reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
3.1.2008, Pavel Kovač, recenze
Přišla nová metodika měření barev, a tak je třeba se podívat na to, jak si vede běžný TN monitor. Tentokrát padla volba na LG L226WTQ-SF, což je 22" model se slušnými parametry: odezva 2 ms, kontrast 5000:1 (DC), jas 300 cd/m2 a pozorovací úhly 170° v obou směrech.
pew pew | 8.7.200821:36
v clanku je napsano ze jsou i lepsi monytory na hrani. ja prave nejaky novy monitor na hrani hledam a povazuji se za narocneho protoze prechazim z CRT eizo kde jsem naprosto spokojen. ale hodlam si polepsit. uvitam doporuceni na nejake paradnejsi herni monitory. 22max24­"
dekuji
Odpovědět0  0
StanleyCZ | 17.2.200820:28
http:­/­/www.behardware.com­/articles­/689­-12­/22­-inch­-lcd­-monitors­-the­-3rd­-wave.html

mimochodem, v clanku je i zajimava cast o Samsungu BW226 ­- muze mit asi 4 ruzne panely...
Odpovědět0  0
e-MP (43) | 17.2.200821:36
wow, tak to by som nechcel. 4 verzie produktu a tolko kombinacii firmwarov.

Nevies nahodou ako zistim aku verziu firmwaru mam v mojom LCD?
Odpovědět0  0
Mem_ (46) | 17.2.200821:51
Ty jsi liny cist nebo co? I primo v tehle diskuzi pisu, ze jsem podle vyse uvedenych navodu menil pres servisni menu ­"typ­" panelu. Vypnes monitor tlacitkem Power, stisknes a drzis Menu, a zapnes tlacitkem Power. Stisk menu potom vyvola servisni menu misto bezneho. Na svem PF tam vidim:
SERVICE MENU
L2x6W
TSUMO58 VER 1.90
070802 HSKIM ETI. 329
a PANEL mam zmeneny na LPL22W 4L
Odpovědět0  0
e-MP (43) | 17.2.200823:56
Comu si v ­"Nevies nahodou ako zistim aku verziu firmwaru mam v mojom LCD­" nerozumel?
Mna nezaujima to prepnutie panelu, nakolko vstupom do servis menu prichadzas o zaruku a prepnutie nefunguje u kazdeho modelu.
Na forach sa pise, ze ­"mam firmware x.y­" ale nie odkial to zistili.
Odpovědět0  0
Mem_ (46) | 18.2.20088:54
Ty asi opravdu neumis cist. Ja mluvim o servisnim menu, a vypsal jsem ti, co tam vidim, a mimojine je tam i ta verze x.y o ktere basnis. To, ze jsem ja menu pouzil ke zmene panelu je vedlejsi, a stejne tak kec o tom, ze prichazis o zaruku ­(jak by ti vstup do menu dokazali?­). Takze jedina otazka je, zda udaje v tom servisnim menu skutecne ukazuji verzi firmware nebo ne.
Odpovědět0  0
e-MP (43) | 18.2.200819:23
no, tak praveze nie. Udajne najnovsi firmware pre L226WTQ LCDdcka je 1.6 ­(povedali v servise­) a nikto z tych ­(uz viac ako 4 ludia­) co poznam tam nemali mensie cislo ako 1.80.
Co som vygooglil, tak vezriu firmwaru ukazuje forteManager, ALE ja tam mam 1.3 ­(revision­). Toto cilo maju monitory vyrobene aj v novembry ­(moj­) decembery. V servise mi vraj dali 1.6, tak hladam nieco co mi ukaze aku verziu firmwaru mam, lebo sa nic nezmenilo :­( a praveze malo.
Odpovědět0  0
Mem_ (46) | 18.2.200821:05
Diky za ten tip na forteManager, ja tam mam manufacture date oktober 2007 a EDID revision 1.3 stejne jako ty
Odpovědět0  0
fleming | 1.2.200822:47
nemate skusenosti s tymto LCD?
Odpovědět0  0
p_M | 1.2.20089:09
Obrazok pri inputlagu je zhodny s obrazkom nedavno recenzovaneho monitora Samsung XL20
Odpovědět0  0
e-MP (43) | 1.2.200819:37
Ono je toho viac zhodneho a nielen so Samsungom ;­) Odpoved alebo akukolvek reakciu od autora necakaj...Se*e na nas.
Odpovědět0  0
paria (8) | 23.1.200813:20
Tak ja mam uz doma jeden 226WTQ­-PF, v skutočnosti ma 0.282mm, je to preto lebo ma rozlíšenie 1680 x 1050 a 22­" ,
pozrite si rozdiel medzi 20­" a 22­" >6WTQ

