reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

EIZO EV2436WFS: trefa do černého

8.1.2013, Pavel Kovač, recenze
EIZO EV2436WFS: trefa do černého
EIZO přišlo na náš trh s novou řadou monitorů EcoView (EV). Dnes recenzovaný EV2436WFS-BK ukázal, jak mohou být i levná EIZA na velmi vysoké úrovni. Dokáže však bojovat s konkurencí, která je dnes opravdu velká? Vše se dočtete v recenzi.

Identifikace panelu


Identifikovat panel je v současné době docela nemožné. Pokud máte informace, jaký je v monitoru přesně použit panel, tak se o ně podělte v diskuzi. Opět však prosím informaci rovnou se zdrojem, aby mohla být případně publikována.

Tentokrát výpis z ELDIM nepřiložím. Program totiž monitor vůbec nedetekoval. Monitor však klasickou DDC/CI komunikaci podporuje. Lze jej totiž ovládat skrze přiložený software, který EIZO dává téměř ke každému monitoru.





V programu ScreenManager Pro můžete zvolit jednotlivé profily pro libovolné programy, což je docela šikovné v případě, že si pustíte film a monitor automaticky zvýší jas, resp. přepne profil.

Další program na CD je ScreenSlicer. Ten rozdělí obrazovku na několik sekcí a do nich lze automaticky ukotvit libovolný program.





Při stisku klávesy SHIFT a současného přetahování okna se zobrazí mřížka. Pokud uvolníte tlačítko myši v některé sekci, tak se program automaticky nazvětšuje do pomyslného obdélníku. Podobně jako při klávesové zkratce Winkey+šipka doleva/doprava. Pouze těch sekcí je víc. A právě standardní klávesové zkratka z Windows poskytuje pro tento monitor dostatečnou funkcionalitu. Rozdělení do více sekcí je u 24" monitoru téměř k ničemu. Samozřejmě se najde využití, ale nebude moc časté.



A takto vypadá Slicer v praxi.


OSD menu


Struktura OSD menu opět ukázala, že méně je někdy více. V menu nenaleznete žádné grafické symboly. EV2436W si vystačí pouze s textovým menu. Lze v něm však nastavit většinu běžných hodnot. Od regulace RGB, nastavování teploty bílé v Kelvinech až po regulaci gama a různé grafické režimy jako je Paper, sRGB či Movie. Trošku hlouběji v menu naleznete také regulaci technologie OverDrive.


 - OSD menu fotografie

Fotografie OSD


Ten, kdo si chce menu projít pěkně podrobně, si může prohlédnout následující schéma. V něm jsou zaneseny všechny položky z OSD menu monitoru EIZO EV2436WFS-BK.


 - OSD menu

reklama