reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
21.9.2005, Jan Dedek, recenze
Dnes si představíme limitovanou sérii upraveného barebone Shuttle XPC SN95G5V2. Úprava je provedena firmou FOX Computers, kde barebone napěchovali až po střechu výkonnými komponenty, jako je grafická karta MSI NX6800LE nebo paměti Mushkin.
serjožka | 8.10.20050:29
No bomba ­- do této chvíle, než jsem četl výroky pana Konečného jsem měl o firmě FOX vcelku dobré mínění , zejména po loňské expozici na Invexu ­- Nevěděl jsem co tam dělá za lidi . Já bych se za p. Kopečného asi styděl, být ve vedení . Vždy mě omračovala nadutost s jakou se ohánějí s použitými komponenty ­- divadlo které stojí velké peníze a užitek skoro mizivý sestavy zas tak vynikající nejsou . Myslím , že by firma mohla peníze utratit výhodněji , například angažováním manažera na úrovni ­( nezlobte se pane Kopečný ­- je řeč o Vás ­- podle mě patříte na tržiště k Turkům ­) Nejvíce mě děsí , že diskuze je místo o sestavě o ........
P.S. a za ty výsledky v Lava... bych se spíše styděl a ještě napsat že sestava je vhodná na prof. práci ­- spíše do domova důchodců , kde již ani vyspělí jedinci nedisponují sluchem .

No abych jen nekritizoval, blahopřeji že někdo uvedl alespoň 32 dB a ani tomu nevěřím . Ale přiznám se že v duchu recenze jsem čekal , že sestava bude mít zázračných dejme tomu 13 dB .

­" SÁM BYCH TO NEPOSLAL DO ŽUMPY LÉPE ­" jen doufám, že nejsem vulgární
Odpovědět0  0
foxik (25) | 8.10.200510:03
Milý SerJožko, nedá mi než reagovat na některé vaše výroky, protože je jednoduché po někom plivnout z anonymní skrýše. Já se za pana Kopečného nestydím, i když některé jeho výroky jsou přehnané, ale aspoň se neskrývá za nějaký nick a prezentuje svůj názor. Nevím, co myslíte ­"nadutostí­", ale FOX rozhodně nepatří k šedému průměru a to sebou asi nese určitou míru nesympatií, s tím ale nic nenaděláme. Manažera na úrovni angažovat nechceme, protože naše firma není o manažerech, ale lidech. Možná kontroverzních, o to víc však v určité komunitě normálnějších. Že se diskuze o sestavě zvrhla ve smršť mě mrzí taky. Sestavu si přijďte poslechnout k nám do firmy, aspoň vás poznám a vy zase poznáte ­"lidi­" kteří ve FOXovi dělají. Těším se na vás, kontakt na mě najdete na webu www.foxpc.cz. Jsem vážně zvědavej, jestli přijdete nebo zůstanete za anonymním nickem. Přeji hezký den.
Odpovědět0  0
MrQuick | 23.9.200523:14
Přátelé, nechci vyvolat vášnivé diskuze ovýkonu popisovaného stroje, jen je mi trochu divné, že se k tomu v diskuzi zatím nikdo nevyjádřil. Já si nemůžu pomoct, ale 4089 bodů v 3Dmarku2003 mi nepřijde nijak zvlášť nevídané. Podle specifikace bych řekl, že je to mašina, ale dosažené hodnoty nepovažuji za nic extra. Srovnávám se svým Athlon XP 2500+ Barton lehce přetaktovaný na 2600+@1921 MHz, Radeon 9800Pro lehce přetaktovaný Memory 352 MHz Core 405MHz, Omega Driver 2.6.25a při stejné konfiguraci testu 3Dmark03 mám 5015 bodů. Docela by mě zajímalo jak je to možné. Ta použitá grafická karta je zřejmě procesoru výkonově nepřiměřená. Pokud bych si takový barebone chtěl koupit, nejspíš bych ho nechal osadit jinou grafárnou.
Odpovědět0  0
Jaroslav Kopecny | 23.9.200523:23
Napad to neni spatny, zustava ovsem problem chlazeni ­- pred nami provedenou upravou skrine bylo mozne SPOLEHLIVE a s ohledem na zivotnost komponentu osazovat barebone prakticky jedinym dostupnym typem grafiky na trhu ­- a to radou XT Ultimate s pasivnim chlazenim. S temito skrinemi mame opravdu bohate zkusenosti a jejich osazeni vhodnou grafikou bylo vzdy orisek ­(pokud jsme nechteli videt zakaznika za pul roku s upecenymi komponenty­). Preferujeme nase zkusenosti a dlouhou zivotnost stroju pred vyslovnym pranim zakaznika, resp. u FOXu plati, ze pokud si zakaznik vymysli nejakou konfiguraci, o ktere vime, ze nebude delat dobrotu, tak PC radeji nepostavime.
Odpovědět0  0
DaveC (12) | 24.9.20050:05
Hmmm tak zase drobna reklama, no dobre beru to,ale myslim si ze staci ten reklamni banner v pravo nahore.
Sorry ze tady drzkuju,ale ja si nikdy nekoupim PC poskladany od nejaky firmy, mozna ste dobri,ale ja vam neverim.
Odpovědět0  0
Jakub Valek | 23.9.200521:54
Vazeny pane Kopecny,
nechci hodnotit vasi firmu, sam pouzivam laptop Sony, desktopovy pocitac nevlastnim. Zaroven nejsem nijak spjat s nikym kdo ma co spolecneho s HW ci SW, ucim na vysoke skole. O co mi ale jde je vase chovani, to je do nebe volajici drzost. Pan Debnar zde vyjadril svuj nazor, na to ma snad pravo ­(ostatne mel pravdu, viz PS c. 1­), odpovedi typu ­"nepouzivejte otvory v PC k masturbaci­" jsou jednoduse neuveritelne i od obycejneho ctenare SHW ­(neni zde pravidlo, ze vulgarni prispevky budou mazany?­- ze by redakce preci jen mela dvoji metr?­), natoz od zastupce dle vami renomovane firmy. Nepohybuji se mezi temito kruhy, ale je bezne, ze se takto lide v pocitacove sfere chovaji? Ptam se proto, ze nikomu z diskutujicich to neprislo divne. Mozna ze Fox Computers patri mezi 19 nejlepsich firem z kruhu AMD, ale jeji zastupce je obycejny hulvat a nekoupil bych si tam ani CD. S pozdravem Jakub Valek, Olomouc