20­"
http:­/­/cz.lge.com­/prodmodeldetail.do?catModel=26&actType=&modelName=&currentPage=&catego­ryId=030102&parentId=0301&modelCategoryId=030102&modelCodeDisplay=L206WTQ#
+ klik na specifikace

22­"
http:­/­/cz.lge.com­/prodmodeldetail.do?catModel=28&actType=&modelName=&currentPage=&catego­ryId=030102&parentId=0301&modelCategoryId=030102&modelCodeDisplay=L226WTQ#
+ klik na specifikace

Je to proste, jednoducho sa niekto v LG pomýlil pri písaní parametrov a na miesto hodnoty pre 22­"6WTQ napísal hodnoty monitora 20­"6WTQ a ak este stale neverite tak si všimite hodnoty spotreby, tam asi tiež bol niekto šikovný :D
Odpovědět0  0
e-MP (43) | 23.1.200817:50
Na stranke LG su pre vsetky L226W modely napisane najlepsie paramere ­(toho najdrahsieho, teda L226WA­-WN­). Modely SF a PF su dva rozne nielen kontrastom odlisne panely.
Odpovědět0  0
paria (8) | 24.1.200813:49
Mohol by si prosím uviesť zdroj tejto informácie ?
Odpovědět0  0
e-MP (43) | 24.1.200818:56
webka LG a webka tusim BGS. kukni si modely 226W a je to. proste lg uvadza pre radu 226w udaje toho najlepsieho.

Inac ktory je lepsi? PF alebo SF? rozdiel v cene je cca 150SK. Porad aspon ty, kedze clovek zodpovedny za recenziu na tejto webke ma ignoruje.
Odpovědět0  0
paria (8) | 25.1.200816:07
Moj nazor je že oba modeli su identicke, jediny rozdiel je vo farbe plastov, PF je celý čierny ­(lesklý povrch plastov, ale obrazovka je matná­) a SF sak kukni http:­/­/www.freeshop.sk­/tmp­/images­/lg­-22­-­-lcd­-l226wtq­-sf­-wide­-2ms­-dvi.jpg
Fakt pochybujem že tieto dva modeli maju rôzne obrazovky alebo elektroniku a ak by tam bol nahodou nejaký rozdiel musel by si mať zrak ako 10 orlov aby si si to všimol, koniec koncov rozdieli môžu byť aj kus od kusu identického modelu
Odpovědět0  0
paria (8) | 25.1.200816:10
Poviem ti ešte tolko že som sledoval počet kusov PF modela na sklade agemu a rozchytali sa jak po nebohom hh :D
Odpovědět0  0
e-MP (43) | 26.1.200811:38
tak mam ten PF a spokojnost.
Odpovědět0  0
e-MP (43) | 1.2.200819:42
spokojnost pominula.

Obrazovka je dost sveta a nedari sa mi to nastavit aby aj farby boli ok. V lavom hornom rohu a skoro az do 2­/3 v rozdsahu cca 10 cm zhora je panel zle podsvieteny­(tmavsie­) a smerom dole je to svetlajsie.
Odpovědět0  0
paria (8) | 2.2.200811:22
ja ten môj kus budem skusat asi az nejak o mesiac lebo nemam este par komponentov na moj komp co skladam, inac nic v zlom ale tie 2­/3 su mozno zapricinene zlým sklonom monitora, mne sa tiez zdalo byt trosku horsie podsvietený ­"pravý­" horný roh ale bolo to nebadatelné ked som sa na to nesustredil a mozno to bolo koli tomu ze som nemal uplnu tmu v miestnosti, myslím ze pri hrach a filmoch to vadit nebude, ale tie tvoje 2­/3 neviem neviem skus ho nejak inak nakolonit
Odpovědět0  0
e-MP (43) | 2.2.200815:26
asi som to zle napisal. predstav si 10 cm vysoky ­(vertikal­) a 2­/3 siroky ­(zacina v lavom hornom rohu­) pas v ktorom dochadza k stmaveniu. je to od hora smerom dole ako svetelny prechod ­(nie prechod farieb ale svetlosti­).

