27.9.2006, Martin Šejnoha, recenze

V dnešní recenzi jsme podrobili důkladným testům čtveřici zdrojů od těchto výrobců: BeQuiet, Cooler Master, LC Power (zastoupen dvakrát). Celá čtverka se rozdělila na dvě dosti vzdálené skupiny, ovšem naostro je porovnat nelze, ale k tomu až v článku samotném.

reklama
1  2  
A este tento | od: skeletorn  11.1.200710:26
Okrem toho ­- Nenasiel by sa niekto co ma s tymto zdrojom skusenosti link ­- http:­/­/shop.pocitac.sk­/zbozi­/zdroj­-atrix­-500w­-p4­-pfc­-sata­-24pin­-pcie­-pru­hledny­/detail.aspx?p=z:69913 ,alebo s inym od tejto znacky , uvazujem o jeho kupe ale predajca ho na sklade nema takze sa nemozem nan pozriet , kedze je priehladny bol by som zvedavy ci ma aspon dostetoce velky transformato a chladic na tych 500 W a tiez ci ma 12 v vetvy 2 alebo len jednu ? No a este by ma zaujmal aj tento poradte prosim ­- http:­/­/www.trust.com­/products­/product.aspx?artnr=14888
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: A este tento | od: PaJja (10)  11.1.200720:00
podle tech udaju co tam sou udane ma jen jednu vetev a navic 23A coz sice na prumerny pc dostacuje ale rozhodne to 500ti W zroji neodpovida...radsi bych id nej sel pryc pokud chces mermomoci modrej tak jedine forton bluestorm nebo nejaky jiny znackovy zdroj.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
atrix | od: skeletorn  12.1.200712:48
No o to ze je modry mi niak extra nejde i ked dizajnovo sa mi velmi zamluva kedze mam vlastnoupraveny bigtower s mnozstvom tunning prvkov , potrebuje ale niaky dost vykonny a spolahlivy zdroj do 2000 sk , nech je trebars aj zo zhrdzaveneho plechu , ja uz si ho upravim , potrebujem nech to utiahne 3 x HDD z toho jeden SCSI 10 000 rpm , Nvidia 7800 GTX a Athlon 64 x2 4400 a to 24h­/7d :­-/
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
ATRIX 500W/P4/PFC/SATA/24PIN/PCIe průhledný | od: skeletorn  11.1.20079:39
Nenasiel by sa niekto co ma s tymto zdrojom skusenosti link ­- http:­/­/shop.pocitac.sk­/zbozi­/zdroj­-atrix­-500w­-p4­-pfc­-sata­-24pin­-pcie­-pruhledny­/detail.aspx?p=z:69913 ,alebo s inym od tejto znacky , uvazujem o jeho kupe ale predajca ho na sklade nema takze sa nemozem nan pozriet , kedze je priehladny bol by som zvedavy ci ma aspon dostetoce velky transformato a chladic na tych 500 W a tiez ci ma 12 v vetvy 2 alebo len jednu ?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: ATRIX 500W/P4/PFC/SATA/24PIN/PCIe průhledný | od: sroobik (341)  11.1.200710:34
nevymyslaj a kup si Zdroj Fortron 400W PFC ATX­-400PNF, stoji cca 1500 bez dane. Ak mas trosku viac penazi, tak enermax liberty 400w. Zdroj 500W za 1400 korun s danou nemoze byt dobry.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
kondiky | od: Miroslav Jindra (221)  9.12.200622:48
tepaa jsou sracka, ale chemicony zase vysychaji...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: kondiky | od: Martin Šejnoha (242)  9.12.200623:09
Můžete to poněkud rozvést?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
oprava be quiet!!!! | od: kouleš  5.12.20067:56
sem se překouk ale tyhle názvy se mi pletou:)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
mám dotaz na be Qwiet | od: kouleš  5.12.20067:45
Chci se zeptat u tohoto zdroje je na štítku větev proud:2x20A­/12V to by mněla být 2xPci­-e neboli Sli ale v článku se zmiňujete pouze o jednom 6pin kabelu pro GK.Trochu mi to nefalíruje a chtěl bych vysvětlení nebo opravu v článku,jinak za tu cenu a možnosti tohoto zdroje se mi nezdá aby mněl jen jeden kabel Pci­-e.Děkuji za odpověď jelikož bych tento zdroj uvítal v mém PC už jen také kvůli ­-5V větve ale to už nebudu rozebírat
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
jsou to dobre zdroje. | od: jatyononamyvyoni  8.11.200616:51
Nevim no. Možná patřim k těm štastnějším ale z LC mám jen dobré zkušenosti.

Pěkný vzhled, naprosto tichý, chladný, a výkonný. Možná nemám PC z odběrem půl kilowattu ale nechápu jak může někdo takto zaujatě pomlouvat.

Mám P4 3.2GHz, NX6600GT, a hromadu disků, romek, ramek, karet. :d atd...