PS: Radeji se zabyvejte pocitaci nez pravem, nechte si ale od vaseho pravniho zastupce vysvetlit vyznam §9, 10, 11 z.c. 634­/1992 Sb. ­(pro mene informovane v platnem zneni...posledni novela z.c. 217­/2004 Sb.­). Onu knihu pokladam samozrejme za vtip, nebo ze by vsechny vase pocitace byly stejne? Vam by se libilo dostat k BMW Z3 prirucku ­"Prvni kroky s vozem ze spalovacim motorem­"?

PPS: Jak uz tady bylo jednou zmineno, nektere marketingove reci nechte Horstovi. Pokud to je jak rikate: ­"premyslejte o tom, co jste napsal ­- grafika je opravdu zdarma, HOWG.­", muzete mi jednu poslat, ja uz ji nekde udam. Adresu dodam na vyzadani. Krom toho jste mozna zaznamenal, ze jsme uz nejakou dobu v EU, doporucuji opet konzultovat pravnika a poptat se po nekterych rozsudcich Evropskeho soudniho dvora a co rikaji tyto judikaty o nabidce zbozi ­"zdarma­". Mam vlastne dobrou naladu a tak muzete usetrit za pravnika koupi ci vypujckou ucebnice Ticheho a kol. Evropske pravo ­(s. 720­-27­).
Odpovědět0  0
Jaroslav Kopecny | 23.9.200522:50
Knihu ­"Prvni kroky s vozem ze spalovacim motorem­" si nekoupim ­- uz jen kvuli tomu, ze v jejim nazvu je hruba chyba.<br>
Ve zminovane knize ­"Prvni kroky s pocitacem­" je zretelne popsano, jak zapnout a vypnout PC, pouzivat suplik mechaniky a vsechny konektory a zasuvky na zadni stene ­(USB, Serial Port atd.­) ­- vsechny nase pocitace maji opravdu vypinani a zasuvky a nektere dokonce i supliky ­- navod je tedy uplny a plne vyhovujici Obcanskemu zakoniku i Zakonu o ochrane spotrebitele. ­"Vnitrnosti­" PC nemohou byt predmetem navodu podobne jako neni predmetem navodu Vasi televize napr. popis principu elektronoveho dela a jeho nastaveni. Btw: Vy jste k Vasemu Sony laptopu dostal navod na instalaci HDD a vymenu CPU? Se Sony Czech jsem nekolik let spolupracoval a nevim o tom :­-­) Pokud potrebujete navod na vlastni ovladani pocitace ­(tedy SW cast­), musite se obratit na dodavatele prislusneho SW ­- pak budete mit kompletni NAVOD.<br>
Ted uz me ale omluvte, utikam do Tesca, maji tam akci na Coca­-Colu ... 2+1 zdarma, ty dve jim tam samozrejme necham, protoze to jsou jen marketingove reci.<br>
Kazdopadne ted ale vazne: zda se, ze ve Vasich ocich jsem prestrelil ­- svet ovsem neni cernobily a akce vyvolava reakci. Veskera obvineni FOXu z uplatkarstvi jsou holym nesmyslem, do prace jezdim tramvaji, ne Mercedesem ­- nesnasim totiz v zivote par veci: snoby, smog, uplatky a lidi, co berou zivot prilis vazne.<br>
Dale Vas prosim: sectete si jednotlive komponenty a vyjde Vam grafika navic ­(presne je to 7.200,­- Kc­), nepotrebuji to nikomu opakovane dokazovat, lide znali oboru a stali zakaznici vi, ze FOX neni firma, ktera by kula cenove boudy. Grafiky mela MSI na odpis, protoze na nich byla chyba ­- FOX je jako jediny dokazal dat doporadku, chybu nasel, odladil a bylo to ­- staci kdyz k tomu dodam jedine jmeno: Viktor Weiniger ­- tento clovek diky tomu ziskal ­(bez prehaneni­) mezinarodni uznani.<br>
Mala recese a uvolneni teto diskuse snad nebylo tak moralne pohorsujici, abych byl upalen na hranici. Preji Vam hezky zbytek vecera­/noci treba u sklenky vina, je konec tydne, tak jen tak, na uvolneni.
Odpovědět0  0
DaveC (12) | 23.9.200523:22