Naklonom to nebude. Je jedno z ktoreho uhla na to kukam.

Inac ako ho mas nastaveny? Uz tyzden sa ho skusam nakalibrovat a stale mi nieco vadi. Dik
Odpovědět0  0
paria (8) | 2.2.200819:02
ja ho zatial nemam pripojeny lebo nemam dokončený komp, ked to setko dam dokopy tak uvidim co zo seba dá, myslim ze ma trochu svetlejsi obraz, co som si vsimol ked som ho pripojil ku starej masine ci vobec ide, vyskusam tam hodit ten profil co zverejnili tu, ak bude ok neham to tak ak trochu zle tak to skusim upravit a ak uplne na H tak to skusim sam nakalibrovat nejako, ak dosiahnem nejaky zaujimavi vysledok nejak ti ho dam cez ten profil icc. komp budem mat hotový asi nejak do marca
Odpovědět0  0
paria (8) | 2.2.200819:09
este jedna vec, pouzivaju sa ccfl lampy myslim a im zvikne trvat kým sa uplne rozžiaria, otazka je že či si to zbadal hned po zapnuti alebo po nejakom čase, niekolko desiatok minut to by sa už nemala vobec menit intenzita podsvietenia, alebo proste stale hned od zapnutia. Este by som skusil sa pohrat s jasom, mozno keby ho znizis alebo zvisis sa to trochu zmierni, a mimochodom pri hrach a filmoch to dufam nie je viditelne, to by potom muselo byt riadne blbe
Odpovědět0  0
e-MP (43) | 2.2.200821:03
samozrejme viem, ze sa musi panel zahriat...ono je to jedno ci po hodine alebo po celom dni. Pozorovatelne je to stale.

Vo filme som nespozoroval, ale v hrach ano. Z jemnej oranzovej je tmava oranzova atd.
Odpovědět0  0
Mem_ (46) | 19.1.20089:48
Takže na mém monitoru zakoupeném cca před týdnem se taky projevoval ghosting, ale ne u textu, ale videa ­(hrany s rychlým pohybem byly přebuzené, zesvětlené, vypadalo to dost blbě­). Zkusil jsem v tom servisním menu nastavit typ panelu na LPL22W 4L jak se píše v tom návodu výše, a pomohlo to, teď už není problém! Takže kdo máte taky problém s videem, zkuste tohle řešení
Odpovědět0  0
e-MP (43) | 17.1.200820:32
Co sa stalo??? Preco sa zrazu v celej recenzii zmenila koncovka modelu z SF na PF? Ostatne zostalo. Tak na aky model je ta recenzia???
Odpovědět0  0
e-MP (43) | 17.1.200823:09
jaj pomenili sa aj ine udaje ­(napr.: kontrast­), ale obrazky ostali.
PF­-> P ako piano...teda cierny, SF ako silver teda strieborny.
PF ma lepsi kontrast ale horsiu velkost pixelov, ktora je onicom.

Prosim o kompetentne vyjadrenie, lebo som si chcel SF kupit a teraz som zneisteny.
Odpovědět0  0
Pardot 2 | 19.1.20082:32
Tiez by ma zaujimalo preco sa zrazu zmenilo SF na PF. Su snad obe monitory uplne identicke?
Pretoze pokial bola testovana SF verzia, neda sa z urcitostou povedat, ze PF sa bude spravat rovnako. Teda pokial naozaj ide len o odlisne farby ramu LCD, tak dobre.
Ale naozaj by ma zaujimalo ako to je.
Odpovědět0  0
e-MP (43) | 19.1.200814:03
Praveze niesu identicke. Odlisne su nielen farbou, ale hlavne: PF ma sice kontrast 5000 ­(SF 3000­) ale vacsie pixeli a preto je aj lacnejsi ako SF.
Odpovědět0  0
Pardot 2 | 21.1.200812:16
O kontraste viem, ale odkial mas, ze PF ma vacsie pixely?
Ved maju rovnaku plochu aj rozlisenie, takze musia mat aj rovnako velke pixle.
Odpovědět0  0
e-MP (43) | 21.1.200822:58
Na istych webstrankach, ktore len nekopiruju chyby zo skladov. Na LG stranke uvadzaju z komercneho hladiska tu najlepsiu hodnotu :­(
SF ­-> 0.264
PF ­-> 0,282 ­(videl som aj 0,294­)

Plocha a rozlisenie je nepodstatne. Ked si nejaky tutko z managementu povie, ze musime usetrit 10 korun, tak je im lahsie vyrobit panel s vacsimi pixelmi.
Odpovědět0  0
Pardot 2 | 22.1.200818:40
Dovolim si nesuhlasit: Pokial je rovnake rozlisenie, znamena to, ze panely maju rovnaky pocet pixlov. Ak je rovnaka uhlopriecka­(myslim uhlopriecku viditelnej plochy ­), tak maju rovnako velku plochu.