Za tu cenu je to špičkový zdroj. A nechápu jak tady některí píši... Koupil sem si ho ale po přečtení ho nechci, mám ho prodat nebo vyreklamovat? :D . To sou prostě trapní blázni.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: jsou to dobre zdroje. | od: Milan L.  9.11.200613:30
Ale my přece nepomlouváme ­- konstatujeme fakta. Já jsem ho měl taky, a výsledek? Má sestava ­- přesvědčte se sám ­(Athlon64 3500+,Zákl. deska Gigabyte K8NXP­-SLI + komplet GV­-3D1 což je dvoučipová ale jednoslotová karta, 1Gb DDRAM, 2x HDD, 1xDVD čtečka 1xDVD­-RAM­) vše, ostatní má vlastní zdroje. Chcete vážně tvrdit že tuto sestavu by neutáhl 550W zdroj kdyby těch watů opravdu tolik dával? Podle mne jsem měl mít 100­-130Watů rezervy. Ale jak jsem zahájil vypalování ­(tj, spustila se k HDD ještě vypalovačka, šel počítač do autu. Co mi pravděpodobně nestálé napětí udělalo s diskem, vizte výše. Ten se vzpamatovává až teď pod Chieftecem a ještě občas se křivka propadne jak dostal na frak ­- možná ho nakonec budu muset stejně vyměnit. Na tom zdroji je snad dobré jen to, že neshoří, ale při těch asi 280­-320 Watech kdy už nezvládá vypne. Možná ho ještě využiju ve starém počítači s Pentiem II.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Je to dobré | od: Milan L.  4.11.200614:32
Tak první praktická zkušenost ze Chiefteca: problém který mne pronásledoval 19 měsíců a který nevyřešili ani v CC je pryč. Žádné pády do modra ani chyba STOP 0x0000009c se už nekoná. Stroj vypálí úplně vše, doslova všechny značky které mám doma, ve vysoké kvalitě a mnohokrát za sebou aniž by se počítač znatelněji zahřál. Jej to je úleva!
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Ani Chieftec není bez chyby. | od: Milan L.  4.11.200610:13
Dobrý den. Jak jsem výše psal,koupil jsem Chiefteca CFT­-560­-A12C s cable managementem, a ihned jsem objevil několik menší vádek právě na té kabeláži. Dovnitř zdroje jsem se nedíval, ale po spuštění mne ohromila jedna věc: měl jsem na odpis disk C:, jeho křivky a přístupové doby byly jak v HD Tach tak i v HD Tune spíš zemětřesení 9. stupně Richtera. Teď jede dobře!
To je první plus. Nedostatek je, že třeba konektor ­"Main­" modrý jde tak ztuha do zdroje, že teprve po velké snaze jakžtakž zapadne pojistka. Na druhé straně u desky je to mnohem horší. Konektor je dělený, a ten oddělený 4pinový není se zbytkem nijak fixovatelný a hlavně nemá pojistku. Navíc jeho kablíky z koncového obalu flexa jsou o něco kratší než ostatní kabely hlavního konektoru takže je musíte trochu pokrčit aby se dal zapnout. Ale ty pokrčené konektory fungují jako pružiny a mohou tento konektor vytáhnout ven. Vypadá to jakoby kabeláž dělal někdo jiný ­- u 8mi pinu rozděleného na 2x4 je západka posazena excentricky, když táde konektory k sobě je pojistka ve středu. Někdo prostě vyrobil 8pinový ­(a asi také 24pinový­) konektor a pak je prostě rozřízl nebo odřízl 4pinovou část.
Úž podle toho alespoň ­"dočasně opraveného disku­" hádám že skutečný výkon asi odpovídá štítkovým hodnotám, ale to bych předbíhal a raději to nechám odborníkovi.
Mne udivuje že zdroj který mi ­"uzdravil­" disk má parametry na štítku podstatně horší než LC Power 6550G 550W: 3,3V=28A ­(LC Power 35A­), +5V=30A ­(LC Power 40A­) +12V1 má 14A,+12V2=23A,+12V3=15A. LC Power má jen 2 větve, 16AV1 a 18AV2.
Přesto se domnívám, že jeho výkon opravňoval uživatele který ho koupí věřit že reálně utáhne alespoň dvojčipovou ­(pseudo­)SLI jednokartu i když zásobenou redukcí z obou větví +12V ­(Řešení Gigabyte­). Tolik jen proto aby kupující věděl že si má při koupi prohlédnout aspoň kabeláž. Díky
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Ani Chieftec není bez chyby. | od: Martin Šejnoha (242)  4.11.200610:41
Křivky se zlepšily proto, že se starým zdrojem pravděpodobně hodně kolísalo napětí a disk mohl klidně i parkovat hlavy.
Je třeba si uvědomit že zdroje LC jsou šunt a výrobci nečiní problém na štítek napsat téměř cokoli. Jinak proti zdrojům s cable managmentem mám několik výhrad, třeba odpojitelný Main Power konektor je totální zbytečnost, dokonce i škodlivá­(na konektoru vzniká úbytek napětí se zátěží, bez problémů to není ani uvnitř zdroje, bývá v nich pěkně nahuštěno, což neprospívá dobrému průchodu vzduchu.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Moc prosím o test Chieftec zdrojů | od: vasedl (63)  29.10.200613:22
Můžete prosím otestovat nějaký Chieftec zdroj.Na Chieftec moc recenzí není.Já mám 410W a nikde není o něm zmínka.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Moc prosím o test Chieftec zdrojů | od: Milan L.  29.10.200614:13
No to bych taky radostí nadskočil. Ten LC Power co mám totiž dosáhne podle měření odběru ­(zhruba, na UPS a přepočtem­) asi 200W a ­"ohleduplně­" sdělí že kvůli možnosti poškození počítače byl vypnut počítač. Modrá obrazovka atd. Tak jsem koupil 560W Chiefteca a nechal jsem se zlákat ke cable managementu.Vypadá nádherně, ale ještě jsem ho nevyzkoušel. Kdybych měl dva, měl bych trhání jej na testy půjčit. Ale mám jen jeden!
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
co dal? | od: CRASH2D (3)  2.10.200623:02
jo beru..... je to nejaky codecom mp­-400c zakoupen tenkrat k case bmw cosi .....beru ho jako noname... ma pasiv pfc....
ja sem se rozhodoval nasledovne..... at to staci do budoucnosti aspon rok ­- dva ­(tedy pro athlon x2,7900gt co chci koupit­),ma to tedy 2x12v vetve,aktiv PFC,12cm vent,at je tichy, sata atd beru jako samozrejmost, pri avizovane efektivnosti vyrobcem 85% by mel bohate stacit.....bohuzel tomu tak neni....takze by me zajimalo co s temi parametry vyhovuje cene kterou bych dal za zdroj tedy do 2tisic....
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
restarty a restarty ...... | od: CRASH2D (3)  2.10.200622:11
Bohuzel jsem taky kupoval v alfe prave model LC­-560T cca pred mesicem :­( oslovil me nejen cenou ale i udavanymi hodnotami navic na serveru czechcomputeru v diskuzi psali same kladne veci...vzhledem k tomu ze jsem mel noname 400w a na strance http:­/­/extreme.outervision.com­/psucalculator.jsp
jsem si zjistil ze mi zere 380w, jelikoz mi zacala sestava se samovolne restartovat a hlavne nabihat a vypinat se disky rozhodl jsem se prave pro 560w ma 2vetve atd, hlavne pro pomer cena­/vykon a taky noname 500w stoji 500kč značkove zase 3000kc tedy 1600kc za zdroj se mi zdalo jako prijatelna tedy takovy stred...bohuzel musim uznat ze to je asi opravdu shit protoze disky sice jedou ale dochazi opet k samovolnemu restartu kdy jedine co jsem v pc vymenil je prave zdroj jinak vse je nastaveno na konfiguraci jako u 400w,bohuzel system se neda provozovat na 2600mhz jako predtim ale max na 2ghz ...proste to pripisuju tomu ze zdroj zvladne jako noname 300­-350w .K restartum dochazi pouze v 3D, at uz se jedna o COD2,Flatout2,Q3 atd. v 2D se taky parkrat stalo pri plnem vytizeni cpu na delsi dobu.Vse jsem musel podtaktovat gk,cpu,ram ...takze mi poradte prosim co stim v alfe se tezko reklamuje ...zdroj je fcni ale nezvlada....tohle mi neuznaji mam s nema same ­"DOBRE­" zkusenosti ...
jinak jeste dodam ze jsem zkousel pucit si zdroj od kamarada ktery ma seasonic 580w ­(nevim presne­) a sestava jela normalne na 2600mhz vse taktle...takze co mi prosim poradite jak postupovat? diky za reakce a omluvte moji gramatiku ;)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: restarty a restarty ...... | od: Mira___  2.10.200622:49
"mam s nema same ­"DOBRE­" zkusenosti­" a nakupujes u nich dal, proboha proc?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: restarty a restarty ...... | od: CRASH2D (3)  2.10.200622:51
protoze byli jedini co maji pobliz ostravy LC ktery se mi tenkrat ­(pred mesicem­) zdal good. jinak nejsem sam kdo ma s nema ­"DOBRE­" zkusenosti... je to kazdy druhy,proste reklamace v alfe je kapitola sama pro sebe :D... to neresi co s tim zdrojem .....prodat reklamovat?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: restarty a restarty ...... | od: Petr Popelka (252)  2.10.200622:55
Já myslím žw Tvůj příspěvek docela trefně vykresluje celý předchozí obsah této diskuze. Jen by mě zajímalo, který zdroj označuješ jako no­-name. Každý zdroj má nějaký štítek a byl někde vyroben. Co má ta Tvá 400W No­-Name verze na sobě napsáno? Jinak bohužel, se zdroji LC mám takovou zkušenost... že se radši nebudu moc rozepisovat. Srovnám­-li 500W Eurocase se 14cm FAN a 500W LC Power, ­(přitom cena je na to EC ještě nižší, dá se koupit pod 1000,­- s DPH­), ten Eurocase používám a co se týče hlučnosti, účinosti při mém zatížení, teploty zdroje... nemůžu si ani v nejmenším stěžovat. Zajímavá je jedna věc. Mám doma UPSku, jejíž software je schopen přibližně zobrazit, kolik watů právě UPSka dodává. Když jsem na mé sestavě měl použit zmiňovaný EC, UPSka mi s mou sestavou ukazovala zatížení cca 120W. Když jsem na mou sestavu připojil 500W LC, a opět zobrazil zátěž, ejhle, ze 120W na EC bylo náhle cca 145W. Myslím, že i to o lecčem svědčí. Jen pro zajímavost, se 400W Seasonicem byl rozdíl ve spotřebě oproti EC naprosto minimální ­-5 ­- maximálně 10W. Takže Jelikož vím, že z tohodle zdroje nikdy nebudu sosat 500W ­(vím, že tam by topil jak blázen, účinnost by se propastně propadla pod přijatelnou mez­), tak jsem s tím zdrojem naprosto spokojen.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: restarty a restarty ...... | od: JohnyXraceR  18.8.200813:09
Hle newíte jakej si mam koupit zdroj ? když pařim wacraft 3 tak se mi restartuje comp kdyz CoD 4 Assassins creed tak se upe vypíná pls potrebuju pomoc mam Sestavu Amd x2 4800+ 2gm ram 800 MHz ddr 2 , HDD 320 gb Grafiku HD 3870 pls napiste nazev zdroje nebo odkaz na koupeni ­(mam 400 W forton a ten si to nedává ­) ;)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
mno.. | od: Roob (179)  1.10.200620:54
zober si taku napln HP 56ku. To je cierna napln do mojej tlaciarne. Jej objem je 19ml ­(skutocne je tam tolko atramentu­), oficialne vytlaci cca 500 stran. No a teraz si zober, ze ja vyrobim napln ­"roob­" Dam ju na trh a uvediem ze ma 19ml, oficialne vytlacis snou 500 stran, teda podmienky rovnake ako pri originalnej HP56. Lenze ja som swina!! do naplne budem liat len 12ml. Ked mi na to niekto pride, poviem, ALE VED STOJI LEN 100 korun! Bude to spravne?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: mno.. | od: Roob (179)  1.10.200620:55
sorry, to bol prispevok na ­-GEQ­- len som akosi dal novy, namiesto opovedat :)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: mno.. | od: -GEQ- (6)  1.10.200621:37
no a myslis ze takovi vyrobci jako eurocase, gembird, kme, redstar, ci kdo vi co...a ma na stitku 500W nedej boze 600W! tak ze je jako ok? :­-D wake up...o tom to je vice wattu vice adidas! lidi jsou jaci jsou... :­-D ale narozdil od techto znacek je LC­-power dobry zdroj...je to o penezich! kazdy soudny clovek kdo si koupi zdroj za 1200 si prece nemuze myslet bude stejny jako ten za 3000...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: mno.. | od: Roob (179)  1.10.200622:48
mali by byt! a ked niesu, tak by ich mali zakazat predavat a vyrobcu pokutovat! Je to obycajny podvod na zakaznikoch. A to, ze zdroj za 1200 nieje taky isty ako za 3000 si plne uvedomujem, preto mam enermax. Ale bezni ludia to nevedia, a prave testy ako tento im to objasnia.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: mno.. | od: MaWa (35)  2.10.20067:21
ale vždyť se to tak běžně děje...různé refill kity a podobné věci ani náhodou nevydrží tolik, kolik vydrží stejná náplň přímo od výrobce, nehledě na kvalitu. Existují čestné vyjímky...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Vyjádření jednoho z dovozců LC Power | od: MaWa (35)  1.10.200614:16
Dobrý den,

jako zástupce jednoho z dovozců zdrojů LC Power bych se rád vyjádřil k ­(nebál bych se napsat přímo­) ­"davové psychóze­", která tady vznikla...