Děláte machry a vstáváte v 4:30 a vrácíte se před osmou. A ješťe k tomu tady jebete do diskuze lidi,která by vám měla být ukradená a děláte tady jak kdybyste byl nějakej KING a ještě reklamu svý firmě. Mimochodem nastudoval ste tu příručku i Vy o vypínání a zapínání PC?Jenom když ste tak chytrej jestli to zvládáte s příručkou nebo bez ní nebo na to máte nějakýho chudáka,kterej s váma musí být v práci do 19:00?
Odpovědět0  0
Jaroslav Kopecny | 23.9.200523:31
Taky Vam preji hezky vecer a dekuji za Vas nazor. I ted jsem jeste v praci, je to trestne? :­-)
Odpovědět0  0
foxik (25) | 23.9.200523:39
Už jdi dom, prosím tě.
Odpovědět0  0
DaveC (12) | 23.9.200523:57
Trestne to asi nebude,ale bojim se o tvoje zdravi,prilisna prace skodi a s tim workoholismem bys to nemel prehanet a radsi doopravdy BEZ DOMU!!! A radsi sem uz nepis,protoze mi pripominas jednoho ­"kamarda­", kterej se vyjadruje stejne debilne a nechtej abych Ti ho popisoval nebo jenom pro tvoji predstavu, pisen od Daniela Landy ANDÍLEK ho celkem dobre charakterisuje. :­-­))
Odpovědět0  0
Jakub Valek | 24.9.20059:47
Jsem rad, ze umite argumentovat i trochu mene osobne, kdyz na to prijde.
Za pravopisnou chybu se omlouvam, to vite­- objekt a adjektivum najednou a rychle psani...
Co se tyce tech navodu, tak samozrejme neni nutne, aby se nekdo hrabal v zakladni desce, kdyz si od vas pocitac koupi, nicmene pokud je k teto komponente navod dodavam ­(coz z recenze vyplyva­), tak by mel byt i prelozen, zas tolik nakladu navic by to nestalo. Laptop Sony jsem kupoval ve Francii a nebyl jediny text, ktery by francouzstinu neobsahoval ­(krome jinych samozrejme­). Myslim, ze navod na vymenu CPU tam nebyl, ale koneckoncu tam nebyl zadny navod o vnitrnostech, coz ovsem opravdu nebyva u stolnich pocitacu zvykem.
Ty akce ­"zdarma­" tady samozrejme jsou, ja jen upozornil, ze dle komunitarniho prava to je znacne rozporuplna zalezitost a klame to spotrebitele. Neni to proste zdarma, ale muze se jednat napr. o slevu ci vyhodny nakup. Zil jsem nejakou dobu ve Francii a Nemecku a nepamatuji si nejak, ze by tyto praktiky tam byly vyuzivany, v Britanii ano, ale ti prave u ESD narazili. Uznavam, ze s tou kartou jste asi machri, ale MSI vam je snad nedalo uplne zdarma a i kdyby ano, tak ona oprava ci naklady an pana Weinigera jiste opet neco staly­- a vy prece jste podnikatele, musite tedy vytvaret zisk ­(viz obchodni zakonik­).
Ja vas z uplatku neobvinoval, i pokud to ale nekdo udelal, nemel byste ho urazet, a to ani ­"zlehcenou­" formou, argumentujte presvedciveji, jste zastupcem vyznamne firmy.
Distancuji se samozrejme i od prispevku ostatnich v tomto threadu ­(DaveC­), trocha slusnosti by mela byt vlastni i obycejnym navstevnikum.
Preji take pekny klidny vikend a misto prace si radeji zajedte projet vyvetrat na kole. Btw, i ja jezdim do prace tramvaji a auto nemam vubec...
Odpovědět0  0
maxinoob | 24.9.200513:06
Pekne ukonceni threadu.Take nemusim ­"slovni exhibicionisty­" kteri se predhaneji v poctu vulgarismu na radku.Preji pekny den vsem.
Odpovědět0  0
dsds | 22.9.200522:03
K cemu tady jsou nejake super­-eXtra­-bomba konzole, kdyz za chvily budou na tom stejne, jako playstation 2..Prima vnitrnosti, to ano, zatim je to na papire a ktery blazen si mysli, ze konzole budou vladdnout HRAM, tak je na strasne velkem omylu..Ano, jsou to prave PC, kuli kterym a bez nich se delaji hry a vyrabi se stale nove a nove graficke cipy.. PC jednoznacne vladly­/vladnou­/a budou vladnout, tak se s ti smirte a serte na nejake konzole.. Stejne budou za par mesicu na nic..
Odpovědět0  0
Martin Mosinger | 22.9.200521:59
Kolegové,