Pokial je plocha a pocet pixelov rovnaky, tak mensia velkost pixelov by znamenala vacsie medzery medzi pixelmi, co je pre obrazove vlastnosti podla mna horsie.

Ak by naozaj mal SF model mensie pixle musel by mat aj mensiu uhlopreicku, podobne ako napriklad Samsung 223BW.
Odpovědět0  0
e-MP (43) | 22.1.200819:38
Doporucujem ti, si pozriet rozdiel medzi drahym a lacnym LCDckom a rozdiel zarucene najdes.
Napr. na http:­/­/www.bgslevi.sk­/showdoc.do?docid=132&item=5C0Z1K ­(staci ak das vyhladat ­"mm­").
Odpovědět0  0
Pardot 2 | 22.1.200823:33
No pozrel som sa a vysledok je asi taky, ze mensie pixle ma NEC­-LCD22WV­-BK, ktory ale podla vsetkeho nebude plne 22­", ale len asi 21.6­" a potom EIZO­-CG221­-K, co je profesionalny monitor, ale ma rozlisenie 1920x1200 a uhlopriecku 22.2­" ostatne 22­" monitory maju v drtivej vacsine pixle 0.282mm

Takze pokial si myslel nejaky iny monitor, nevsimol som si ho.
Odpovědět0  0
lubbo (3) | 1.2.20083:29
a zaver? je lepsi teda SF ci PF?­-z hladiska velkosti pixelov
Odpovědět0  0
lubbo (3) | 1.2.20083:31
aha, tak nic, nizsie sa o tom pise ­(­-:o
Odpovědět0  0
Gumidek | 13.8.200812:17
Tak jaky je tedy verdikt??? Jsem na vážkách který z nich si koupit. Jo a nevíte kde ho sehnat nejlevněji??
Odpovědět0  0
Simpi | 9.1.200814:58
Nahrál jsem si profil do adresáře, jak je napsáno v recenzi, ale nějak už nevím, jak ho aktivovat :­( nemohl by mi to někdo popsat podrobně­(kde kam kliknout­)?

