reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

D´Cube NMP 712G - šikovný flash disk

27.9.2004, Igor Viduna, recenze
D´Cube NMP 712G - šikovný flash disk
Dnešní MP3 přehrávač D´Cube NMP 712G patří do řady "multi-funkčních flash disků", tj. malých multimediálních zařízení, které v sobě integrují paměť o předem dané velikosti (např. 256MB), čímž se podobají klasickým flash diskům.
Kapitoly článku:
  1. D´Cube NMP 712G - šikovný flash disk
  2. Popis displeje, funkcí a příslušenství
  3. Závěr
Popis displeje a funkcí přehrávače

Displej u D´Cube je relativně malý (dvouřádkový), ale díky relativně vysokému rozlišení 128 x 32 bodů (dáli se tedy o rozlišení u displeje mluvit :-) a šikovnému rozmístění údajů je zde dostatek místa pro všechny informace. Samozřejmostí je podsvícení. Výrobce zvolil příjemnou fialovou barvu. Pohyb v menu je pak díky praktickému kolečku velmi snadný a intuitivní (jak již bylo řečeno), resp. i dobře popsané. A pokud byste si s něčím nevěděli rady máte k dispozici velmi podrobný manuál v PDF, kde naleznete všechny odpovědi na své otázky... (Tedy týkají-li se ovládání přehrávače. :-) Samotné menu je pak různé - záleží v jakém režimu se zrovna nacházíte. Tj. jde-li o přehrávání, nahrávání či rádio. Dále je zde druhé, které je společné pro všechny režimy. Samozřejmostí jsou ID3 tagy, což znamená zobrazování názvů písniček, pokud jej vaše MP3 skladby obsahují.


Obr.05 - Velmi ergonomické...
Pro zvětšení klikněte myší

Pokud jde o rádio, opět musíme konstatovat, že jeho ovládání jako je automatické ladění apod. je celkem příjemné a snadné. Horší už je to ale s kvalitou přijímaného signálu. A i když jsme jej zkoušeli v lokalitě, kde není příjem rádia obecně moc dobrý, přeci jenom automatické naladění pouze dvou stanic nám přijde málo. Jistě to bude způsobeno i skutečností, že sluchátka slouží i jako anténa.


Obr.06 - Naladěné rádio
Pro zvětšení klikněte myší

Dále pak přístroj můžete použít i jako diktafon, protože má integrován mikrofon. Tato funkce se nám velmi líbila, protože ji považujeme za vyšší standard. Nahrávat pak jednoduše můžete i písničky z rádia. A pokud byste toužili po kvalitním nahrávání z externího zdroje, stačí vytáhnout sluchátka a do uvolněného konektoru zasunout mikrofon či propojovací šňůru a je to.


Příslušenství

Velmi důležitou součástí příslušenství jsou jistě i sluchátka, která zároveň díky nápaditému "propletení" mohou sloužit i jako šňůrka na krk.


Obr.07 - Přehrávač a sluchátka
Pro zvětšení klikněte myší

O tom, že u Nextway nemají o dobré nápady nouzi, svědčí i igelitový kryt, který se může hodit zejména lidem, kteří budou D´Cube používat jako flash disk. Pomůže vám totiž v tom, abyste náhodou neztratili kryt na USB konektor.


Obr.08 - V jednoduchosti je síla
Pro zvětšení klikněte myší

Samozřejmou součástí balení je pak i USB kabel a propojovací Stereo audio kabel. Někomu se může hodit i USB redukce. A protože bez nějakého prográmku by výbava nebyla kompletní máte k dispozici CD s manuálem a programy: Manager, FreeRip, MediaSync a MoodLogic. Jejich podrobný popis naleznete taktéž v manuálu. A poslední věcí na kterou bychom málem zapomněli je jedna AAA baterie.

Obr.09 - Všechno pohromadě
Pro zvětšení klikněte myší


Obr.09 - Instalační menu
reklama