se zájmem jsem si prošel dosavadní diskusi. Mohu k tomu dodat jediné. Uvedený FOX Cube­-X mám a musím říci, je opravdu skvělý. Taková koncentrace výkonu v tak malém prostoru je vskutku unikátní. Mašina nevykazuje naprosto žádné projevy nestability, chodí jak víno a opravdu je tichá. Ač jsem historicky byl spjat s HP, musím říct, že FOX je vynikající český výrobce. Mám od nich celkem 3 mašinky a jsou všechny bez problémů. Jediný problém byl v jednom případě, kdy s krabicí hráli v PPL asi fotbal, ale i tohle FOX promptně vyřešil. Jako zákazník nemám nač bych si stěžoval. Další PC budu rozhodně taky kupovat u nich, a asi to bude zase Cube.

Tolik moje reálná zkušenost s lišákama a s Cubem zvlášť.
Odpovědět0  0
Lee | 21.9.200515:06
mam postarsiho berebona od shuttle ­(nevim z hlavy jaký model­) athlon XP 2500+ ati 9600 1G ram řekl bych na 350 W zdroj celkem dost zahul a je to nejtišší počítač co jsem kdy měl. Ma opticky vystup na zvukovce celni konektory na mikrofon a sluchatka cili se pohodlne pripichnu se slichatkama s mikrofonem, integrovana sitovka proste vče co k zivotu s pc potrebuji. Kdyz jdu na lanparty do jedne ruky shuttle do druhe LCD samsung ­(ten tenky skladaci ­) a batoh s kablama a osttnima kravinama na zaka. Pak jen utrpne sleduji maniky co tahaji obrovsky PC bedny a CRT drou se s tim na 3x. ja jsem za 15 minut nachystany i s konfiguraci site a davam prvniho redbula. Pritom mam na gameseni jeste rozumne pouzitelnou konfiguraci. vzhledem k tomu ze ji mám uz 2 roky tak prosím zádné poznámky. A vite co je fajn ? že je to krásný PC ­(celý v hliníku­) a budí zaslouženou pozornost. Takže když to zhrnu proč múj další PC ­(v příštích 6 měsících­) bude barebone od shuttle tak musím konstatovat:

- je to tichý
- je to použitelný na lanparty ­(zadny supr delo ale zase zadny vořezavatko­) velkou výhodou je mobilita
- ma to vsechy podstatny veci na desce ­(opticky vystup, audio vystupy, sitovku,ctecku flash karet­)
- grafiku mužu dát jakoukoli pokud nebude do 2 slotu ­(drobna nevyhoda ale nijak markantni­)
- pěkně vypadá a nemusím se stydět za nejakej hnusnej plast