A ještě otázka na rozlišení. Chtěl bych hrát některé hry v jiném rozlišení, ale nechci roztahovat obraz. Je možné nastavit, aby se mi hra otevřela v menším okně s černými okraji, popřípadě alespoň s černými pruhy vedle, aby nebyl obraz alespoň deformován?
Odpovědět0  0
Jiří L. | 5.1.200819:44
Kontrast je ve skutečnosti 3000:1 a ne 5000:1.
Odpovědět0  0
Waff | 5.1.200821:18
Tento monitor je v 2 verziách ­- SF má kontrast 3000:1, PF má 5000:1 a inú farbu ­(glossy black)
Odpovědět0  0
Jiří L. | 6.1.20088:26
Nevšiml jsem si, omlouvám se. Mám tedy doma verzi SF :­-­), jsem moc spokojený, to si nedovedu představit k čemu pak kontrast 5000:1 to už musí být opravdu vypalovačka na oči :­-)
Odpovědět0  0
Mem_ (46) | 6.1.200810:01
Ono obojí jsou to pokud se nemýlím stejně nereálné hodnoty počítané právě z toho dynamického kontrastu, ale najednou v jednu chvíli to člověk na obrazovce neuvidí. Vždyť i v článku redaktor naměřil reálný kontrast 631:1
Odpovědět0  0
Mechanus (22) | 5.1.200813:55
Neustále se všude testují jen TN nekvalitní monitory. Docela rád bych jednou uvítal test nějaké 24 s PVA, popř. S­-IPS technologií. Např. NEC 2470WNX ,Eizo 24xx, etc.
Odpovědět0  0
Paulinho | 5.1.200817:59
Pokud umíte anglicky, tak zde je odkaz na recenzi Vámi zmiňovaného 24­" monitoru NEC:
http:­/­/www.trustedreviews.com­/displays­/review­/2007­/08­/28­/NEC­-MultiSync­-LCD2­470WNX­/p1
Odpovědět0  0
Nivelo | 5.1.20089:52
Koupil sem si ho k Novemu Roku a nemuzu si stezovat, kdo chce monitor na kazdodenni praci ­(hrani, filmy­) a nema na nej moc penez, berte tenhle :­-­) a f­-Engine je sranda na filmy i kdyz se musi prepinat rucne...
Odpovědět0  0
wafff | 5.1.200813:53
Pls, mrkni, ci sa ti da vypnut nekde v menu ten dynamickej kontrast, taky by mne to zajimalo...
Odpovědět0  0
Nivelo | 6.1.200810:40
Jediny na co sem prisel je, ze kdyz prepnu barvy na sRGB, kontrast se pak neda prenastavit. Na 6500k barvach sem si nevsimnul ze by monitor nak vyrazne blikal, takze to asi bude tim, ze je kontrast vypnutej, jinak nevim.
Odpovědět0  0
Mem_ (46) | 5.1.20089:51
Koukám, že by to zajímalo více lidí. Já mám monitor teprve objednaný, takže to nemůžu vyzkoušet, ale viděl jsem na internetu návod, kde se dalo otevřít servisní menu a nastavovat tam pár věcí ­(konkrétně tím lidé řešili u staršího firmware nějaké ghosting­/halo efekty, které vznikaly u obyčejného textu­), tak doufám, že bude nějaká volba aspoň v tom menu. Původní návod je tady: http:­/­/www.avforums.com­/forums­/showthread.php?p=5943773, kdo už monitor máte, zkuste se mrknout, co tam jde nastavit
Odpovědět0  0
Mem_ (46) | 5.1.20089:57
U jiných monitorů je ještě možnost docílit vypnutí dynamického kontrastu, když se přepne mód barev. Typicky v sRBG je kontrast aktivní, v User módu neaktivní. To by mohl taky někdo zkusit.
Odpovědět0  0
maartinek (2) | 4.1.200814:10
Chtěl bych jen podotknout, že stažený ICC profil k tomuto monitoru bude správně fungovat jen a pouze tomu uživateli, který má nejen stejný monitor, ale i stejnou grafickou kartu, která byla použita při testování.
Odpovědět0  0
koffee (1) | 4.1.200811:43
Ta slecna pracuje u vas v redakci? ;­)

