reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

D-Link DIR-615: nízká cena především

2.11.2009, Martin Kuchař, recenze
D-Link DIR-615: nízká cena především
Dnes testovaný model D-Link se svou cenou řadí na velice zajímavou pozici a dalo by se říci, že se jedná o jeden ze vhodných kousků pro vybudování jednoduché 802.11N sítě. Pokud nepotřebujete žádné speciality jako USB apod., může vás zaujmout.
V této kapitole se podíváme na webový management routeru, který slouží k ovládání všech základních i pokročilých funkcí. Tato kapitola je sice spíše informativní a slouží pro základní náhled na všechny ovládací prvky, ale i tak je vhodné sem před nákupem alespoň nahlédnout.


Základní obrazovka webového managementu
- pro zvětšení klikněte -

D-Link má ve svých zařízeních prakticky vždy tento systém, který je hned na první pohled velmi strohý, ale na druhou stranu opravdu přehledný. V horní liště si volíte kategorie a na levé straně pak v menu přepínáte jednotlivé funkce. Výhodou je, že v pravém tmavém boxu se vám ke každé zrovna otevřené stránce zobrazí nápověda a vysvětlí všechny možné parametry – bohužel je tato funkce jen v angličtině.

Na titulní stránce můžete ihned spustit průvodce rychlým nastavením, nebo si všechny položky nakonfigurovat ručně. Malá ikonka zeměkoule pod pravým menu neustále kontroluje internetovou konektivitu a v případě, že připojení není dostupné, ihned napíše "Offline".


Pokročilé nastavení bezdrátové sítě
- pro zvětšení klikněte -

V menu žádné speciální vlastnosti, jako je například ovládání USB portů apod., nehledejte. Zaujala nás ale záložka pro pokročilé nastavení WiFi sítě, kde můžete mimo jiné volit i sílu vysílaného signálu – ten si můžete snížit například tehdy, kdy nechcete svým vysíláním pokrýt tak velkou plochu.

Z dalších funkcí zmíníme například možnost omezovat a řídit provoz na síti (omezovat nebo směrovat různé porty na IP adresy), aktivovat funkce firewallu nebo vytvářet či editovat různé statické cesty (routing).
reklama