Nejprve bych rád vyjádřil k tomu, že zde někdo píše, že LC Power je druhý Chill. Tito lidé lžou. Zdoje LC Power splňují všechny ATX specifikace, obsahují PFC, mají dvě napájecí 12V větve, splňují CE certifikace, RoHS atd...

Za druhé. Jak již psal někdo výše, autor možná neví, co píše. U zdroje, který byl 3x dražší ­(Be Quiet­) byly stejné kondenzátory, které u tohoto zdorje označil jako ­"že mohly být lepší­", kdežto u 3x levnějšího LC Poweru je zcela zkritizoval jako ten nějvětší brak. Tomu se zcela určitě říká nezaujatý recenzent...

Za třetí, pokud bych se vžil do role zákazníka ­- mně osobně by bylo jedno, jestli jsou uvnitř zdroje super součástky, nebo jestli tam běhají myši, který ten proud vyrábí. Důležitá by pro mně byla poruchovost a výkon. A k těmto dvěma věcem mohu říct pouze to, že poruchovost LC Poweru je cca 2% ­(enermax a seasonic by mohli závidět...­) a výkonem tyto zdroje stačí pro jakoukoliv dnešní NE serverovou a NE sli­-crossfire sestavu. Což si myslím, že za 1 200 Kč s DPH není rozhodně špatné. Zdroje, které bez problémů utáhnou SLI nebo Crossfire začínají na třech tisících ­(500W enermax, seasonic, silverstone...­).

Za čtvrté, tento 550W Green Power, který zde test nepřežil, rádi zašleme na testy znova. Bohužel před vydáním recenze nebyl tento typ skladem a proto jsme nemohli zaslat náhradní kus. To, že ten zdroj odešel po pár minutách provozu se zcela běžně stává i u těch ­"dokonalých­" zdrojů Enermax a Seasonic, které navíc ani neběželi pod plnou zátěží...

A konečně za páté, možná by bylo vhodné, aby recenzent udělal test zdrojů z cenovým limitem dejme tomu 1 000 Kč nebo 1 200 Kč s DPH. Pak by se myslím velmi rychle ukázalo, že zdroje LC Power jsou velmi dobré zdroje co se týká poměru cena­-výkon. Jinak mi testy přijdou stejně mimo, jako porovnávat x1300pro 64bit za 1 200 Kč a 7600GS za 3 500 Kč a tvrdit, jaký je ten Radeon šmejd. Logika věci mi uniká.

S pozdravem Jan Šustr, JSComputers.

Pozn.: Zdroj Chieftec jsme na test dodat chtěli, bohužel v té době byl dost špatně dostupný, takže se to nepodařilo.
Pozn.2: Docela by mě zajímalo, jak by se podle autora měly lišit zdroje za 1 000 Kč a za 3 000 Kč aby byl spokojený ?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Vyjádření jednoho z dovozců LC Power | od: Mira___  1.10.200614:43
K tomu se musim vyjadrit. Tuhle recenzi jsem nebral jako test zdroju v nejake cen.kategorii, ale jako test kvality­/spolehlivosti 500W zdroju. Proto me v tomto pripade nezajima cena. Kdyz uz mam sestavu, pro kterou potrebuju 500W zdroj, tak to znamena, ze rozhodne nemam nejlevnejsi pocitac a tudiz nebudu setrit ani na zdroji. Pokud ano, jsem trouba.

A jak tu jiz nekdo psal, pokud je na zdroji napsano jakej proud je schopen dodavat do jednotlivych vetvi, tak taky chci aby ho tam dokazal dodavat ­- a to dlouhodobe. Pokud to nedokaze, jedna se o podvod a sprostarnu hodnou minimalne stiznosti u COI.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Vyjádření jednoho z dovozců LC Power | od: MaWa (35)  1.10.200615:15
Pokud při nákupu zboží nemusíte zohledňovat cenu, tak to Vám gratuluji...mohu se zeptat, jak se podle Vás má lišit zdroj za 1tis Kč a 3tis Kč ? V příslušenství ?
A dále ­- víte, jaké podmínky musí zdroj splňovat, aby získal CE certifikaci ?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Vyjádření jednoho z dovozců LC Power | od: PaJja (10)  1.10.200615:26
ja nevim o cem se tu hadate kdyz zdroj vyhori a neutahne to co neutahne tak proste vyrobce neudavá pravdivá hodnoty proste si jen vymyslí pekný kulatý číslo­(coz podle me je napováženou asi bych si na takovy zdroj nestezoval pokud by me nezdechnul ale rozhodne bych ho tady nedoporucoval a napsal bych na nej hodne recenzí aby lidi vedely ze si na nej maji dat pozor!­)...zdroj za 3000 se lisí asi tím ze pak muzete vyrobci verit ze ho neoskubal..a pokud se hadate kvuli lc tak myslim ze s udavanyma hodnotama by melo asi problem hodne zdroju v tejto cenovej kategorii ale proste to jak vyrobce dokaze oklamat zakazníka tim ze si myslí jak udelá výhodnej kup kdyz si koupi zdroj s takovejma W za takovou cenu je podle me SVIŇÁRNA nejvetšího kalibru nejen u lc ale i jinych výrobců!!!!!
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Vyjádření jednoho z dovozců LC Power | od: Martin Šejnoha (242)  2.10.20060:36
Je třeba si uvědomit, že tento test není přímým porovnáním těchto zdrojů. Ono to ani nelze, bylo by to jako porovnávat Chevrolet Spark a Škodu Superb, i zde jsou oba určeny pro zcela jinou skupinu uživatelů. Test byl koncipován jako test 4 zdrojů o udávaném výkonu kolem 500W. Cílem tedy bylo se podívat na to, jak se můžou zdroje z různých cenových skupin od sebe odlišovat, přestože jejich výrobci udávají výkon na srovnatelné úrovni.
LC Power 550GP ovšem nemá zásadní problém v kondenzátorech, ale jsou zde i jiné ­(mnohem závažnější­) konstrukční prohřešky, jedná se například o titěrný chladič spínacích tranzistorů v kombinaci s jejich výkonovým poddimenzováním, celý popis byl tedy koncipován s tím, že tento zdroj je díky svému celkovému návrhu, použitým součástkám a jejich chlazení vzhledem k parametrům, které udává výrobce, špatný. V diskuzi uvádíte, že za 1200 je to výborná koupě, ano, byla by to pravda pokud by výrobce uvedl pravdivé údaje o výkonu. Výkon tohoto zdroje je možná srovnatelný se zdrojem Eurocase 350W Super Silent, ale i ten jej třeba ve velikosti chladičů hravě předčí a to je ještě levnější.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Vyjádření jednoho z dovozců LC Power | od: MaWa (35)  2.10.20067:43
Je zajímavé, že zde v diskuzi ­"je přeci jasné, že to není porovnání 4 zdrojů, to ani nejde­", ale v recenzi to nějak vidět není...
Asi jste dobrý teoretik, ale rozhodně jste dobrý demagog. Tím narážím na druhou část Vašeho příspěvku. Pokud mi tvrdíte, že LCP 550W je horší než Eurocase 350W, tak vážně nevím, co bych Vám na to měl říct...asi začneme dávat do sestav raději ten Eurocase 350W, uvidíme, jak nás za rok zákazníci pochválí...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Vyjádření jednoho z dovozců LC Power | od: Karel Polívka (608)  2.10.200614:50
Na to je možné se podívat i z opačného úhlu pohledu ­- je v článku někde napsané, že se jedná o přímé srovnání těchto zdrojů, že se jedná o přímé konkurenty? Nejsem si toho vědom. Jedná se prostě o test 4 zdrojů s udávaným výkonem kolem 500W v rámci jednoho článku. Z mého pohledu je právě takto koncipovaný test velice zajímavý, protože mi ukáže, že ten mnohdy velký cenový rozdíl je opravdu někde viditelný, a proto v případě zdroje ­(kde se jedná o jeho kvalitu, což běžný uživatel nemůže na první pohled rozeznat nebo změřit­) nehodlám riskovat, že mi kvůli levnému zdroji odejdou napříkad ­(v nejhorším případě­) pevné disky i s daty.