takže pro chlapíka jako jsem já, kterej na PC pouští filmy a muziku, občas gamesí ale nežene se za každým frame navíc to běkně vypadá a neruší vás nadměrným hlukem ......
Odpovědět0  0
AK-74-SU | 21.9.200514:41
Nejprve chci rict, ze vdecim FOX Computers za Barton­-Mobile, ktery provozuji uz 2. rok na neuveritelnych frekvencich. Ale pokud ma Product manager v takovehle spolecnosti na praci obhajovat ve forech vyroky tech ci onech jedincu,tak jsem trochu na rozpacich. U nas ve velkoobchode nema PM ani cas na obed. Je jednim z nejvytizenejsich zamestnancu a taky je za to zaplacen.
Odpovědět0  0
Jaroslav Kopecny | 21.9.200514:52
Dnes rano jsem vstaval ve 4:30 a vcera odchazel z prace pred osmou vecer, nejake dalsi dotazy? Ve FOXu nepracuji roboti, ale lide ochotni za firmu dychat, to je rozdil oproti statnim podnikum :­-­) Reagovat na takto nechutne rozjetou diskusi povazuji za svou povinnost. A pokud Vas PM nechodi ani na obed, tak ze ho zdravim, je bud blazen nebo anorektik :­-)
Odpovědět0  0
conker - Roman Debnar | 21.9.200514:59
nebo si nosí sebou sváču :o)
Odpovědět0  0
Dibou | 21.9.200519:46
ty ses komik, tou poznamkou si me docela rozesmal :­) Dik, to sem potreboval
Odpovědět0  0
AK-74-SU | 21.9.200515:17
Jasne, ale ono ani nejde o to v kolik a jak dlouho, ale o produktivitu. Tim uz koncim, nechci rejpat.
Odpovědět0  0
Lisak Fox | 21.9.200515:04
Jarda je jeden z nejvytizenejsich zamestnancu u FOX Computers a je za to take radne zaplacen :o­) A do toho stiha odpovidat... Je proste dobrej... ­(fakt)
Odpovědět0  0
[aMd]Mica | 21.9.200514:33
grafika za sedem tisic zdarma? a to je ako mozne?
Odpovědět0  0
Jaroslav Kopecny | 21.9.200514:55
Neni to zadne tajemstvi, jedna se o promo od MSI a grafiky se nabraly na sklad v dostatecnem mnozstvi v ramci veletrhu INVEX. Proto si muzeme dovolit jit takto s cenou dolu.
Odpovědět0  0
Poplik (29) | 21.9.200514:31
nechapu tu kartu na obrazku je karta s napisem quadro ­- nejsou to nejake profesionalni karty? A kdyz uz jsme v tom proc tam ve foxu nedali silencera, jak je jejich zvykem?
Odpovědět0  0
Jaroslav Kopecny | 21.9.200514:55
Na Silencera neni ve skrini misto.
Odpovědět0  0
Orgic (47) | 21.9.200514:03
Ja si teda myslim ze je dobry recenzovat sestavy a zvlast barebony, zadnou osobni zkusenost nemam a takhle s nimi se aspon muzu seznamit. Svoji domaci sestavu si sice hodne lidi stavi sami, i ja, ale taky dost lidi koupi hotovou. Tenhle barebone se mi docela libi i designove a vykon taky myslim v pohode, ale dal bych si tam 6600GT.
Odpovědět0  0
Gentle Giant | 21.9.200512:14
u HWu je nedodání českého návodu snad pravidlem. Přitom prodejce jasně ví, že v takovém případě nese obrovské riziko, že bude muset přijmout zboží zpět, i když uživatel pouruší jakýmkoliv způsobem podmínky záruky jakéhokoliv komponentu. Různé štajfování a odkazy na jinojazyčné návody jsou bezpředmětné a případné piktogramy nebo jiné obrázkové ­"getting started­" také samy o sobě nepostačují, nedoloží­-li prodejce důvěryhodně, že s jejich významem uživatele exaktně seznámil.
Odpovědět0  0
Jaroslav Kopecny | 21.9.200513:21
Ke vsem sestavam PC FOX je ve spolupraci se spolecnosti Computer Press dodavan cesky manual v podobe myslim si velmi prehledne publikace ­"Prvni kroky s pocitacem­". Pokud nebyl na recenzi dodan, je to chyba logistiky a ja se timto za FOX omlouvam. Na pripadneho koncoveho zakaznika nema tato vyjimka zadny vliv.
Odpovědět0  0
conker - Roman Debnar | 21.9.200514:53
opět hláška dne... :o­) jak můžete vydávat publikaci vydanou uplně za jiným účelem za manuál v češtině? nechápu :o­)
Odpovědět0  0
Jaroslav Kopecny | 21.9.200515:05
Jestli prave Vam patri www.elektrotechnika.cz tak uz nechapu vubec nic :­-­) Poslete mi konfiguraci a fotografie toho Vaseho pocitace, muzu Vam zajistit exkluzivni dodavku pameti Mushkin a recenzi v USA :­-­)­)­)­))
Odpovědět0  0
Milhouse666 (41) | 21.9.200519:38
Ty jsi fakt trouba . . . . :­)­)­)­)
a o výrobě PC víš prd
Odpovědět0  0
Jaroslav Kopecny | 22.9.20058:37
Navod na PC pro Mr. Debnar:<br­/>
1. Zmacknete cuplik POWER.<br­/>
2. Po skonceni prace vypnete cuplik POWER.<br­/>
3. Zbytek cinnosti je zavisly na pouzitem SW a navody k nemu najdete u prislusneho SW.<br­/>
4. Neuchovavejte v PC domaci zvirata, nepouzivejte otvory v PC k masturbaci, nepouzivejte suplik mechaniky na opekani topinek, nezavirejte do PC za trest deti a hlavne: nepracujte na PC, pokud Vam to lekar zakazal!<br­/>
:­-­)­)­)­))
Odpovědět0  0
Milhouse666 (41) | 21.9.200512:00
Není pochyb o tom, že FOX sestavy jsou špičkové kvality.
O to horší je podle mě ­"srovnávací sestava­". Porovnávat plnohodnotného Athlona64 s přetaktovaným bartonem . . . . ­(hmmmmm­).
Myslím si, že to tuto recenzi trošku zhazuje.

