reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

EIZO FS2333: herní bestie od japonců

22.10.2012, Pavel Kovač, recenze: specifikace produktu
EIZO FS2333: herní bestie od japonců
Firma EIZO se na poli monitorů usadila jako věhlasný výrobce profesionálních grafických produktů. V nedávné době se však začala daleko víc soustředit i na obyčejné uživatele a hlavně na hráče. Dnešní recenze odhalí, co tento 23" drobeček umí.

Monitor EIZO FS2333: celkové hodnocení


Ihned po zapnutí si tento herní monitor zamilujete. Je to dáno hlavně příjemnými barvami, slušnou odezvou a hlavně prakticky nulovým inputlagem! To není jen marketing, ale realita. Pokud se poohlížíte po monitoru se 120 Hz jen proto, abyste měli zaručenou rychlou akci ve hrách, tak na to můžete klidně zapomenout. Protože pokud má monitor rychlou odezvu a nízký inputlag, tak oněch 120 Hz není až tak důležitých. To je zkrátka fakt. Navíc jste odměněni velmi kvalitními barvami, které nejsou u herních monitorů zrovna obvyklé.

Nyní k těm horším vlastnostem. Tou hlavní je podsvícení, které prostě celý monitor trošku kazí. Na jednu stranu je to docela pochopitelné, protože cena tohoto EIZA je zkrátka docela nízká (na běžné ceny EIZO monitorů). Přesto věřím, že tuto cenu prakticky lepší monitor neseženete. Jediná škoda, je fakt, že nejde o monitor s poměrem 16:10 ale "moderní" 16:9. No, naštěstí to není 21:9, že?




Ocenění TREFA získává monitor EIZO FS2333
za nulový inputlag a rychlou odezvu. Logo ocenění je ke stažení zde.


V procentuálním vyjádření není monitor až tak super, ale je to dáno hlavně horší ergonomií (která je i přesto pro hráče dostatečná) a nepříjemným podsvícením. Pokud se nad podsvícení povznesete, tak získáte velmi dobré výsledky v ostatních parametrech. A právě proto si odnáší naše ocenění.





Monitor je vhodný pro:


1) Hraní her (i profesionální hraní)
2) Domácí použití i na občasnou editaci fotek či domácích videí

I přestože jde o primárně herní monitor, tak si jej užijete i při domácí práci s videem, nebo úpravou fotek z dovolené. Takže pokud máte k herní sestavě, popř. domácí sestavě, volných cca 8 000 Kč, tak je toto EIZO jistě dobrým kandidátem.


Plusy


+ Nulový inputlag
+ Slušná odezva
+ Slušné barevné podání i bez sondy
+ Dobré pozorovací úhly
+ Dostatečná ergonomie
+ Dálkové ovládání
 
 

Minusy


- Podsvícení prostě dobré není
- Nižší kontrast
- Lehce vyšší cena
 
 
Cena v době testování: cca 8.000 Kč s DPH
 
 
Za zapůjčení monitoru EIZO FS2333 děkujeme EIZO.

Jak hodnotíte monitor EIZO FS2333?
V anketě šlo hlasovat od 22.10.2012 do 13.10.2013. Počet hlasujících: 12
Výborný92 %
Průměrný0 %
Špatný8 %
reklama