Ten veškerý ­"rozruch­" je ohledně toho, že zdroje konstrukčně neodpovídají tomu, co o nich prohlašuje výrobce, tedy co mají na štítku ­- toto je fakt, o kterém je potřeba se bavit. Vše ostatní považuji za pouhou snahu o diskreditaci autora a tím pádem celého testu, v kterém zdroje LC Power dopadly tak, jak dopadly. Ono to je opravdu o tom, že pokud kupuji výrobek, který má na sobě něco napsáno ­(respektive výrobce to o něm prohlašuje­), tak také očekávám, že to daný produkt bude splňovat. Pokud ne, je to od výrobce jednoduše sprosté.

Uvedu extrémní případ, na kterém bude jasná pointa. Uvažujme o zdroji s reálným výkonem řekněme 600W. Aby zdroj toto splňoval, bude třeba určitá koncepce a dimenzování­/kvalita součástek a jejich chlazení. Jinými slovy bude cena mnohem vyšší, než jak by tomu bylo například u zdroje s reálným výkonem 300W. 600W ale samozřejmě vypadá z prodejního hlediska mnohem lépe a uživatel neznalý věci raději sáhne po zdroji s vyšším udávaným výkonem ­(aby měl jistotu, že to utáhne jeho konfiguraci i po případném upgrade­). To, že však takový zdroj uživatel po zakoupení nevyužívá na 100%, je už věc druhá a také velice důležitá v tomto případě. Proč? Protože pak přestože zdroj nesplňuje to, co o něm výrobce prohlašuje, daný uživatel nepozná ­- jinými slovy zdroj bude spolehlivě fungovat. To celé je prostě a jen o údajích, které údavají výrobci ­- a někteří je nadhodnocují proto, aby se jejich výrobky lépe prodávaly ­(a z výše zmiňovaných důvodů jim to celkem prochází­). Pokud jsou zdroje LC Power konstrukčně takové, jaké jsou, měly by obsahovat štítky s jinými údaji ­(a tedy i jiná čísla na svých krabicích­). Pak by k těmto zdrojům bylo při testech přistupováno jako k produktům koncipovaným na jinou výkonnostní třídu a jejich hodnocení by posléze bylo zcela odslišné.

Celkem prosté a logické.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Vyjádření jednoho z dovozců LC Power | od: Zdeněk Michálek (284)  2.10.200623:13
obávám se, pane MaWo, že v rámci diskuze záměrně zaměňujete ČOI a CE. Shodnost CE a reálných parametrů zdroje je jen jedním z mnoha věcí, které ČOI kontroluje, to určitě jako prodejce sám dobře víte.

Zdroj, který vyhoví zkouškám bezpečnosti a elektromagnetické kompatibility ­(a o tom CE v podstatě je ­- EN60950 a EN55022­/4­) může být v praxi klidně naprosto nepoužitelný ­- a i proto tu máme ČOI: aby řešila neshodu i v jiných oblastech.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Vyjádření jednoho z dovozců LC Power | od: -GEQ- (6)  1.10.200620:09
konecne se vyjadril nekdo kompetentni...zdroje maji minimalni reklamovatelnost oproti jinym znackam...a opravdu nechapu jak nekteri pritomni argumentuji...proste ten zdroj stoji 1200kc!! jak jiz bylo zmineno porovnavaji se naprosto neporovnatelne zdroje. Za danou cenu je to jeden z nejlepsich a nejspolihvejsich zdroju co se da koupit! a vubec uz nechapu ty hlasky typu mam ho jit vratit? co ted? atp... :­-D
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Vyjádření jednoho z dovozců LC Power | od: Mira___  1.10.200620:53
ano, pokud ho budu pouzivat jako 300­-350W zdroj. V tom pripade verim ze ma minimalni reklamovatelnost... Ale pokud ho chci nedejboze vyuzivat na 450­-500W ­(a ze muj pocitac na tech 500W dosahne­), tak je tu riziko jak svina, ze si odpalim se zdrojem i vnitrnosti v pocitaci...

a tech 500W mi zere dnes skoro bezna sestava: A64 X2 4400 ­(mirne pretaktovanej­), 2GB RAM, 4x SATA + 1 PATA HDD, Ati x1950, 5­" LCD monitor + par hracek v USB...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Vyjádření jednoho z dovozců LC Power | od: MaWa (35)  2.10.20067:18
Na sestavě, kterou jste uvedl ve svém příspěvku, by tento zdroj běžel bez problémů. Osobní zkušenosti...
Mimochodem je zajímavé, že každý v sestavě uvádí x disků a mechanik, přitom tyto součástky žerou v lepším případě několik Wattů...takže rozdíl pro zdroj téměř nulový.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Vyjádření jednoho z dovozců LC Power | od: Mira___  2.10.200622:29
vytizene harddisky v RAID poli a vypalovacky behem vypalovani zerou nekoli Wattu... pan je evidentne znalec!
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Vyjádření jednoho z dovozců LC Power | od: Zdeněk Michálek (284)  2.10.200623:59
jo, tohle je docela rozšířená pověra.

A nemluvme o serverech ­- třeba jen takové desktopové Barracudy ST3250824A ­(PATA, 7200ot­/min., 250G­) si při startu vezmou z 12V větve po dobu 1 vteřiny 2,7A, z 5V větve zhruba 0,5A ­- to je dohromady 35W na jediný disk !!!

Za provozu je to pak necelá třetina, ale je potřeba si uvědomit, že pokud jsou v počítači 4 takové disky ­(třeba RAID 0­/1­), zatěžují jen ony při startu zdroj 140W !
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Vyjádření jednoho z dovozců LC Power | od: Limor  20.6.200713:54
Jak jsem již psal výše mám sestavu A64 X2 5200, 4GB RAM, dva HDD, dvě DVD a GeForce 8800 GTS 320. Této sestavě by dle vyjádření odborníků mělo stačit 450 W až 500 W. Ani ne po týdnu mírné zátěžě ­- běžného provozu bez her a bez stříhání videa ­- nový zdroj LC Power 6550 odešel se zvukem výbuchu bouchací kuličky. Naštěstí nepoškodil počítač. Nehodnotím hlučnost zdroje, nehodnotím vzhled ani zpracování, v napájecích obvodech se nevyznám. Hodnotím, že zdroj nevydržel, což pro mne znamená, že neodpovídá možná pouze jedné, ale té nejdůležitější specifikaci ­- nemá deklarovaný výkon. Mimochodem 1200,­-Kč není zcela málo. Přátelé se mi smáli, že by se potřebný zdroj dal zcela jistě koupit hluboko pod 1000,­-Kč.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Vyjádření jednoho z dovozců LC Power | od: janxx  7.10.20060:30
500W? Zřejmě je v té sestavě nějaký speciální motherboard, který bere přes 200W, že? Ano, na tuhle sestavu stačí naprosto v pohodě ­- a s rezervou ­- pořádný 350W zdroj, mánie s watážemi zdrojů je skutečně přehnaná a tohle je úlet jako blázen!
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Vyjádření jednoho z dovozců LC Power | od: Oldricksnuff  22.10.200622:19
no nevím jak se tady dohadujete ale snad každýmu kdo se tady podepisuje snad nejeden PC sestavil a určitě poznal rozdíl mezi 300 a350W zdrojem a pokud má socket zběrnici na 1000Mhz a né 400 tak bych chtěl ten 300W zdroj vidět jak to zvládne a to je 1část sestavy.Zkus 200W repráky rozhejbat bez zesilovače?!Mám novou sestavu a bohužel už mi nevyšli korunky na zdroj a určitě nebudu kupovat slabý nebo silný zdroj eště kevšemu za 1200Kč.Jinak mi to sice běhá na jakýmsi 300W ale je tu ten problém se stabilitou,ostatně výrobce udává kolik jeho deska potřebuje a určitě si nevymíšlí,proč by to dělal aby mu zákazník vrátil shořelou desku v záruce?To se mi nezdá,to by si nelajsli.Jinak je to jedno jestli si kdo co koupí ale pokud výrobce zdroje dává záruku tak asi se můžeme snad spolehnout když nám shoří tak nám s nad vrátěj peníze nebo dají náhradu a až jednou budu potřebovat třeba ten 1000W zdroj tak si koupím protože budu chtít mít klid abych všechno zapojil a nic nekolísalo že sem chtěl ušetřit pár Wattů a pár tisícovek!Jen blbá GK s přídavným napájením umí pěkně zacloumat se zdrojem
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Vyjádření jednoho z dovozců LC Power | od: Roob (179)  1.10.200621:06
pokial by vyrobca vga s x1300pro tvrdil, ze v akejkolvek aplikacii dosahuje vykon zhodny s 7600gs tak by bolo ich porovnavanie na mieste. A ak by sa zistilo ze to tak nije ­(co je jasne uz na zaciatku­) tak je mozne vyrobcu obvinit zo zavadzania. Bez testov to ale nejde, a preto je fajn, ze dany test poukazal na lc power, minimalne na jeden konkretny produkt. Serioznost vlastnost, ktoru si cenim najviac.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Vyjádření jednoho z dovozců LC Power | od: MaWa (35)  2.10.20067:26
no on je problém také v tom, že není 500W zdroj jako 500W zdroj...jeden má silnější 12V větve, druhý má silnější 3.3V a 5V větve...
číslo 550W je jen a pouze součet maximálního výkonu na 12V větvích a maximálního výkonu na 3.3V a 5V větvích ­(atd­). Pokud bychom to hnali do extrému, pokud by někdo vyrobil zdroj, který by dával 100A na 3.3V, 100A na 5V a měl by 2x12V a na každé 1A, dohromady by to dalo také třeba ­(nevím­) 500W, obvinili byste výrobce, že to není 500W zdroj ??? Asi těžko, že...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Vyjádření jednoho z dovozců LC Power | od: Martin Šejnoha (242)  1.10.200623:58
Je zajímavé jak tu zdůrazňujete přehnanou kritiku kondenzátorů ve zdroji LC power­(silně přeháníte, třeba u testu šestice High end zdrojů bylo celkem pochopitelně psáno že teapo sem nepatří, u bequiet totéž­) a přitom vám unikají daleko závažnější nedostatky o kterých mimo jiné v testu také píšu. Jak by se měl lišit zdroj za 1000 a 3000? zdroj za 1000 by měl bez problémů zvládat štítkové výkony, mohl by být klidně hlučnější, životnost tři roky zcela postačující, nepřinášel by žádné nadstandartní funkce, kryt by mohl být plech s alespoň minimální úpravou proti rezivění, samozřejmě by musel být zcela bezpečný. Zdroj za 3000 by měl být velmi tichý, měl by být osazený kvalitními součástkami, měl by mít funkce jako řízení dalších ventilátorů pomocí dalšího vyvedeného čidla, měl by být vybaven jednou ­"slave­" síťovou zásuvkou do, které by se dal zapojit třeba monitor, repro atd., měl by samozřejmě splňovat všechny bezpečnostní požadavky a samozřejmě by měl s rezervou podávat maximální štítkový výkon při nízké hlučnosti a vysoké účinnosti.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Vyjádření jednoho z dovozců LC Power | od: MaWa (35)  2.10.20067:35
Nezlobte se na mě, ale pokud považujete následující dvě věty za podobné, tak já jsem asi čínský bůh srandy... :­-­\

