reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Elegantní ViewSonic VX2245wm: 22" pro iPod

25.12.2006, Pavel Kovač, recenze
Elegantní ViewSonic VX2245wm: 22" pro iPod
Vlastníte populární přehrávač iPod? Vadí vám neohrabané propojování iPodu k počítači přes kabel? A teď poslední otázka. Chcete širokoúhlý monitor o velikosti 22"? Pokud jsou všechny vaše odpovědi "Ano", tak tento monitor je jako stvořený pro vás. Avšak nepředbíhejme. Uvidíme, jak si povede v testech.

Interpolace obrazu při nižším rozlišení (1280x720)



Interpolace bohužel výrazně zklamala. Nejen, že jsou linky výrazně rozmazané, ale také dochází k jejich znatelnému zešednutí. Na konzolový režim raději zapomeňte a pořiďte si nějaký monitor, který umí zobrazovat v pixel na pixel (1:1).


Interpolace tenkých linek na černém podkladu (Pro zvětšení klikněte)

Text dopadl zcela stejně. Písmenka neostrá a špatně čitelná. Upřímě bych nechtěl panel takto provozovat delší dobu než nezbytně nutnou pro instalaci OS.


Interpolace textu a jednoduchého obrázku (Pro zvětšení klikněte)


Bohužel i interpolace her není skvělá. Naštěstí monitor nemá tak extrémní rozlišení, a tak není problém si na většině dnešních grafických kartách zapnout nativní rozlišení. Problém může nastat u starších her, které zkrátka širokoúhlé rozlišení nepodporují a obraz bude vždy interpolovaný.


Interpolace hry Half-Life 2 (Pro zvětšení klikněte)


Regulace jasu



Díky HW regulaci jasu pomocí podsvětlovacích trubic můžete zapomenout na snižování gamutu. Při 100% jasu trubice neblikají, postupným snižováním jasu dochází k rozblikání na 220Hz a tím i postupné regulaci intenzity svítivosti.

reklama