PS :Pane Kopečný :­) kolik stojí samotný barebone XPC ???
Děkuji
Milan Krejzlík
Odpovědět0  0
Jaroslav Kopecny | 21.9.200512:08
Cena samotneho barebone je zverejnena na nasich strankach v sekci Katalog ­- skrine ­- barebone a aktualne cini pro registrovaneho koncoveho zakaznika 9.339,­- bez DPH a recyklacniho poplatku. Mozna je dobre zminit, ze v techto dnech zpracovavame detaily spoluprace primo s vyrobcem Shuttle, jelikoz jsme ziskali kontrakt na prime zastoupeni ­(distribuci­) pro Ceskou Republiku. Vice info jiz brzy na nasich strankach a doufejme, ze i v mediich.
Odpovědět0  0
Liquidos | 21.9.200514:02
No nevím, já myslímže to je ideální ke srovnání,alespoň tak ukazuje,nakolik je foxík ­"výkonný­".
Odpovědět0  0
conker | 21.9.200511:00
tohle je placená inzerce, tak to tak označte!!!
Odpovědět0  0
Jaroslav Kopecny | 21.9.200511:40
Jako vyrobci teto sestavy jsme byli na zaklade recenzi vydanych v tistenych mediich v prubehu letnich prazdnin osloveni redakci SH s zadosti o moznost zapujceni tohoto pocitace za ucelem zverejneni obdobne recenze na tomto serveru. Zadosti jsme pochopitelne vyhoveli. Nyni bych byl rad, kdyby se pan anonym predstavil a rekl nam, co ze za pocitace to stavi a cim jsou vyjimecne. Podotykam totiz, ze o tento pocitac je v CR nebyvaly zajem zejmena diky jeho ojedinelosti a uprave ­- ani zdaleka se nejedna o bezne seriove PC ­(jak je ostatne u FOXe zvykem­) a navic je v nem graficka karta za sedm tisic ZDARMA.
Odpovědět0  0
Jaroslav Kopecny | 21.9.200511:42
... pardon, pro uplnost mam byt tu cest pracovat jako produkt manazer u spolecnosti FOX Computers s.r.o. a ma reakce je zcela oficialni, neanonymni :­-)
Odpovědět0  0
conker | 21.9.200512:08
to je ale kravina, tohle samé bez nálepky FOX lze koupit u jakéhokoliv znalejsiho prodejce IT, je to asi stejný jako by tu na SvHW recenzovali pocitace BRAVE LEO nebo LYNX, nerikejte mi ze to neni reklama, vzdyt tu vsude kolem jsou bannery prave vasi foxcomp., jeste mate tu drzost rikat ze to neni clanek co vam zvysi prodej techto sestav... pochybuju, ze jste vyrobcem daných komponentů! jste montéři co to smotnotvali a nalepili samolepku
a jeste neco... ten tah s Opteronama byl taky moc fajn... koukam ze lidem ze SvHW se z vasich, potazmo penez vasi zakazniku asi zije docela dobre...
Odpovědět0  0
Jaroslav Kopecny | 21.9.200512:15
Vy musite byt hodne zamindrakovany. Mit Vasi fantazii, pisu knihy :­-­) Ukazte mi jedineho prodejce v CR, ktery Vam dnes posklada takovou sestavu :­-­) Koupim jich 200 a nedelam si srandu ­- poslete mi nabidku na jaroslav.kopecny@foxpc.cz, platba cash, obvykla marze B2B. Vcetne upravy pro grafickou kartu. Ze by flexou v garazi? Podotykam, ze dovozcem Shuttle jsme od minuleho tydne prave my :­-­) Stavajici distributor tak trosku nezvladl situaci. A mohl byste prosim Vas na zitrek koupit a pujcit redakci treba par grafik, desek, procesoru a tak? Jinak by to totiz mohla byt placena reklama, kdyby je pujcila do recenze nejaka firma. Tak se ukazte, protoze jinak bude SH uplne prazdny a najdete tu jen teoreticke polemiky na technologicke novinky a ekonomicke zpravy :­-)
Odpovědět0  0
conker | 21.9.200512:37
tak předchozí distributor AAC Czech, nezvládl distribuci? hmmm no je to z podivem ale jediný místo kde bylo AAC czech očerňovaný je zase kupodivu SvHW, a to prosím ani nepodepsaný zdroj­/autor ..., od kud se berou asi všechny ty zajímavé informace?
ooo bože ta situace na českém IT trhu je tak neprohledná, že si nikdo nemůže dát 1+2 dohromady...
a pokud si myslíte, že se dají shuttle koupit jenom u FOXe, tak to bohužel neni pravda jsem v EU...
a mimochodem jsou mnohem výkonější a levnější Barbony než od shuttle... samozřejmě B2B vám jich klidně dodáme 200ks nebo 500ks pokud uzavřeme smlouvu můžete je mít do měsíce :o­)
Odpovědět0  0
Jaroslav Kopecny | 21.9.200513:14