Be Quiet... ­"I zde výrobce použil kondenzátor stejnosměrného meziobvodu od fy Teapo, více by se zde ovšem hodil kvalitní typ od firem Nippon Chemi­-con a Nichicon.­"

LC Power...­"O značkách kondenzátorů platí totéž, co o celém zbytku zdroje ­- vévodí mu značky jako CapXon a Teapo.­"

Jinak k rozdílu mezí zdrojem za 3k a 1k ­- zkuste si spočítat, kolik peněz navíc stojí vše to, co jste napsal jako očekávaný rozdíl. Lepší větráček tak 200 Kč, lepší plech 50Kč ­(a to přeháním­), teplotní čidlo a další doplňky dejme tomu 100 Kč...hmm ?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Vyjádření jednoho z dovozců LC Power | od: Karel Polívka (608)  2.10.200615:04
Tvrzení: ­"U zdroje, který byl 3x dražší ­(Be Quiet­) byly stejné kondenzátory, které u tohoto zdorje označil jako ­"že mohly být lepší­", kdežto u 3x levnějšího LC Poweru je zcela zkritizoval jako ten nějvětší brak.­" je značně přehnané.

V článku stojí přesně následující.
Be Quiet ­(citace­):
"I zde výrobce použil kondenzátor stejnosměrného meziobvodu od fy Teapo, více by se zde ovšem hodil kvalitní typ od firem Nippon Chemi­-con a Nichicon.­"
"Na pozici filtračních kondenzátorů jsou opět použity produkty firmy Teapo, platí zde totéž jako u kondenzátoru stejnosměrného meziobvodu.­" ­- tedy jinými slovy zde měly být použity jiné kondenzátory.
LC Power Titan LC6560T ­(citace­):
"Zklamáním jsou pro mě ale filtrační kondenzátory na výstupech zdroje, byly použity kondenzátory Teapo a o těch je známo, že kvalitou zrovna neoplývají.­"

