne obrovský vnitřní prostor, RGB podsvícení a moderní výbavu. 

Závěrečné hodnocení

 
Cooler Master navazuje skříní C700P na předchozí modely řady Cosmos a jako vždy chce jejím prostřednictvím nabídnout něco velkolepého a originálního. V tomto případě se spojil koncept Master, v jehož rámci chce firma nabízet konfigurovatelné a upravitelné produkty, s moderním pojetím počítačových skříní, které počítá s RGB podsvícením, sklem namísto plexiskla, ale také s důrazem na prostor i na úkor pozic pro úložná zařízení. 
 
- klikněte pro zvětšení -  
 
Zpracování skříně Cosmos C700P je na jednu stranu výborné, alespoň co se týče skleněných a kovových částí. Ty plastové se stříbrnou povrchovou úpravou by ale mohly být vyrobeny lépe, a to z tvrdšího a lépe opracovaného plastu bez otřepů, které skříni s takovou cenou opravdu nesluší. V základní výbavě jsou také některé části, a to konkrétně vnitřní kryty, které by dle mého názoru měly být spíše v té volitelné a namísto nich by uživatel asi spíše ocenil více diskových pozic nebo spodní ventilátorový rámeček. Skříň totiž nabízí velice dobrý a snadný přístup díky bočnicím na pantech, ale to dané rámečky přimontované řadou klasických šroubků zcela negují. 
 
Cosmos C700P umožní demontáž téměř všech částí, a to až na holou kostru, což není jen tak samoúčelné. Můžeme si díky tomu přehodit tray základní desky na opačnou stranu a zdroj umístit nahoru, nebo tray otočit záslepkami vzhůru a využít komínového efektu chlazení. Díky tomu jde ale také o ideální skříň pro pokusy o casemodding, v níž je navíc více než dostatek prostoru pro obsáhlé sestavy i výkonné vodní chlazení. Na druhou stranu, samotná váží přes 22 kg, takže jakákoliv manipulace s ní i přes mohutná madla není zrovna příjemná, ale s tím je třeba se smířit u tak velké skříně s obrovským a půl centimetru tlustým sklem na boku. 
 
English translation of the conclusion
Cooler Master C700P succeeds previous models of the Cosmos line such as Cosmos II and as usual, the case is all about original and spectacular design. Cosmos C700P joins the well-known Master concept in order to offer highly configurable and modifiable products together with the modern conception of computer cases. That means using RGB lighting, tempered glass instead of acrylic and also stressing open space at the expense of different positions for storage devices. 
 
Manufacturing quality of the Cosmos C700P is on one hand excellent, which applies to the glass and metal pieces. On the other hand, the silver-painted plastic parts are not up to the high standard. In my opinion the chosen material is too soft and quite burred at the edges. The other thing is that the basic outfit of the case includes various interior panels which I would like to see as an optional equipment and instead of those it would be better to have more HDD trays and/or bottom fan tray in basic equipment. The reason is that the case offers such an easy way to get in thanks to the side panels on hinges which is downright spoiled by the various inner panels attached with normal phillips screws. 
 
Cosmos C700P allows us to remove almost all of its different parts up to the hollow frame, which is not an end in itself. We can move the motherboard tray to the other side of the case while putting the PSU tray above it or we can turn it 90 degrees and us the proclaimed chimney effect. This is also why the C700P is an ideal product for casemodding offering vast space in the inside for powerful rigs including watercooling. On the other hand, even empty it weighs more than 22 kg, so moving it around is not easy, but that is what you get when you want a large chassis with a huge half-centimeter thick glass on the side.  

 

Skříň je vhodná pro:

  • Vysoce výkonné a bohaté sestavy
  • Casemodding

Plusy

 
+ Velice prostorná skříň
+ Výborná modifikovatelnost
+ Provedení bočnic
+ Chlazení a RGB podsvícení

 

Minusy

 
- Vysoká cena
- Kvalita plastových částí
- Vysoká hmotnost
- Vnitřní panely spíše překážejí
 
 
Za zapůjčení skříně CM Cosmos C700P děkujeme ABACUSu.

 
 
Doporučená cena: cca 8 640 Kč s DPH



Vývoj ceny testovaného produktu:




reklama