reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cooler Master Mystique 632: staré v novém

10.9.2007, Jan Vítek, recenze
Cooler Master Mystique 632: staré v novém
Cooler Master má ve své nabídce velký počet skříní, mezi něž patří i Mystique 632. Jde o klasický middletower, jenž je celý vyroben z hliníku, dodává se ve dvou barevných provedeních a zájemci si mohou vybrat mezi dvěma typy bočnic. Jaká ale je celkově?
Cooler Master Mystique 632 je zajímavá a neotřelá skříň, ale pouze navenek. Při prvním pohledu uvidíme velmi zajímavě řešená přední dvířka, nahoře umístěné I/O porty, k nimž je seshora velmi pohodlný přístup a také zadní otvory pro hadičky vodního chlazení. Přední dvířka jsou skutečně masivní a vypadají zajímavě, ale pokud to vezmeme do důsledků, tak jsou stejně tak i naprosto zbytečná. Funkčnost skříně by nijak neutrpěla, pokud by čelo zůstalo holé.



Co se týče provedení, pak Mystique 632 je i přes svou nízkou hmotnost pevný, bočnice se mu nekroutí a bude jistě bezpečnou ulitou pro vaše komponenty. Na druhou stranu kvůli nízké hmotnosti vzniká nebezpečí šíření vibrací, které těžké SECC skříně tlumí lépe.



Vnitřní design skříně není nic nového, natož převratného. V podstatě stejné zpracování má i Gigabyte 3D Aurora a také další skříně (CM Centurion 532, Gigabyte Poseidon, CM Ammo, atd.) jsou velmi podobné. Proto se ani nemůžeme divit, že jediné, čím tato skříň může uchvátit, je opravdu pouze vnější design a ten je povedený.


Lehká a přesto pevná skříň
Systém předního nasávání vzduchu
Neotřelý design vnějšku
Ventilátory hlasitě klapou
Přístupné I/O porty
Nelze vést kabely mezi trayem a bočnicí
Cena v době testování: 3547 Kč s DPH



Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu Cooler Master Mystique 632 poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>


Za zapůjčení skříně Cooler Master Mystique 632 děkujeme firmě Abacus



Za poskytnutí digitálního anemometru HH-31A děkujeme firmě OMEGA
zabývající se výrobou měřicích přístrojů.



---------------------------------- English translation of the conclusion ----------------------------------

Cooler Master Mystique 632 is an interesting and original case, but only considering its outer look. At first sight one can notice remarkable front door, upper I/O ports which are easy to reach from above and also rear holes for watercooling tubes. The front door is massive and they also look cool, but they are as much cool as useless. The cases functionality would not decrease if the manufacturer had decided to build this case without them.

When we look at the overall potential of Mystique 632, it is in spite of its low weight very firm. Side panels do not twist, so the case will surely be a safe place to put your components. On the other hand, low weight may carry a danger of spreading vibrations, which is not so threatening for heavy SECC cases. The inner design is nothing new. In essence, the same design is used by Gigabyte 3D Aurora and also other cases (CM Centurion 532, Gigabyte Poseidon, CM Ammo, etc.) are very similar. Eventually, the only original aspect of this case is its external design which is good.



Vývoj ceny testovaného produktu:


reklama