Jaký je závěr? Ano, významově to je srovnatelné, jen je to jinak podáno ­- toto je ale slovíčkaření, nic víc.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Vyjádření jednoho z dovozců LC Power | od: Martin Šejnoha (242)  2.10.200622:03
vidím že s vámi nemá cenu diskutovat... docela by mě zajímalo jakou máte marži na LC zdrojích, můžete to vyzradit?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Vyjádření jednoho z dovozců LC Power | od: -GEQ- (6)  3.10.200622:33
No prostě zdroje lc­-power patří mezi nejméně reklamované zdroje, ale i přesto si je raději nekupujte jelikož při jistém testu tento zdroj zničili. Nejlépe jak zajdete všechny zakoupené zdroje vyměnit za ­"kvalitnější­" eurocase a máte vystaráno 8­-­) Praxe je prostě jiná než vaše praktická teorie..jinak si to nedokažu vysvětlit..a btw mám velice ­"dobrou­" zkušenost z obchody CC,Alza,TSb..atd! omg..skončil jsem.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Vyjádření jednoho z dovozců LC Power | od: Milan L.  12.10.200622:33
Dobrý den. Promiňte že píši trochu opožděně, ale nedá mi to. Tvrdíte že by se tento zdroj měl srovnávat se zdroji ve své cenové kategorii. To máte pravdu. Ovšem když je uváděn výkon 550W, měl by se mu alespoň blížit. Nebudu Vám jako dovozci nadávat za svou hloupost ­- prostě jsem si stavěl lepší ­(tehdy­) počítač na své hranici finančních možností ­(důchodce­)a chtěl jsem někde ušetřit. Propočítal jsem ho tak, aby při Sli ­- grafice, 2xHDD, 2xDVD zvukovce Audigy a periferiích ­(ty ale mají vlastní napájení­) měl do budoucna alespoň 100W rezervu. Jenže při vypalování pokaždé skončím s modrou obrazovkou a hlášením chyby Stop 0x0000009C což je ve Windows hlášení neopravitelné hardwerové chyby. Pokaždé také jako důvod byla uvedena ­"chyba napájení nebo odpojení hardwaru­". Výměny všech možných komponent ­(dokonce i zapůjčení procesoru!­) nepomohly. Až jsem naposledy zkusil vrátit do počítače starý neznačkový Kobian ­"Mercury­" 400W, který jsem dal dožít synovi do školního PC. A počítač by rázem vypálil i požární zbrojnici. Bylo jasno. Tato vlastnost je o to zrádnější, že je vybíravý. Můžete např. spustit sebenáročnější program, závada se projeví jen ve vypalovacích operacích. Podotýkám že u jakékoliv vypalovačky ­(zkoušeno od LG­-4160 po nové typy.­) A to ten Mercury tehdy stál asi 400Kč. Je to srovnatelný typ?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
predaj | od: Roob (179)  29.9.200623:54
tak ho rychle predaj, a kup enermax liberty :)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
asi nee | od: PaJja (10)  29.9.200619:03
no bejt tebou tak bych se neobaval dokud na nej nedas neco fakt hodne topivýho..
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Tak teď fakt nevím :( | od: Ondra_D  29.9.200618:57
Dobrý den,
tak teď fatk nevím. Nemohl ten test vyjít o něco dříve? :­) Koupil jsme si tak před měsícem LC Power za tech 1,2k. Mám Opteron ­(lehce přetaktovaný­), GK Nvidia 6600GT ­(ale časem bude lepší­), 2x Sata disk v Raidu ­(Seagate 160 GB­) a 1x sata disk ­(Seagate 120 GB­), 1 GB ramm ­(2x 512 MB­), 2x 12 cm větráky. Nevím co bych napsal dál. Mám se teď obávat, kdy mi ten zdroj odejde? :(
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Tak teď fakt nevím :( | od: Ondra_D  1.10.200616:17
Tak ted jsem nasel pekne stranky s vypoctem kolik asi vase sestava tak zere :­). Moje ma tak 260W, takze se LC power jen prijemne chladi a odpociva. :­)
(btw. tady je ten link, kdyby taky nekdo chtel http:­/­/www.extreme.outervision.com­/PSUEngine )
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Tak teď fakt nevím :( | od: Ondra_D  1.10.200616:18
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Perlička | od: Hugo-H3  29.9.200610:44
Je pravdou že kvalitní zdroj je základem dobrého PC,ale například můj kolega se delší dobu potýká s problémem jaký zdroj má vlasně koupit.Vyskoušel několik drahých a ­"výkoných zdrojů­(400­-550W­)ale vždy tady byl problém no a když zdroj reklamoval nebo se ho jinak zbavoval půjčoval si odemne můj náhradní noname 350W za 450Kč paradoxně jedině s tímto zdrojem měl PC stabilní.Zdroj se sice neskutečně zahříval ale držel i tam kde jeho dražší a ­"výkonější­"bratříčci způsobovali pád systému.Myslím že výrobci by měli vzit v potaz že energetická náročnos PC šla poněkud nahoru a již nestačí že na zdroji je nápis 550W,ale tento je musí být schopen dlouhodobě i dodávat a ne pouze nárazově při roztáčení mechanik a pod.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
priority | od: Pedro. (3)  28.9.200622:11
Z vykonu zdroju se dle meho nazoru dela prilis velka veda, jelikoz pro vetsinu dnesnich sestav postaci i 400watovy fortron ­(cpu ­- <125W, GK ­- <120W, zbytek cca do 100W??­) a pokud ne, uz se jedna o Pc naprikald se dvemi gk ve SLI nebo CF, nebo server se dvema CPU atp, jak jiz nekdo psal. Tim se dostavam k druhe veci, clovek ktery si koupi 2 gk, k tomu kvalitni procesor a x vykonych disku do sveho pc, tak asi obetuje navic i 2k za kvalitni zdroj, u ktereho si bude jist ze ho nebude jakkoliv brzdit a jeho hardware nebude ohrozen nahlou prihodou jeho zdroje, pokud ne, je tento clovek asi blazen... a pokud vim tak systemy se dvemi gk znamenaji asi pul procenta z celkovych trzeb za graficke akceleratory, tudiz jeste mensi pocet, takze mi z toho vychazi, ze rada lidi kupuju papirove sice vykone, ale nekvalitni zdroje ­(LC Power, EC­), a jelikoz nevlastni system ktery je schopny je naplno vytizit, tak ani nikdy nenarazi na problemy. A kdo chce kvalitu, rad ­(ci nerad­) si za ni priplati. tot vse
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: priority | od: Hugo-H3  29.9.200610:48
Právě jde o to že pokud vámi jmenovaný zdroj skutečně dodá to co má na nálepce bude vše OK,opak bývá pravidlem.Viz perlička níže.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
HMM... | od: snapcase (70)  28.9.200621:55
ked si budete chytraci kupovat nejake Porsche a po prvej ceste zistite, ze ma len 90koni a ide len 150Km­/h tiez vam to bude jedno? ved u nas mozete aj tak jazdit len 130km­/h...
kruci, ved ked nieco vyrobca predava s urcitymi parametrami, musi to aj splnovat...
ja viem, ze vas mrzi, ze mate v pocitaci casovanu bombu, ale skuste to prehltnut a pozriet sa na test objektivne..
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Otacky ventilatoru u Be Quiet! DARK POWER 530W. | od: mrfloppy  28.9.200620:12
Mam Be Quiet! DARK POWER 530W a otacky jeho ventilatoru si reguluje automaticky podla teploty. Zatial mi nestupli nad 1090rpm a vtedy je sotva pocutelny. Zaujima ma, ci ho je mozne nejako donutit zvysit otacky, kvoli lepsiemu vetraniu a znizeniu teploty v compe. Da sa to nejako?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Otacky ventilatoru u Be Quiet! DARK POWER 530W. | od: Martin Šejnoha (242)  28.9.200621:49
ano, dalo jednoduchou úpravou toho regulátoru
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Otacky ventilatoru u Be Quiet! DARK POWER 530W. | od: mrfloppy  28.9.200622:17
tak to je super.... ale ako? ;­) dik
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Otacky ventilatoru u Be Quiet! DARK POWER 530W. | od: Martin Šejnoha (242)  28.9.200622:29
počítejte s tím že zdroj musíte odevřít­(záruka fuč­), nejjednodušeji to jde provést zařazením odporového trimru paralelně k termistoru snímajícímu teplotu chladiče, zpravidla to bývá NTC 10k­(odpor při zahřívání klesá, při 25°C činí 10k­), já bych volil nejspíše trimr o hodnotě 100k, případně by toto řízení šlo vyvést na potenciometr na čelo case, výhoda je, že otáčky nikdy nepůjdou nastavit na nižší než původní
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Enermax Liberty | od: Nobody (1)  28.9.200613:21
Mam DFI LanParty UT nF4 SLI­-DR Venus a s Enermax Liberty 500W taky problem. A nebehali spolu. Kdyz byl pc vypnuty uplne z el. min.na 15 min, tak pri 1.zapnuti nenabehl. Vetraky se tocili, LED na desce vsechny svitily a nic vic. Vypnout to slo jedine kabelem z el.­(nebo na zdroji­). Nasledovalo 2.zapnuti a uz vpho. Pri provozu no problem. Ted mam Silentmaxx 600 a vse jede jak ma. Akorat uz ten zdroj neni tak absolutne tichy a prisel jsem o ten luxus s nastrkavacimi kabely.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Peltiery? | od: Mira___  28.9.200611:05
"ovšem stále dumám,co bych musel do pc narvat,abych zdroj vytížil :­-­)­"

dva Peltiery na chlazeni, napriklad...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Peltiery? | od: gro  28.9.200611:22
O tom to prece vubec neni, kdyz si kupuji 500W zdroj je vyrobci nebo prodejci hovno po tom co z nej budu napajet, ma mit 500W, kdyz si kupuju trifazovy motor, je prodejci­/vyrobci taky sumak jestli ho nandam do cirkularky nebo cerpadla akorat musi nabizet dost siroky sortiment pro ruzna pouziti.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
njn | od: PaJja (10)  27.9.200622:03
a kolik bere 90nm dualcore by intel a zrave x1900 300w??je jasny ze nikdo nebude provozovat zdroj na hranici ale....
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: njn | od: remet  25.10.200616:24
ja mam v PC 18 HDD ­- tim se to da vytizit celkem uspesne... spotreba merena wattmetrem pri startu 426W, po startu 257W a pri uspani 17 z 18 disku 109W
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
nevim no | od: PaJja (10)  27.9.200621:48
podle me kdyz nejaká firma označuje spatne zdroje tak sou to hovada!!co je me platne kdyz si koupim dobrej 350W zroj kdyz potrebuju 500W ale je to pravda neznalý uživatelé si to koupej ptz to ma hodne watů aniž to potrebujou a ti z nás co tolik watů potrebujou si takovyj zdroj snad nekoupi od toho sou tyhle recenze prece aby to lidi vedeli!!!tady muzete donekonecna chvylit zroje lc power kdyz ze zroje odebíráte 150W to pak joo to pak verim ze vam takovej zroj i dokaze slouzit ale pokud mate neco zravějšího tak stim asi problem mit budete
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: nevim no | od: -GEQ- (6)  27.9.200621:56
no tyto zdroje bezne utahnou pretocene 90nm dualcore by intel a zrave x1900 graficke karty bez jakehokoliv problemu! tudiz bych nerekl ze jsou to sunky! je tady nejaky prodejce urcite treba mawa by mohl postnout nejake procenta reklamci nebo treba nekdo jiny ;­-­) btw: vetsina lidi bere zdroje podle wataze...to je proste fakt...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: nevim no | od: anti.77  27.9.200623:24
přesně tak,já vždycky vcelku řešim co do pc nacpat,ovšem zdroj jsem vždy bral jen podle ­"W­" a nikdy nebyl problém,jak už jsem tady psal.....nevím co by kdo musel v počítači mít,aby zdroj jel naplno:­-­),no a to,že plnej výkon zkoušej žárovkama :­-­)...no nevim...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: nevim no | od: gro  28.9.200610:58
Az nekdo diky tobe vyhori tak mu jiste uhradis veskerou skodu a naklady spojene s likvidaci skod.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: nevim no | od: peslo  28.9.200613:59
nevim co mas proti zarovkam ­- pri ustalenem odberu je uplne jedno, jestli zatezujes zarovkami anebo olejem chlazenymi zatezemi, v obou pripadech to je cinna zatez se zanedbatelnymi reaktancnimi slozkami ­(vzhledem k pouzivanym frekvencim­).

