Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

EIZO S1910 podruhé

19.9.2006, Pavel Kovač, recenze
EIZO S1910 podruhé
Teď si asi říkáte, co tady dělá recenze na monitor, který již recenzovaný u nás byl. Vysvětlení je však jednoduché. EIZO inovovalo tento panel na odezvu 8ms. Další důvod je ten, že tentokrát monitor změříme s pomocí optické sondy, což jsme minule ještě nedělali. Posledním, a tím nejdůležitějším důvodem, je fakt, že jste si o tuto recenzi žádali. Pojďte se tedy podívat na to, jak panel dopadl tentokrát.

Interpolace obrazu při nižším rozlišení (800x600)



Monitory EIZO nikdy nevynikaly v interpolaci a obvykle je nutné provozovat monitor v nativním rozlišení. Tento monitor celkem překvapil. Je to možná dané tím, že je použit čip Genesis a ne EIZO. Kvalita bílých linek je dostatečná, sice jsou na krajích rozmazané, ale zachovávají si svojí bílou barvu.


Interpolace tenkých linek na černém podkladu (Pro zvětšení klikněte)

Interpolace textu a jednoduchého obrázku je na tom opět celkem dobře. Čitelnost je sice výrazně snížena, ale pro občasné použití to dostačuje.


Interpolace textu a jednoduchého obrázku (Pro zvětšení klikněte)

Praktický test poukázal na problémová místa interpolace. Textury a hrany jsou rozmazané a pokud tedy chcete hrát hry na tomto monitoru, výrazně doporučuji nastavit si nativní rozlišení.


Interpolace hry Half-Life 2 (Pro zvětšení klikněte)


Regulace jasu



Regulace jasu je prováděna s pomocí podsvětlovacích trubic, díky čemuž nedochází ke snižování počtu barev. Frekvence blikání je 142Hz což je dostatečné, ale mohlo by to být i více.


Průběh podsvícení