reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
20.8.2012, Jan Vítek, recenze
Vedle nedávno testovaného modelu Vengeance C70 k nám od firmy Corsair dorazila také nová skříň Carbide 500R, která pokračuje v již dlouho známé řadě. Představovat má střední třídu vhodnou především pro herní sestavy. Více se dozvíte v recenzi.
Mindst | 27.8.201215:06
Dobrý den, moje mini recenze této skříně:
Skříň je skvěle prostorná, což ale přináší jistá úskalí, při zdroj Corsair HX620 jsem měl docela velké problémy s natažením kabelů a cable managementem zejména u CPU napájení a ATX napájení desky ­(Asus P8Z77 V­-PRO­), což jsem v minulosti nezažil. Asus ­(nevím proč­) má navíc konektory obráceně v porovnání třeba s Gigabyte, což dále stěžovalo zapojení, ale povedlo se :­-­) U šroubování desky jsem musel použít dva větší šrouby, protože byly strhlé dva závity ­(docela zklamání u Corsairu­). Jinak perfektní trays pro HDD, pohodová instalace DVD, grafiky, šroubování zdroje. Cable management se spoustou otvorů pro ­"stahovačky­" a spoustou místa na zadní straně ­(pozor, není rovná­). Výhodou jsou přední USB3 konektory, FireWire jsem nepoužil, nemám jej na desce. Doplnil jsem nahoře o 2x 120mm Quiet Fan od Corsairu a plánuji dodělat z průdyšné látky filtr na bočnici s ventilátorem. Díky Fan Xpert 2 od Asusu lze řídit i ­"ne PWM­" větráky Corsair, což je skvělé. Celkově je počítač velice tichý, ozývá se jen chladič Gelid GX­-7 při vyšší zátěži ­(ještě upravím Fan Xpert­). Horní větráčky doporučuji instalovat před vložením desky a chladiče CPU, jinak je instalace o hodně obtížnější. Překvapení je praktická neslyšnost Asus AMD 7870 v této skříni, a to i v noci ­(jaký to rozdíl oproti GTS250­).

Sestava:
i5 3570K, Asus P8Z77 V­-PRO, Corsair Vengeance 1600Mhz 2x4GB, Asus 7870 2GB, 2xSeagate 500GB, Gelid GX­-7, 2x120mm Corsair Quiet Fans, Corsair Carbide 500R, Corsair HX620
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.