reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Core i7-990X: nejvýkonnější Intel v akci

4.3.2011, Jan Vítek, recenze
Core i7-990X: nejvýkonnější Intel v akci
Od Intelu jsme získali exkluzivně pro otestování nejnovější šestijádrový Core i7, který je zároveň světově nejvýkonnějším desktopovým procesorem. Uvidíme, jak obstojí proti moderním Sandy Bridge.

Benchmarky - hry s Radeonem HD 5870


Nyní se zaměříme čistě na herní testy, kde budou figurovat testy 3DMark včetně nejnovější verze 11 a dále pět her - ArmA2, Company of Heroes, Operation Flashpoint: Dragon Rising, Starcraft 2 a také nová Civilization V.





V obou testech 3DMark jsme zaznamenali spíše jen mírné navyšování výkonu, neboť výsledky zde velmi závisí také na výkonu grafické karty, který byl ve všech případech stejný. Nyní ale nastupují už reálné hry....



ArmA 2 si s Core i7-990X vyloženě rozuměla, a tak byl v tomto testu Phenom II X6 1100T opět překonán a Sandy Bridge také nedokázaly držet krok.



Naopak v Company of Heroes se nový Intel umístil jako druhý a ostatní procesory Sandy Bridge nebyly o moc horší. Phenom ale zaostával už o cca 50 FPS.



Dle očekávání jsme se v Operation Flashpoint: Dragon Rising pohybovali na stejné úrovni, takže tento test není tak zajímavý.



Ovšem Starcraft 2 si s Core i7-990X vyloženě lebedil a odměnil se průměrnými FPS kolem 210,8. Zde tedy Phenom II X6 1100T zaostává už velmi výrazně.



A nakonec, že nic není černobílé, ukazuje pátá Civilizace, kde novému Core i7-990X zadek natrhly právě Sandy Bridge. To se ale dalo dle výsledkůch ostatních Core starší generace čekat.

reklama