reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

D-Link DIR-615: nízká cena především

2.11.2009, Martin Kuchař, recenze
D-Link DIR-615: nízká cena především
Dnes testovaný model D-Link se svou cenou řadí na velice zajímavou pozici a dalo by se říci, že se jedná o jeden ze vhodných kousků pro vybudování jednoduché 802.11N sítě. Pokud nepotřebujete žádné speciality jako USB apod., může vás zaujmout.
Tento router se i podle výrobce řadí spíše do nižšího segmentu a je určen primárně pro základní domácí použití. Svým provedením je už na první pohled opravdu velmi jednoduchý, čemuž nasvědčuje i webový management anebo i samotná krabice, ve které je přístroj dodáván.



V testech jsme ale jasně viděli, že se rozhodně nejedná o žádné ořezávátko, které by dostalo na frak od svých konkurentů. Naopak – DIR-615 podává vyrovnané výsledky a dokázal překonat několik svých „protivníků“. Bohužel, jak již jsme si řekli v minulé kapitole, lehký problém má tento kousek s přenosem velkých souborů a to jak při kopírování skrze FTP, tak i Windows – oproti několika modelům v tomto testu krapet zaostává. Není to ale tragické a vzhledem k ceně se tím zcela jistě srovnáte.

Pokud se nyní podíváme na aktuální cenu, která se pohybuje kolem 1100 Kč (vždy aktuální cena je v grafu dole) a zvážíme přenosové rychlosti, celkem povedený webový management, který je na rozdíl od některých konkurentů opravdu přehledný a kompaktní rozměry, musíme uznat, že zde máme opravdu slušný router. Právě díky výše zmíněným kladům a minimu jakýchkoliv záporů se dá očekávat, že se D-Link DIR-615 stane velmi oblíbeným modelem.


kompaktní rozměry
pouze základní funkce
příznivá cena
pomalejší u velkých souborů
Cena v době testování: cca 1200 Kč s DPH


Za zapůjčení routeru D-Link DIR-615 děkujeme společnosti D-Linku.

reklama