reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Corsair a Patriot: SSD Force 3/GT vs. Pyro

21.10.2011, Jan Vítek, recenze
Corsair a Patriot: SSD Force 3/GT vs. Pyro
Nedávno jsme recenzovali nový model SSD od společnosti Kingston, a to HyperX SSD, který se utkal s již dříve testovanými modely od firem Intel a především OCZ. Nyní došla řada na Corsair, který poskytl dva zástupce, a vedle toho i firmu Patriot...

ATTO Disk Benchmark


Poslední čtyři grafy se tedy budou týkat testu ATTO Disk Benchmark ve verzi 2.46, abychom si také ukázali, jestli výrobci opravdu udávají odpovídající údaje u rychlostí sekvenčního čtení či zápisu. ATTO dokáže disky otestovat i na to, zda nejsou příliš pomalé při práci s malými bloky dat, protože pracuje s kapacitami od 512 B do 8 MB.

Budou zde ukázány jednak dílčí výsledky v grafech využívající testy přenosů 4kB dat (typické pro údaje o IOPS) a výsledky u 8 MB, které se zase dají považovat za ono maximálně rychlé sekvenční čtení a zápis. A nakonec přijdou na řadu výstupy přímo z ATTO pro každé nově testované SSD zvlášť.








V tomto vysoce syntetickém testu se nám v případě čtení 4kB bloků dat dvojice Corsair Force poněkud propadla za vedoucí trio Intel, OCZ a Kingston, ovšem Patriot Pyro na tom byl ještě výrazně hůře. U zápisu se již polepšil Force Series 3, ovšem opět na úkor svého bratříčka Force Series GT, jenž zůstal na úrovní Patriotu. Kingston HyperX SSD tak opět neměl konkurenci.








Při manipulaci s 8MB bloky dat již SSD mají ukázat své maximální hodnoty, přičemž při čtení již Force Series GT byl lepší než jeho sourozenec, ale v zápisu se zase propadl až téměř k Patriotu. V podstatě se tak opakuje pořadí z první sady testů ATTO, což znamená, že jako první se opět umístil Kingston HyperX SSD.


Dílčí výsledky


Jako poslední si ukážeme slíbené dílčí výstupy z tohoto testu, kde na screenshotech můžete také vidět nastavení benchmarku ATTO, které bylo pochopitelně ve všech případech stejné, tedy 2 GB testovacích dat s bloky od 512 B do 8 MB.




Corsair Force Series 3 - 120 GB




Corsair Force Series GT - 120 GB




Patriot Pyro


Dále tu ještě ponecháme podrobné výsledky hlavních rivalů, a sice Kingston HyperX SSD a OCZ Technology Vertex 3




Kingston HyperX SSD 240 GB




OCZ Vertex 3 240 GB
reklama