jinak, jak to tak sleduju, tak bych musel mit doma nekolik monitoru ­- na hry, filmy, a grafiku...
Odpovědět0  0
Neználek | 3.1.200820:18
Doba pokročila, není čas na nějaký srovnávací test 24 palcových monitorů? Rozlišení 1920x1200 utáhne slušně i ATI 3850 a je to příprava pro modré filmečky, až spadnou ceny vypalovaček a především médií. Já si nadělil pod stromeček HP w2408h a ten icc profil bych si nechal líbit...
Odpovědět0  0
pavel_p (62) | 3.1.200822:09
K tomu HP není na CDčku? k LP2?65 jsou.
Odpovědět0  0
pichatel | 11.1.200822:28
Souhlas, uz aby tu byl test 24­" krome toho vzdy bych dal odkaz na nejake celkove shrnuti v tabulce kde by byli namerene udaje z drive testovanych monitoru a v vzdy by tam pribyl aktualne testovany monitor
Odpovědět0  0
CharlieSlee | 14.1.200814:12
Taky bych se rád dozvěděl, jestli w2408h je na tom podobně jako jeho 22­" bratříček. Přeci jen se v některých základních parametrech liší.
Odpovědět0  0
wafff | 3.1.200818:48
Zdravim, ludia, zaujimalo by ma, da sa ten dynamicky kontrast u L226WTQ nejak vypnut?
Odpovědět0  0
P4WLYK | 3.1.200822:11
taky by mě to zajimalo.... a ještě by mě zajimalo v čem je chyba, když dám film na fullscreen, neni uplně do kraju, ale na každé straně je tak 2cm mista... u formátu filmu 4:3 bych to chápal... ale u formátu 16:9 ­(10­)?? je chyba v monitoru nebo nějakym nastaveni kodeku, sw popř přehrávače? dik za odpověď
Odpovědět0  0
wafff | 4.1.200816:09
No to bude tým, že filmy sa robia vo formáte 16:9 a monitor má 16:10, aspoň si myslím, teda...
Odpovědět0  0
iggy | 4.1.200816:51
To neni pravda. Filmy jsou vetsinou 1.85, 2.35, nebo 2.39
Odpovědět0  0
Puff (65) | 4.1.200820:57
Film na DVD nemá 16:9?
Odpovědět0  0
P4WLYK | 4.1.200819:30
nj, ale tam je ještě dost mista aby se roztáhl a byly tam ty okraje přinejmenšim menši :)
Odpovědět0  0
Puff (65) | 4.1.200820:55
Je to tím, pusť si film na notebooku, tam budeš mít mezery menší, ale zase je to jenom 15,4­", na větším monitoru budou mezery logicky větší...
Odpovědět0  0
P4WLYK | 4.1.200822:11
nj, ale tam sou ty mezery na všech stranách!! kdyby byly jen dole, nebo jen na bocich, tak si řeknu že ten film je prostě v jinym formátu. ale takhle mi to prostě nepřijde logicky...
Odpovědět0  0
Rimmerakf | 5.1.200822:46
Jo jo, rozumím ti. Taky mi to dělalo na mám 22 palcovým LCD ASUS. Při fullscreenu sem měl na všech stranách videa černej okraj. Vyřešila to odinstalace ACE MegaCodekPacku a separátní nainstalování kodeku xvid,divx.
Odpovědět0  0
Puff (65) | 10.1.200813:17
Jo aha, to se omlouvám, jsem to špatně pochopil. Tenhle problém může být špatným nastavením parametrů kodeku nebo přehrávače. Mě se osvědčil K­-Lite ­(MEGA­) Codec Pack
Odpovědět0  0
RUTT01 (1) | 24.1.200817:11
MAM TEN ISTY MONITOR A VIDEO FUNGUJE UPLNE V POHODE BEZ AKYCHKOLVEK OKRAJOV. POUZIVAM K­-LITE CODEC PACK.
Odpovědět0  0
drexter | 25.6.200821:48
AHA, TAK NERVI
Odpovědět0  0
Puff (65) | 3.1.200818:02
Mě se nová Alfa Romeo 8C Competizione nelíbí, ale ta příroda ej hezká, hlavně oblaka... ;o)
Odpovědět0  0
Idealista | 3.1.200815:20
Este tak recenzia na 24­" LG. A bolo by to super :)
Odpovědět0  0
Choakinek (1538) | 3.1.200813:06
Hergot, pod 10 ms bez inputlagu, to de, to už bych si i koupil, kdyby to bylo PVA, IPS, MVA atd. Jsem zvědavej, co bude dřív, jestli koupitelný OLED nebo PVA 10 ms.
Odpovědět0  0
Petr Machálek | 3.1.200811:58
Děkuji za recenzi, v poslední části ­(celkové hodnocení­) přepište slovo ­"zastáncem­" na slovo ­"zástupcem­". Bude to lepší.
Odpovědět0  0
Martin648156 | 3.1.20089:52
Je to TN a ještě k tomu v k práci nesmyslném rozlišení 1680x1050. Co dodat ...
Odpovědět0  0
MRP | 3.1.200811:13
Nesmyslne? odkud jsi chlapce?:)
Odpovědět0  0
P4WLYK | 3.1.200811:46
z marzu :D já tenhle monitor mám, a nemužu si stěžovat! akorát ten dynamickej kontrast mě trochu štve, ale dá se to přežit :­) jo a nevite někdo jak dát jako aktivni to .icc nastaveni? dal sem to do té složky kam je napsany, ale prostě nvm jak ho aktivovat. děkuju za radu
Odpovědět0  0
olsen. | 3.1.200813:32
Dynamickej kontrast sem na Samsungu 226bw vypnul. Bylo docela otravné koukat, jak mi to zesvětluje a ztmavuje obraz...
Jinak tohle rozlišení je naopak na práci moc fajn ­- pokud vám word umí ukazovat dvě stránky najednou. Velkým plusem je relativně větší velikost pixelu, i když je stále prťavý... líp se to čte.

