reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Elegán do vaší kanceláře - SONY SDM-E96D

11.9.2006, Pavel Kovač, recenze
Elegán do vaší kanceláře - SONY SDM-E96D
Megatest 19" LCD panelů je sice již nějakou tu dobu za námi, ale protože jsou stále tyto monitory velmi žádané je zde ještě jeden 19" model. SONY opět vsadil na netradiční design, který se hodí do moderní kanceláře či pracovny. Jestliže hledáte netradiční monitor, je možná právě tento pro vás.

Interpolace obrazu při nižším rozlišení (800x600)



Interpolace je stejná jako u modelu SDM-HS95PR, tedy podprůměrná. Pokud si zobrazíte například tabulku v dos režimu, respektive nenativním rozlišení, dojde k výraznému rozmazání. Je to důsledek toho, že čip používá ne zrovna ideální filtr pro zvětšení obrazu. V našem testu jsou tenké linky zobrazeny pouze s problémy a jsou znatelně rozmazané.


Interpolace tenkých linek na černém podkladu (Pro zvětšení klikněte)

Text se čte celkem nepříjemně, písmenka jsou interpolována tak že některá jsou zobrazena tučně a některá si naopak zachovají správnou tloušťku.


Interpolace textu a jednoduchého obrázku (Pro zvětšení klikněte)

Zde již není co dodat, rozmazání textur i hran celkem znemožňuje pohodlné hraní her v jiném než nativním rozlišení. Pokud tedy chcete hrát hry a vaše grafická karta neutáhne hry v rozlišení 1280x1024, raději doporučuji poohlédnout se po jiném monitoru, popř. nové grafické kartě :-).


Interpolace hry Half-Life 2 (Pro zvětšení klikněte)


Regulace jasu



I zde je vše stejné jako u SDM-HS95PR, jas je regulován jak pomocí podsvícení, tak i softwarově. Na následujícím grafu je zobrazena regulace pomocí podsvícení. Softwarová regulace se projeví pouze posunutím dané křivky směrem nahoru či dolů, a tak je zbytečné ji zde uvádět. Frekvence blikání je 442Hz což je opravdu výborné. Některé monitory mají frekvenci i poloviční, u nich se teoreticky již může projevit únava, ale jen u toho kdo je na to extrémně citlivý, 99% z nás si toho nevšimne.

reklama