OK, poslete mi cenovou nabidku na tuto konfiguraci, predpokladam, ze dodrzite prodejni cenu vcetne marze :­-)
Odpovědět0  0
Jaroslav Kopecny | 21.9.200513:15
No a to, ze AAC nezvladlo distribuci neni nic tajneho, mimochodem jiz patri pod BGS Holding, tedy BGS + LEVI Intl. ­(od patku)
Odpovědět0  0
Zdeněk Michálek (284) | 22.9.20058:10
No, u článku o AAC jsme byli ­(SHW­) nařknuti , že se jedná o PR ve prospěch AAC, tady že jako jediný AAC očerňujeme. Holt více lidí, více názorů :)
Odpovědět0  0
David Laštovička | 21.9.200516:25
Tohle je také ­"zcela oficialni, neanonymni­" reakce? Eh, firmu Fox vůbec neznám, příspěvek jsem si přečetl náhodou, ale pokud má takto vypadat způsob komunikace jejích představitelů, tak bych si tam určitě nic nekoupil. Pro příště bych Vám raději doporučil odpovídat anonymě... Je to sice hloupé, ale neuděláte si takovou ostudu.
Odpovědět0  0
Eagle_tempx1 (1244) | 21.9.200512:22
Nerad to přiznávám, ale ta jachta asi bude dražší. Těch 10 milionů z FOXu mi na ní s největší pravděpodobností stačit nebude a budu si muset vzít úvěr :­-­(.
Odpovědět0  0
conker | 21.9.200512:32
jachta? to asi ne, ale i tak stovka k stovce, ...penízky od FOXe taky potaší ne?
Odpovědět0  0
Eagle_tempx1 (1244) | 21.9.200512:40
Pokud vám jde o tohle, tak jsem na Opteron nedostal ani slevu.
Odpovědět0  0
Banshee (45) | 21.9.200513:02
LOL jachta.. no co dodat, snad jen conkere drz uz raci hubu. FOX je snad jedinej vyrobce poradnych sestav v CR, to co vidam v reklamnich katalozich ruznych ­"vyrobcu­" pc sou hnusny shity se slozenim hnusnej case + noname deska + noname zdroj + noname pameti + boxovanej chladic na prociku + bordel v kabelech. Proste kramy poskladany za 10 minut se snahou na vsem co nejvic usetrit. Predstava ze na SHW recenzuji tyhle braky, tak by sem nikdo nechodil
Odpovědět0  0
conker - Roman Debnar | 21.9.200513:33
no pro mě, za mě :o­) jeden o mě tvrdí, že jsem zamindrákovaný druhej ať už držim hubu, já myslel, že od totho je tu ta možnost diskuze abych mohl říci svůj názor na článek a pokud se někomu nelíbí můj názor může reagovat a přesvědčit mě.. né psát, že jsem zamidrákovanej a že mám držet hubu, to že tohraje FOX a aútor SvHW do autu snaží se ze mě udělat věčnýho stěžováčka je jejich boj, já si myslím, že uvěřejňovat recenzi sestavy i když je kvalitní to sem nepopřel jenom jsem uvedl že jsou i lepší ­(za stejnou cenu, např. od Solteku­) a že se to prostě nesluší dělat recenzi na sestavu, dělejte recenze na komponenty a nebo na opravdové sestavy výrobců, nikoli distributorů, to je můj názor, líbit se vám nemusí, děkuji
Odpovědět0  0
Eagle_tempx1 (1244) | 21.9.200513:42
Vy mě teda umíte pobavit. Víte, jaké jsou v IT marže? Kde by se na ty úplatky asi tak vzalo? Opravdu jsem za recenzi Opteronu nic nedostal. Ani ten Opteron. Dokonce si nepamatuju, že bych vůbec kdy co dostal. Z mého počítače jsem si vše musel koupit za své. Nevím, proč bych se měl snažit hrát cosi do autu, když taková je prostě realita. To vy mě tady osočujete z úplatků. Když už jsme u nich ­- chcete mi nějaký nabídnout? Můžeme se domluvit. Diskrétně, samozřejmě. Mám teď vyhlídnutý Mercedes S500, ale nějak mi chybí pár drobných. :­-­)­)­))
Odpovědět0  0
conker - Roman Debnar | 21.9.200513:51
a je tu opět moje počáteční otázka... otiskne nám SvHW taky recenzi na naší poč. sestavu? klidně vám jí zašleme, bude kvalitní a super tak jako ta od FOXe ... budem rádi když tam bude naše logo a bude nakonci napsáno, ­"Jděte do toho.­" a bude tam naše luxusní koncová cena.
pokud mi slíbíte, že ano rád se s vámi domluvím, zvlášť když SvHW za to nebude nic chtít.
Odpovědět0  0
Eagle_tempx1 (1244) | 21.9.200514:00
To se domluvte se šéfredaktorem, já sestavy netestuji. Mimo jiné i proto, že by mi nevyhovovaly ani ty od FOXu ­(nic proti nim, ale mám extrémní nároky­).
Odpovědět0  0
Štěpán Mrázek (372) | 21.9.200514:33
Pěkný den,