BTW... nebyli byste tak hodní a příležitostně přihodili ICC profily i pro jiné monitory?
Odpovědět0  0
uživatel (16) | 3.1.200813:49
Taky bych se přimloval za nějakej větší archív s .icc profily, nezná někdo třeba patřičnej web??? My co nemáme optickou sondu, ba ani pořádnou optiku v oku, to moc vyladěný nemáme.
Odpovědět0  0
jezisek (55) | 3.1.200814:43
Google nepomohl, tak se také přimlouvám.
Odpovědět0  0
Petr Popelka (252) | 3.1.200816:55
Jakmile bude testovaných monitorů více a budeme mít k dispozici i více profilů, můžeme je napříkald umístit ke stažení v naší sekci download ­- v současné chvíli ale není problém nalézt si patřičnou recenzi a profil si stáhnout z ní. Pokud se nepletu, zatím to jsou pouze 2 monitory, metodika je to zcela nová.
Odpovědět0  0
Jan Dedek (29) | 3.1.200814:29
Na ploše pravé tlačítko myši ­- vlastnosti ­- záložka Nastavení ­- tlačítko Upřesnit ­- záložka Správa barev ­- tlačítko Přidat. Pak už stačí jenom vybrat příslušný profil.
Odpovědět0  0
P4WLYK | 3.1.200815:35
aaaha, děkuju, udělal sem to, ale nějakej rozdil zatim nepoznávám :­) jo a ještě jedna otázečka, nevite někdo jesli jde nebo jak jde vypnout ten dynamickej kontrast? děkuju za odpověď
Odpovědět0  0
Kynio (5) | 4.1.20089:58
tady si jen chtěl chlapec zamachrovat =D je to zase jeden z blbečků co je zazobanej a maminka mu koupí monitor za 20000kč..nj
Odpovědět0  0
P4WLYK | 4.1.200811:05
jo a nebo je to nějakej zamindrákovanej looser co se di za 15­" CRT 10 let starym :D a na netu dělá kinga
Odpovědět0  0
Martin648156 | 16.1.200818:10
Jakmile se mi vysvítilo CRT, vyzkoušel jsem LCD TN a asi po měsíci šlo k bratranci kvůli vyblitým barvám a celkově nezdravému obrazu a ještě k tomu roztáhnutého někam do šířky na úkor výšky. Nyní mám čerstvě 1600x1200 MWA, v rohu jsou nějací tři barevní ptáci a skutečně jsem dosud nenašel chybu, na co bych si mohl stěžovat, na práci skvělé, fotky jako živé.
Odpovědět0  0
Dara84 | 11.2.200815:03
Ještě řekni že máš EIZO a jsme doma. Kolik si za to MWA dal? Tolik jak za tohle LG znalče?
Odpovědět0  0
K-o-J-a-K (1) | 10.12.200815:11
To je přesně ono. Takové na takové ­"borce­" tady každý čeká. Ano EIZO je špička, ovšem né každý potřebuje monitor, který zobrazuje opravdu odladěné skutečné barvy a né každý pracuje s grafikou aby toto ­"uživil­" a né každé EIZO je třeba vhodné na hry ­( odezva ­) a už vůbec ne každý má toliko peněz na takový monitor. A kdyby si nebyl tak namachrovaný, napsal by jsi svoji trochu do diskuze jiným způsobem např. postřehem popřípadě srovnáním právě s EIZO a né hanit nějaký tebou zakoupený LCD ­( popř. přímo tento ­), který ti prostě neseděl, protože sis koupil v minulosti něco, co nevyhovovalo tvým požadavkům!
Odpovědět0  0
mojeja | 2.3.200922:00
3 barevní ptáci nejsou Eizo znalci ... Jukněte se někdy na ViewSonic ;)
Odpovědět0  0
Phil s | 3.1.20080:55
Dobrý den,
na stránkách LG http:­/­/cz.lge.com­/prodmodeldetail.do?actType=search&page=1&modelCategoryId=030102&catego­ryId=030102&parentId=0301&modelCodeDisplay=L226WTQ&model=NOTHING# udávají počet barev u tohoto modelu 16,7M což by odpovídalo 8bit na barevný kanál. Můžu se zeptat, kde redakce zjistila údaj 16,2M a 6bitů na barvu? Zajímavé je, že u modelu L225WT na UK stránkách LG přímo píše že má 16,7M barev ­(8 bit­). http:­/­/uk.lge.com­/products­/model­/detail­/widescreen_l225wt.jhtml#
Z toho bych předpokládal, že L226WTQ bude také mít 8bit na barevný kanál.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.