reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cooler Master N600: slušný mainstream

3.9.2013, Jan Vítek, recenze
Cooler Master N600: slušný mainstream
Dnes se podrobně podíváme na nejvyšší model řady N společnosti Cooler Master, a sice N600. Jde o middle tower podobný nižšímu modelu N400, jejž jsme si nedávno také vyzkoušeli. Očekávat bychom ale měli vyšší kvalitu, neboť i cena je výrazně vyšší.
Kapitoly článku:
Cooler Master N600 je právoplatným vládcem své řady počítačových skříní. Oproti modelu Cooler Master N400 nám nabídne řadu vylepšení, které ospravedlňují jeho vyšší cenu. V prvé řadě je to celkově větší skříň vyrobená z kvalitnějšího materiálu, díky čemuž je i pevnější. To na první pohled téměř nelze poznat, neboť obě skříně si jsou navenek velmi podobné, z čehož vyplývá, že i jejich koncept je téměř shodný.




- klikněte pro zvětšení -


Model N600 má však daleko lépe zpracovaný interiér s krytými otvory pro správu kabeláže, jednoduchý regulátor otáček, o jednu vertikální záslepku karet navíc a především má lépe provedenou přední část s šachtami pro mechaniky, disky a SSD, jejíž část můžeme odmontovat, a uvolnit tak místo pro radiátor a vzduch proudící od předního ventilátoru.





V ostatních ohledech nám oba typy skříně nabídnou to samé, čili rozhraní USB 3.0 i 2.0, velké množství ventilátorových pozic, z nichž některé bychom mohli klidně oželet a také střízlivý design. Cooler Master N600 tak můžeme považovat za slušný mainstream určený především pro sestavy, kde se opravdu bude počítat s využitím vodních chladičů.


Plusy


+ Design a pevná konstrukce
+ Slušná výbava adekvátní ceně
+ Zpracování předního panelu + vent. pozic
+ Dostatek prostoru pro komponenty
 
 

Minusy


- Smysl vent. pozic v pravém panelu a dole
- V našem případě neprotažené/stržené závity v trayi
 

Cena v době testování: cca 2.000 Kč s DPH
 
 
Za zapůjčení skříně Cooler Master N600 děkujeme ABACUSu.



----------------------------------- English translation of the conclusion -----------------------------------

Cooler Master N600 is an apparent master of its computer case series. In comparison with the already tested Cooler Master N400 it offers quite a lot of improvements that justify its higher price. Firstly, it is a bigger case made of superior material and thanks to that it's construction is stronger. However, this is not evident at first sight, because N600 and N400 are very similar looking and they use almost identical concept.

Still, the N600 has much better interior with covered holes for cablemanagement, a simple fan speed regulator, one extra vertical card slot and especially very nice front part with cages for optical drives, hard drives and SSDs. The middle cage may be removed in order to make space for a thick water cooling radiator or/and air moving from the front fan.

In other aspects are both mentioned case models the same. They offer both USB 3.0 and 2.0 ports, many fan positions, some of which could be easily omitted, and also uncomplicated design. Cooler Master N600 may be therefore considered a solid mainstream case for those who want to use a water cooling system.
Jak hodnotíte skříň Cooler Master N600?
V anketě šlo hlasovat od 3.9.2013 do 31.8.2014. Počet hlasujících: 4
Výborná25 %
Průměrná50 %
Špatná25 %
reklama