Trosku problematictejsi je to v nabehove fazi ­(po zapnuti zdroje­), ale jen zdanlive ­- zarovkovova zatez ma k realnemu PC naopak o hodne blize diky vyrazne nizsimu odporu vlakna zastudena, coz emuluje proudovy naraz po zapnuti PC.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
nesouhlas | od: -GEQ- (6)  27.9.200621:37
vysledek recenze nevypovida nic o bezne praxi a využitelnosti zdroje...kdyby mel lc­-power stitek z cooler­-master­-u tak by obstál jelikoz tento hodnoty nemá nadsazene. Srovnavat zdroje s takto rozlisnou cenou je smesne a jeste k tomu kdyz 2,5Xlevnejsi zdroj ma lepsi stitkove hodnoty ;­-­) Za cenu kterou se lc­-power prodava je to dobry, spolehlivy zdroj! samozrejme jsou lepsi ale take drahsi!
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: nesouhlas | od: peslo  28.9.200614:52
To je dobrá demagogie :­-­)

Mám čtyři produkty, z nich jeden při zatížení, které má dlouhodobě vydržet, skoro hned odejde, druhý je při něm zcela mimo normu.

Oba jsou ale levnější než ty, které jsou OK ­- takže kvůli tomu je nazveš ­"levné a spolehlivé­"? Ach jo, proč vlastně čteš recenze? Tobě stačí ceník..
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: nesouhlas | od: -GEQ- (6)  28.9.200616:46
ja mluvim ze zkusenosti narozdil zrejme od vas :­-P jakapak demagogie ale zrejme neumite cist...pekny den :­-)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Nevím, | od: anti.77  27.9.200618:24
ale faktem pro mě asi zůstane,že ač neprofesionál ,o počítače se zajímám už asi 15let­(od mé první 286 za těžký prachy­)a zdroj mi odešel jen jednou asi po půlroce.....nyní mám­(viz výše­)mnohými opovrhovaný KME PZ 500 a funguje,utáhne chlazení+ silně přetaktovanej athlon 64 3000+ venice­(1800MHz@2607MHz­)i ostatní komponenty a navíc napětí vcelku nekolísá a je tichej!!!...takže těmto diskusím jaksi nerozumím....jestliže zdroj asi za 1200kč odvede požedovanej výkon není snad potřeba ho měnit za kvalitnější tři a půl litrovej :­-)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Nevím, | od: emsid (45)  27.9.200620:25
tipuju, ze vas komp ma spotrebu do 150W a to utahne i EC 350W takze...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Nevím, | od: anti.77  27.9.200623:08
no,s tou spotřebou nevim,nevim sestava:ASUS A8N­-E nForce4Ultra soket939 ­(ACPI BIOS Revision 1013­),AMD Athlon­(tm­) 64 Processor 3000+@4100+­(2607MHz­) Venice­(chladič ASUS X­-Mars Series­), Saphire Radeon X1900GT 256DDR­(575@590­/1200@1400­),SB Live! Audio,
2xDIMM DDR 1024MB 400MHZ TRANSCEND CL 3.0 STANDARD,S­-ATA2 320GB 7200­/16MB RAM­(WDC WD3200KS­-00PFB0­),NEC DVD_RW ND­-4570A,LAN on board,zdroj KME PZ­-500­- 500W,mon.Benq 93G­(6ms,700:1.300­/cm­),myš Logitech MX518,mklávesnice KME,Windows XP home SP2 aktualizované,NOD32,Kerio personal firewall,
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Nevím, | od: PaJja (10)  28.9.20068:10
tak tahle tva sestava ma tak max 250W....i stim antivirakem :)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Nevím, | od: anti.77  28.9.200610:31
No tak potom proč se trápit tím,že můj 500W jaksi 500W nezvládne :­-­) ..... ovšem stále dumám,co bych musel do pc narvat,abych zdroj vytížil :­-­)...minule jsem měl 400W a v pc 2xDVDRW,2xHD,AR9700pro,A2200+@2600+,SBLive,disketovku,několik periferií přes usb­(no ty máme i dnes­)3x větrák navíc.....a jaksi to utáhl,stál 500kč :­-­)...Vysvětlil by mi někdo,co tam musím narvat tedy,aby to spolklo víc :­-­) ???? předpokládám okrasný nasvícení :­-)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Nevím, | od: peslo  28.9.200614:55
stačí malý DB server ­(2xCPU, 8xCheetah ­- jen ty disky si při rozběhu vezmou 200W a za chodu nějakých 100 až 140W­), započítej povinnou výkonovou rezervu kolem 30% ­- a do 500W se dostaneš s odřenýma ušima
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Nevím, | od: Hoooba (16)  1.10.200613:10
Mam podobnou masinu: Opteron 144@ 2,8G, DFI LP RDX200 CF­-DR,Radeon X850XT @ 590core600mem, 2GB DDR 500 Corsair,SB Audigy,TV tuner, WI­-fi karta, 1x HDD Barracuda 7200.10 v silentmax boxu, 2x DVDRW, par svetylek, vetraku, regulator otacek, hafo cajku na USB....a nekolikrat zde chvaleny zdroj Chill CP­-400P ­- uplne prvni revize, mimochodem zdroj bezi uz celkem 2 roky 24­/7 vetsinou bez vetsiho vytizeni,v soucasnym compu asi pul roku bez jedine poruchy ­- asi mam stesti na kus:­-­)­). zajimala me spotreba taxem prefiknul hnedej vodic v napajecim kabelu ke compu, na kazdej konec pricvaknul jeden konec kabelu z multimetru schopneho merit i stridavy proud. ukazovane hodnoty v Amperech nasledujici:
0,08 vypnuto
0,59 min hodnota ve windows,vetraky min
0,62 vetraky regulatorem na max
0,67 neony + vetraky na max stale bez vytizeni
0,81 Prime 95
1,00 ­- 1,10 3D mark
1,06 3D mark 05 demo
1,17 max namerena hodnota
sitove napeti bylo 232V. pro spotrebu samotnych komponent jeste zapocitejte ucinnost zdroje, tipuju tak 75%
zkusil jsem takhle promerit i vic sestav, pri zajmu muzu poskytnout dalsi info.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
AKASA PowerGreen 500 W test? | od: zyxy  27.9.200618:04
akasa zacala vyrabat tento novy zdroj ale nikde na nete nieje ziaden test, preto by som bol za test velmi vdacny
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
SMŮLA | od: XEROX  27.9.200617:19
Tak mi před týdnem odešel můj starý zdroj......,kouknu na on­-line ceník mého oblíbeného obchodu­(doufám,že to není trestné,když napíšu kterého­-Alfa computer­)....hledám nějaký zdroj....vím,že zdroje zy 500 kč jsou k ničemu,...koukám hledám a najdu : Špičkový zdroj černé barvy se 14 cm ventilátorem s termočidlem, podporující SLI a Cross­-Fire, určený pro pracovní stanice i menší servery. Zdroj typu Silent Giant, série Green Power vyznačující se 85% efektivitou.LC POWER LC 6550 GP.­(Přesně tak je to tam psáno­)S cenou něco přes 12 stovek.Říkám si,to by mohl být on..A mám ho už týden doma a Vy teď píšete takový test!!To je masakr!Co mám dělat?Já ho nechci!!Je to důvod k tomu,že budu žádat výměnu za jiný??Můžu na Vašem testu založit důvod k reklamaci??Help....
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: SMŮLA | od: taky zakaznik  1.10.200621:10
Pokud jste si objednal zbozi po internetu, muzete ho ­(neposkozene­) do 14 dnu bez udani duvodu vratit. Bude Vam vracena plna kupni cena, nekdy i postovne.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
text je sama perla | od: chupas  27.9.200614:49
kdyby se vsechny ty texty kolem tech zdroju smazaly, tak by to byla slusna recenze. ale ty blaboly ­(zadne prominuty nebude­), to se neda cist.
poporade. na zebricku popularity je jistojiste prvni slovo ­"pomerne­" .. pomerne ostre, pomerne male, pomerne kvalitni atd.
jedeme dal, kvalitni EMI filter? co to jako znamena. ze hezky vypada? nebo jste videl­/delal nejake testy? hodne presna informace
vypichnout musim i ­"kondenzator stejnosmerneho meziobvodu­"... prosim? slysel jsem uz plno elektronickejch nazvu, ale co je tohle za hovadinu? rad bych videl schema zapojeni tohodle meziobvodu? ­(blokove staci, dekuji­)
tez nechapu jak muzete porovnavat kondenzator vyrobce X s Y. mate to podlozeno datasheety k nim, ze vykazuji v zatizeni, takove a makove udaje? sem s nima. rad se poucim. myslim, ze to je takove to jedna pani povidala, ze tuhle sou fuj a tyhle sou super. proc?
deska z laminatoveho substratu. jeste ze ji tam davaj. to mame stesti
"robustní spínací tranzistory od firmy Infineon­" tak pri tomhle se mi otevrela kudla v kapse. chci datasheet. to ze netusim co si pod pojmem robustni u spinaciho tranzistoru predstavit je jeste umocneno placanim o nizkem odporu sepnuti? kolik? myslite ze ostatni vyrobci tyhle tranzistory ­(ekvivalenty­) vyrabej tak rozdilne? ­(namatkou ST, Philips, Samsung,atd­) hodte do placu oznaceni soucastek.
to same u ­"robustnich diodach­"
TO220, cim se tohle pouzdro provinilo, ze mi to pripada jako hlavni pricina vady zdroje. aha. cteme dale, oni jsou poddimenzovane a proto se to rozbylo. v elektronice? no ja nevim. muzu to prehrat, prorazit, a podobne, vzdy v navaznosti na obvodove zapojeni a zatezovaci grafy... fakt hodne spatny.
na druhe strane, obcas se da precist konkretni postreh, k tematu, vecny, z ktereho se neco da dozvedet.
pekny den
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: text je sama perla | od: Miko (231)  27.9.200616:06
autor má na rozdíl od vás již první úspěchy na komerčním poli v boji proti nekvalitním zdrojům.
O tom, že stejná věc se dá popsat různými slovy a že si i dva odborníci dokonce nemusí rozumnět snad koupě zdroje není. Tady nejsme na zkoušce z elektroniky u pana Drtíka.
Mě a spoustě dalším ­(dle kladných reakcí na testy zdrojů­) postačí možná nepřesné, leč lidsky přijatelné podání.
Promiňte, ale v článku je méně ­"blábolů­", než jste napsal sem do pár podivně formátovaných odstavců a velkých písmen na začátcích vět.
Hezký den
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: text je sama perla | od: chupas  27.9.200616:32
no prave, nejsme na zkousce z elektroniky, proto nechapu ty pseudoprofesionalni nazvy. neni to usmevne, pripada mi to smesne. ja kdyz se rozhoduji o koupi zdroje, nezajimam se o napisi na kondicich ­(dokonce me nezajima jestli jsou uvnitr­), jako relevantni informace povazuji grafy vystupnich napeti, zatezovy graf, a fotky vnitrnosti. nemusi cist 4 stranky o tom, ze tenhle kondik je takovej, tamhleten fet je makovej. dam prednost uzivatelum, kteri zdroj maji a vedi o praktickem pouziti vice. myslim, ze tento clanek kvalitou neni neco extra.
za hrubky me sezerte, ale blaboly ktere jsem napsal bych rad znal? jestli povazujete dotazy k tematu za blaboly, nerad bych pokracoval v teto diskuzi.

