reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

D-Link DIR-635 s maximálním USB portem

3.11.2009, Martin Kuchař, recenze
D-Link DIR-635 s maximálním USB portem
Po minulém routeru D-Link se dnes podíváme na jeho bratříčka, který se snaží ukázat, že na WiFi routeru může být přítomen i USB port s nespočtem funkcí. Proč si tedy doma nenasdílet tiskárnu, data nebo se pojistit proti výpadku 3G modemem připojeným k routeru?
Kapitola webový management je zcela klasická a mohli jste ji vidět již u trojice předchozích recenzí. Nebudeme tedy chodit dlouho kolem horké kaše a podíváme se na vlastnosti samotného systému hezky detailně.


Úvodní obrazovka webového managementu
- pro zvětšení klikněte -

Klasické D-Link webové rozhraní je skoro totožné s minule testovaným modelem DIR-615. Přibyly pouze některá nastavení a ubyly drobnosti, jako je například indikace internetové konektivity hned na titulní stránce. Zůstala ale hlavní položka, kterou jsme minule chválili - je jí informační menu na pravé straně, které se mění podle toho, na jaké jste zrovna záložce.

Pohyb v menu je ale stále stejný – nahoře si vyberete záložku a následně se vám změní obsah pravého menu. Kliknutím se pak na střední části objeví možné položky k nastavení apod.


Testování dostupnosti zařízení skrze PING
- pro zvětšení klikněte -

Při procházení menu jsme našli zajímavou položku Ping Test, která slouží k prověření dostupnosti některé stanice v síti – z routeru si tak můžete jednoduše ověřit dostupnost kteréhokoliv počítače nebo serveru. Tato funkce se hodí například při odhalování potíží v síti, kdy potřebujete zjistit, který prvek nebo stanice vypověděly službu.

Na obrázku jasně vidíte, že jsme zkoušeli „pingat“ na stanici s adresou 192.168.0.100 a doba odezvy se pohybovala v rozmezí od dvou do tří milisekund.


Standardní sada připojení k internetu skrze WAN port
- pro zvětšení klikněte -

Prakticky všechny zbylé funkce jsou zcela standardní. Nechybí možnost regulace výkonu bezdrátové sítě, nastavování statických síťových cest (routování) nebo regulování síťového provozu pomocí vytváření určitých pravidel.

Celkově ale můžeme menu zařadit mezi klasické a žádné specialitky v něm nehledejte – snad jen položka pro ovládání USB zařízení stojí za zmínku, ale na tu se podíváme hezky zvlášť v samostatné kapitole.
reklama