Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

F.E.A.R. 2: Project Origin - výkonnostní srovnání

23.3.2009, Petr Štefek, recenze
F.E.A.R. 2: Project Origin - výkonnostní srovnání
F.E.A.R. 2: Project Origin byl jednou z nejočekávanějších her posledních měsíců, proto by bylo neslušné vynechat ji z našich výkonnostních srovnání grafických karet. V testu najdete širokou škálu karet reflektujících současnou nabídku Nvidie a AMD.
F.E.A.R. 2: Project Origin je hrou s nespornými kvalitami jejíž vizuální zpracování sice neohromí jako v případě Crysis Warhead, ale na druhou stranu si ji zahrají velmi dobře i majitelé průměrného hardware a dokonce i majitelé DirectX 9 grafických karet úrovně GeForce 7900 GT, kterou jsem použil pouze ze zvědavosti. Výsledky byly velmi uspokojivé, ale je nutné rozloučit se vyhlazováním a kvalitním filtrováním textur, což hře ovšem neubírá na hratelnosti a atmosféře.

Celkově se dá označit F.E.A.R. 2 jako nenáročná hra, která dovolí majitelům extrémních systémů využít konečně vymoženosti, jako je 8-16x FSAA, a docílit tak ještě lahodnějšího podání pro oko hráčovo. Podíl na tomto faktu má pouze vylepšený engine prvního dílu a absence DirectX 10 vymožeností, které poměrně často lámou starším grafickým kartám vaz.



Nedostatek této hry ovšem spočívá v její krátkosti, která je jí vytýkána snad všemi recenzenty, ale na druhou stranu je hra velmi dobrá, a možná právě proto připadá všem velmi krátká. Hru zakoupíte v plně české verzi snad ve všech herních e-shopech operujících na našem území. Cena pohybující se okolo 900 korun není nikterak přemrštěná, uvědomíme-li si, že to je stejná cena, kterou zaplatíme za dva filmy na DVD či jeden Blu-ray.



Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu F.E.A.R. 2: Project Origin poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>




Vývoj ceny testovaného produktu: