reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cooler Master HAF X: extra třída

13.7.2010, Jan Vítek, recenze
Cooler Master HAF X: extra třída
Pokud hledáte moderní počítačovou skříň, která nabízí velkorysý prostor, mocné chlazení, moderní prvky a tunu dalšího příslušenství k tomu, rozhodně by vaší pozornosti neměla uniknout nová Cooler Master HAF X. Na tu se nyní společně podíváme.
Cooler Master nám zase jednou připravil skříň, s níž se snaží posouvat limity. Pro to využívá nové prvky, které přijdou vhod u moderních počítačových sestav a dá se říci, že testovaný HAF X opravdu využijeme s velmi výkonným počítačem skládajícím se z řady komponent.




Ocenění TREFA získává skříň Cooler Master HAF X za výborné zpracování,
moderní funkce i prvky, velký prostor a chlazení. Logo ocenění je ke stažení zde.


HAF X tedy nabízí především velký vnitřní prostor, který je k dispozici především pro hlavní komponenty, tedy velkou základní desku a více grafických karet, s nimiž se dá využít také dodávaný větrný tunel. Pokud byste tedy chtěli v takové skříni provozovat normální sestavu s jednou kartou a celkově běžným výkonem, nemělo by to valný smysl. V takovém případě se raději poohlédněte po menších a potenciálně i levnějších skříních.

Vedle velkorysého prostoru jsem již zmínil také moderní prvky, jež můžeme zmínit jen ve zkratce: přední panel s konektory uzpůsobenými pro přivedení rozhraní SuperSpeed USB, otvor v trayi pro snadnou montáž velkých procesorových chladičů, celočerný design, velké ventilátory (140 - 230 mm), šuplíky pro pohotové zapojení/vypojení pevných disků s rozhraním SATA, držák grafických karet, namontovatelná kolečka a také schopnosti pro uspořádané vedení kabeláže tam, kde nebude vidět ani vadit (tzv. cable management).



V neposlední řadě jde také o velmi pěkně a kvalitně zpracovanou skříň, jejíž tělo je pevné (to platí především pro bočnice), ovšem na druhou stranu i samo o sobě rozměrné a těžké. Proto se budou hodit především zmíněná kolečka, neboť nebude problém se dostat s hmotností klidně na čtvrt metráku.

Celá věc se tedy Cooler Masteru podařila. Nabízí nám vyšperkovanou skříň, která ovšem není pro každého. Majitele výkonných počítačů ale rozhodně má čím nadchnout, pročež si zaslouží ocenění TREFA Světa hardware.


Výborné zpracování
Spíše pro vysoce výkonné sestavy
Velký vnitřní prostor
Velké rozměry a hmotnost
Moderní a inovativní prvky (SATA šuplík)
Vyšší cena
Výkonné chlazení
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: cca 4 700 Kč s DPH


Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu Cooler Master HAF 942 poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>


Za zapůjčení skříně Cooler Master HAF X děkujeme Cooler Masteru




------------------------------------- English translation of the conclusion -------------------------------------

Cooler Master has once again made a new case which tries to push the limits and uses new elements that are useful especially with modern computer components. One can say that the tested Cooler Master HAF X can be really utilised with a very powerful computer made of a number of components.

Besides other things HAF X offers a very large inner space for the main components, such as motherboard and multiple graphics cards, for which we can use the supplied windtunnel. In case you wanted to install into HAF X a common personal computer with one graphics card and generally an ordinary performance, it would not make much sense. In that case you should rather look for a smaller and potentially also cheaper case.

I have also mentioned new, or rather modern elements, so lets sum them up: front panel with ports designed to use the new SuperSpeed USB interface, an opening in the motherboard tray for easy installation of large processor coolers, whole-black design, large fans (140 - 230 mm), docks for easy and fast connection of SATA drives from the front, graphics cards' holder, supplied wheels and also great possibilities for effective and efficient cable management.

Last, but not least, this case is very well built and sturdy, which can be applied especially to the side panels, but on the other hand it is also much too big and heavy. That is why you will likely need the mentioned wheels, since the whole computer will weigh 25 kg and even more.

Cooler Master did it again. They offer an excellent chassis; however, this time not for everybody, but especially for owners of very powerful personal computers who should be thrilled by its qualities. We can only support it with our award TREFA.



Vývoj ceny testovaného produktu:


reklama