reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Dell Vostro 3300: výkonný drobek

21.6.2010, Jan Vítek, recenze
Dell Vostro 3300: výkonný drobek
Testovaný zástupce řady Dell Vostro s označením 3300 je určen jako jiné modely Vostro do malých kanceláří nebo i do domácností. Náš testovaný model je označován za tenký, ale přesto výkonný, což může 13,3" model s Core i5 a GeForce 310M skutečně být...
Za sebou máme recenzi notebooku Dell Vostro 3300 určeného pro domácnosti a malé kanceláře, tudíž jde spíše o notebook třídy business. Jako takový by se neměl zaměřovat na multimédia a hry, i když přednosti v takových případech asi také neurazí.

Od renomované společnosti Dell a jejího notebooku v cenové hladině 30 tisíc korun očekáváme mimo jiné kvalitní zpracování, což se v tomto případě vyplnilo a také funkčnost, již zde zvyšuje kvalitní podsvícená klávesnice, ochrana pevného disku s využitím akcelerometru a také nabízené online úložiště dat. Další záležitosti ohledně záruky řeší již další nabídka výrobce.



Existuje však řada výhrad, které k Vostro 3300 můžeme mít. Jeho LCD je veskrze průměrné stejně jako webkamera, ovšem zvuk tu zajišťuje pouze jeden reproduktor, i když místa pro další by bylo dost a především vyvstávají otázky ohledně výkonu a chlazení. Výkon je sice na 13,3palcový notebook vysoký, což platí pro procesor, grafickou kartu (zde s rezervou) a pevný disk, jenomže jeho chlazení mi již ze začátku připadalo poddimenzované. Ve výsledku se po nějakém čase zátěže grafické karty a procesoru bez využití Hyper-threadingu dočkáme výrazného podtaktování procesoru.

Důležitá jsou ona slova "po nějakém čase", což společně s jen zpola vytíženým napájecím adaptérem poukazuje na problémy s chlazením. Očekávejme tedy, že pokud budeme tento notebook vytěžovat téměř na sto procent, nebude jeho výkon takový, jaký by měl dle specifikací být. Je to škoda, protože technologie Turbo Boost v tomto případě jinak pracuje bezchybně, ale to musí grafická karta zůstat v klidu.

S chlazením je také spojen další problém, a sice silně se zahřívající pravá polovina šasi, což je nepříjemné pro pravé zápěstí při psaní a pokud často pracujete s notebookem na klíně, vaše pravá noha by za chvíli mohla být jedlá. Úsměv na tváři nám také nepřivodí ani standardně dodávaný 32bitový operační systém, i když u tohoto modelu máme 4 GB RAM. Aspoň to by mohl výrobce poladit, abychom si nemuseli za 64bitovou verzi připlácet další peníze.

Slušné a elegantní zpracování
Slabá výdrž na baterie (u 4článkové Li-ion)
Vysoký výkon na 13,3" notebook
Chlazení a problémy s taktem CPU
Podsvícená klávesnice
Tělo se na pravé straně silně zahřívá
Cena v době testování: cca 28 000 Kč s DPH
záruka 3 roky ProSupport for End Users and Next Business Day On-Site Service


Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu DELL Vostro 3300 N10.3300.0003 poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>

Za zapůjčení notebooku Dell Vostro 3300 děkujeme společnosti Dell


reklama