reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

D-Link a TerraMaster: souboj dvou levných NAS

25.4.2013, Jan Vítek, recenze
D-Link a TerraMaster: souboj dvou levných NAS
Dnes se seznámíme s produktem společnosti TerraMaster, a sice s dvoudiskovým NAS serverem F2-NAS prodávaným za rozumnou cenu, jemuž bude dělat soupeře model DNS-320L od firmy D-Link. Uvidíme tedy, kdo koho přemůže nejen v testech výkonu.

Softwarová výbava D-Link DNS-320L


Firmware (či operační systém, jak chcete) ShareCenter se od testu modelu D-Link DNS-325 v podstatě nezměnil, takže není třeba jej opětovně zkoumat. Pouze si osvěžíme paměť a ukážeme si, co od něj můžeme asi tak čekat.




- klikněte pro zvětšení -


Hlavní okno nám po přihlášení do systému (výchozí účet je admin s nevyplněným heslem) ukáže tři záložky - Home, Applications a Management. Tento systém mimochodem nepodporuje přímé nastavení jiných jazyků. To můžeme realizovat až po aplikaci tzv. language pack, ovšem jejich nabídka je velmi omezená a češtinu jsem hledal marně.

Záložka Home ukazuje především v horní polovině odkazy na data, respektive aplikace k jejich prohlížení, uploadu, downloadu, mazání, přejmenování, atp. Do spodní části s nadpisem My Favorite Applications si můžete ručně přesunout odkaz na libovolnou aplikaci, která je v systému již nainstalována. To zahrnuje i jednotlivé sekce pro nastavení (Management).




- klikněte pro zvětšení -


V druhé záložce Applications uvidíme všechny přídavné aplikace, které jsou v systému nainstalovány. Z nějakého důvodu tu ale není Add On Management, který u jiných modelů umožní stáhnutí a instalaci dodatečných aplikací, takže si zde musíte vystačit se základní nabídkou, a to je škoda. Je možné, že D-Link prostě jen tuto funkci zakázal, aby svůj DNS-320L odlišil od těch lepších modelů NAS, nebo tu pro další aplikace prostě jen není místo v paměti.




- klikněte pro zvětšení -


Poslední záložka Management poslouží k nastavení samotného systému, přičemž pro nezkušené je zde přítomen i průvodce (wizard), jenž nás za ručičku provede celým procesem. Ten ale pochopitelně nezvládne všechno, takže pro detailnější nastavení a sledování prostředků jsou tu samostatné sekce.


reklama