shrnuti. pro laika je to opravdu zvlastni clanek plny jinotaju ­(mi to pripomina startrek­- hyperwarpove fluidni motory s excentrickymi dynogeneratory===stejnosmerny meziobvod­) na druhou stranu neco se snad dozvi, kdyz se neztrati v tech technickych vycpavkach, laikum staci 4 hvezdicky z 5 :­)
a jako nelaik sem mel nektere dotazy, ktere by me osvetlily clanek. no tak nic no.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: text je sama perla | od: Mira___  27.9.200617:17
pane, vy jste de..., jak by rekl stary Kryton.

"ja kdyz se rozhoduji o koupi zdroje, nezajimam se o napisi na kondicich ­(dokonce me nezajima jestli jsou uvnitr­),­" ty napisY na kondicich informuji o ­"kvalite­" soucastky a tim i zdroje ­- tudiz o predpokladane zivotnosti. Grafy vystup.napeta, fotky vnitrnosti i nazory uzivatelu ­(pokud zdroj nemaji minimalne rok a pul ­- coz vetsinou nemaji­) jsou uplne k nicemu, pokud je pravdepodobnost, ze mi zdroj kvuli ­"smejdskejm­" soucastkam po skonceni zaruky chcipne...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: text je sama perla | od: chupas  27.9.200619:43
ja sem debil, ale stale se motame kolem irelevantnich nesmyslu. kde je napsano ze soucastka X je lepsi nez soucastka Y? a kde je napsano, ze superduper soucastky X udelam 100% bezporuchovej zdroj? ale no tak. halo. zpatky do reality. ukazte mi v nabidce jedinej! zdroj, kterej nechce svemu prodejci­(vyrobci­) vydelat prachy. chtel bych videt, co byste kupoval, kdyby na vsech SMD soucastkach byl vyrobce, se zarucene nejhorsi kvalitou na svete.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: text je sama perla | od: PaJja (10)  27.9.200620:08
jako kazdej chce vydelat ale jde oto ze nekdo vydela mit stim ze koupi kvalitni soucastky a nekdo koupi smejdy a vydela vic jako v elektronice je to se soucastkama jasny cena odpovida kvalite ptz v tom milionu kusu si nikdo nedovoli vyrobit nekvalitni soucastky a prodavat je za vysoky ceny a tak pokud se zjisti ze v nejakym zdroji sou drahy soucastky od renomovanych vyrobců tak je jasny ze budou mnohem kvalitnejsi nez nejaky noname!!!!!tak to proste je a konkretne kvalita soucastek a pajeni dela ze zdroje zdroj a je to na nem to hlavni a jestli ma nebo nema cerny konektory a flexa nebo poknou case...tak to nevypovida ubec nic....
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: text je sama perla | od: Miko (231)  27.9.200620:33
myslím, že je to marné.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: text je sama perla | od: remet  25.10.200615:54
asi to je marne, helejte ale opravdu by nebylo od veci napsat detaily toho dle ceho kdo soudi ze to a to je spatna soucastka... znacka nebude uplne rozhodujici... klasicke kondiky vybiram podle hmoty a podle presnosti... jestli je to vyrobce tesla nebo taiwan super company ­(pokud tu specifikaci dodrzi­) je celkem putna... takze by me spis zajimalo ze tenhle zdroj ma soucastky s toleranci 10% tamten s 1%... atd... tak jak je to psane je to skutecne jedna pani povidala, aneb u piva sme si rekli ze ti japonci ale musi mit super kondenzatory... proste bud je to odborne a melo by byt uvedeny nejaka fakt k tvrzenim a nebo je to ala casopis Bravo a pak resme jestli ma dratky vic do ruzova...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: text je sama perla | od: Zdeněk Michálek (284)  25.10.200620:54
ach jo.. možná byste se mohl nejdříve podívat na to, že se mluví o elektrolytech, kde je tolerance naprosto vedlejší záležitostí a o ­"hmotě­" nemá smysl se bavit..
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: text je sama perla | od: remet  26.10.200612:49
ach jo... to byl priklad... zkuste radeji nejdrive cist, pak myslet, pak psat a nejlepe vyplodit neco s nejakou informacni hodnotou
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: text je sama perla | od: Zdeněk Michálek (284)  26.10.200615:42
Zajímavé, vy napíšete hloupost nebo minimálně něco, co se jako hloupost tváří ­- a napadnete za to mě.. dobře, taky způsob komunikace..

Ale k věci. U těchto elektrolytů ­(a v tomto způsobu použití­) mě zajímá primárně přesně to co autora ­- tzn. že neztratí časem kapacitu a že při dodržení běžných provozních podmínek ­"nevybouchne­" ! A to je přesně o té empirii, o které jsem psal níže.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: text je sama perla | od: Zdeněk Michálek (284)  27.9.200621:16
..no vidíte, stejně jako mně je lhostejných vašich ­-en pravopisných hrubek v příspěvku ­(jsou nepodstatné­), zkuste brát názory praktika jako empirické ­(neb přesto že katalogové listy fetů různých výrobců jsou stejné, fety z hlediska spolehlivosti a odolnosti stejné nejsou ­- a proč to nenazvat robustností?­) a přenést se přes to, že tuto empirii nedokazuje u každého jednotlivého případu ­(důkazy jsou nepodstatné, protože je z mého hlediska ­- pokud mu jako praktikovi věřím ­- nahrazuje onou empirií­).

Samozřejmě mu mohu nevěřit z titulu toho, že mám důkazy o tom, že je tomu jinak ­(tzn. např. protokoly o MTBF komponentů za podobných provozních podmínek měřených např. nezávislou zkušebnou­) ­- ale ty nikdo nepředložil. Takže do doby, než je uvidím, nemám důvod praktikovi kterému prošly rukama tisíce zdrojů, nevěřit.

A nezlobte se, ale z Vašeho příspěvku ­(příspěvků­) mám pocit, že tím, co vás vedlo k napsání příspěvku, byla primárně netolerance, příliš rychlý úsudek, exhibice a sklon k použití silných slov­(­"bláboly­", ­"směšné­", ­"technické vycpávky­") a ne snaha o přidanou hodnotu k článku.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: text je sama perla | od: chupas  27.9.200623:41
ok. beru to.
nechtel jsem aby prispevky vyznely takhle, to jsem nechtel. clanek jsem v rss ctecce otevrel se zaujetim. po docteni jsem mel bohuzel pocit, ze clanek podava informace, ktere jsem cekal a k nim pridava prave me do oci bijici ­"blaboly­" ­- nevim jake nesilne slovo pouzit.
jinak receno, pomerne kvalitni clanek. myslim, ze autor to umi lepe, jak ve starsi 14zdrojove recenzi dokazal.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
1  2  
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste vpravo nahoře. Pokud nemáte profil, zaregistrujte se.
Uživatelský profil Vám umožní u nás využívat několik zajímavých funkcí.