reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cooler Master Real Power 550W

26.10.2007, Martin Šejnoha, recenze
Cooler Master Real Power 550W
Předmětem dnešní recenze se stal zdroj Cooler Master Real Power RS-550-ACLY o výkonu 550W, v článku se jako obvykle dozvíte jak zdroj snáší maximální zátěž a další technické detaily ohledně vnitřní konstrukce. Pokud se tedy poohlížíte po novém, výkonnějším zdroji, čtěte dál.
Kapitoly článku:
  1. Cooler Master Real Power 550W
  2. Vnitřní provedení
  3. Zátěžové testy, závěr

Balení a příslušenství


Zdroj je zabalen v pevné kartónové krabici, i přes to došlo k demolici krabice přepravou a bohužel to odnesl i wattmetr do 3,5 pozice. Příslušenství tvoří napájecí kabel, wattmetr do 3,5 pozice a šroubky k uchycení. Výrobce v tomto směru příliš nezazářil, když to vůbec nemusí být ku škodě věci, naopak pochválit musím za pytlíček silikagelu pohlcujícího vlhkost.






Parametry


Výrobce uvádí jmenovitý výkon 550 W. Odběr z 3,3 a 5V větve je omezen na 191 W.
Maximální odběry na jednotlivých větvích, viz. tabulka.

3,3V
5V
+12V1
+12V2
+12V3
-12V
+5VSB
20A
25A
12A
12A
6A
1A
2A

Zdroj je vybaven aktivním PFC a umožňuje rozsah vstupního napětí od 115 do 240 V. Vybaven je 12cm teplotně řízeným ventilátorem.




Provedení, vzhled


Skříňka je vyrobena z plechu tloušťky 0,8 mm, je použita černá pololesklá barva zviditelňující otisky prstů. Otvor ventilátoru byl vytvarován dle zaoblení rámečku, přesto do něj zasahuje, což způsobuje aerodynamický hluk. Ventilátor je přímo od Cooler Masteru, jeho lopatky jsou ostré ale bez otřepů. Ventilátor kryje drátěná mřížka černé barvy. Provedení větracích otvorů na zadní stěně zdroje je velice slušné, zabírají téměř celou plochu zadní stěny, mají vhodný tvar a malé rozestupy.






Kabeláž


Kabeláž tohoto zdroje musím pochválit, výrobce zde z velké části upustil od používání flexa a to je velmi dobře. Flexem je opatřen pouze kabelový svazek Main Power konektoru, ostatní svazky jsou pečlivě vyvázané stahovací páskou. Pro lepší přehlednost jsem upustil od slovního popisu kabelových svazků a zavedl tabulku obsahující všechny potřebné údaje.

Délka jednoho svazku
Osazené konektory(včetně počtu kusů)
Počet svazků
47 cm
24Pin Main Power
1
50 cm
+12V Power čtyřpinový
1
50 cm
+12V Power osmipinový
1
50 cm
PCIe napájecí konektor
2
78 cm
3x SATA napájecí konektor
1
76 cm
3x Peripheral Power konektor
2

Zdroj nám dále nabízí jeden konektor napájení disketové mechaniky a případně některých zvukových karet Creative X-FI. Kabeláž tohoto zdroje je zcela odpovídající výrobcem udávanému výkonu. Jistě se vám nestane, že by chyběly konektory.


reklama