reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Epson Stylus Office: inkoust v kanceláři

16.10.2009, René Pfeifer, recenze
Epson Stylus Office: inkoust v kanceláři
Epson předurčil své nové multifunkční zařízení Stylus Office série BX300 do kanceláří. Říkáte si, že se inkoustový tisk úředníkům prodraží? Výrobce tvrdí opak. Kde je pravda, to se pokusíme odhalit v recenzi multifunkčního zařízení Epson BX310FN.

Tisk fotografií


Pro tisk fotografií jsme použili nejprve základní nastavení aplikace Epson Easy Photo Print. Druhou sadu jsme se pokusili vylepšit pomocí funkce Image Correct. Obě série fotografií jsme vytiskli na běžný lesklý fotopapír.

Foto 1 - výtisk bez úprav
- pro zvětšení klikněte -
Foto 2 - výtisk bez úprav
- pro zvětšení klikněte -

Foto 1 - výtisk s úpravou
- pro zvětšení klikněte -
Foto 2 - výtisk s úpravou
- pro zvětšení klikněte -

Můžeme zodpovědně prohlásit, že v této disciplíně testovaná multifunkce obstála na výbornou. Není to sice její primární zaměření, ale tisk fotek zvládl Stylus Office bez větších vad. Fotografie v základním nastavení jsou sice vybledlé a mírně rozostřené, ale neduhy z předešlých sekcí zmizely jako mávnutím kouzelného proutku. Korekce tiskového manažera navíc vylepšila vady první sady, takže výsledné fotografie můžeme směle ukázat kolegům v kanceláři.


Test skeneru


Test skeneru probíhal prakticky souběžně s ostatními testy a obrázek o jeho funkci jste si již mohli udělat sami (všechny přílohy recenze jsou pořízeny skenerem testované multifunkce). Přesto přidáváme pro srovnání ukázku skenování lesklého barevného materiálu a jeho běžné kopie.


sken lesklého výtisku


sken kopie

Měřený parametrHodnota
Doba zahřívání
12 s
Rychlost skenování A4/300 dpi (b.)
13 s
Rychlost skenování A4/600 dpi (b.)
38 s

Rychlost i kvalita skeneru je chvalitebná a pro běžnou práci v kanceláři vyhovuje. I podávání vícestránkové předlohy vrchním podavačem fungovalo bezchybně. Jeho ovládání je pohodlné prostřednictvím ovladače v PC. Při skenování pomocí tlačítka na panelu přístroje budete vyzváni k určení cílového počítače, což byl s USB připojením problém – cíl nebyl nalezen.


Dojmy a hodnocení


Náš celkový dojem z multifunkce Epson Stylus Office je poněkud rozpačitý. Ovládání je sice jednoduché a přehledné, ale kvalita výtisků v rychlých režimech je podprůměrná. Kromě zmíněného hluku při rychlotisku neruší chod této multifunkce potřebný klid na práci. Propagovaná rychlost stroje je diskutabilní vzhledem k použitelnosti jeho výstupů, naproti tomu úspornost tiskárny Epson Stylus Office je díky inkoustovému systému DURABrite Ultra na úrovni srovnatelné s laserovými konkurenty.


Tisk fotografií
Kvalita tisku „eko a rychle“
Kopírování
Hluk rychlotisku
Vrchní podavač
Zadní podavač papíru
Cena v době testování: 3200 Kč s DPH


Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu Epson Office BX310FN poskytuje server Heureka.cz


Za zapůjčení multifunkce Epson Stylus Office BX310FN děkujeme společnosti Epson

reklama