A jakou sestavu nám můžete do testu nabídnout? Tato rozhodnutí se řídí jediným pravidlem ­- a sice aby šlo o produkt zajimavý pro naše čtenáře. Např Opteron 144 ­(aktuálně nejčtenější článek Světa hardware­).

BTW: Podle IP bych si spíše tipoval, že se zabýváte něčím jiným, než HW či PC.

Štěpán Mrázek
Thomas Taylor
Odpovědět0  0
conker - Roman Debnar | 21.9.200514:48
něco by se určitě našlo, pokud SvHW otiskne naše veliký logo a napíše, že to je skvělá věc...
tak můžem nabídnout třeba toto:
http:­/­/www.foxconnchannel.com­/products_barebone.cfm?pName=Ebot%20Savant

u­rčitě za zajímavou cenu...

jinak IP je věc veřejná ... http:­/­/counter.cnw.cz­/whois.cgi?whois=212.71.128.19
ale zklamu vás.. jedná se jen o momentálního poskytovatele připojení ;o)
Odpovědět0  0
Eagle_tempx1 (1244) | 21.9.200514:58
Tak třeba zrovna tohle by si moc lidí tady nekoupilo. Proč? Protože jednak je to pro Pentium 4 ­(zde většina lidí kupuje AMD, mám to podpořeno i statistikami zájmu o články s tématikou AMD­) a za druhé i kdyby o to měl zájem nějaký ­"Intelák­", odradí ho čipset SiS. Nemá to ani Serial ATA a podle popisu je napájení na desce pouze 775_VR_CONFIG_04A, tedy ta nejslabší třída ­- a to znamená, že nelze použít například Pentium D. A taky tomu chybí PCI Express. Prostě dneska zcela zastaralá záležitost.

... tak co tam máte dál ­"zajímavého­"?
Odpovědět0  0
conker - Roman Debnar | 21.9.200515:08
tady jde o princip ... přiznejte, že se jedná o reklamu a že nikomu tu zadarmo nic neotisknete...

co tohle...
http:­/­/www.soltek.com.tw­/soltek­/product­/qbic.php
?isbn_st=SL­-B9D­-FGR&qisbn_st=EQ3901­-300P&LWH=34.05­(L­)x24­(W­)x23.5­(H)
Odpovědět0  0
Eagle_tempx1 (1244) | 21.9.200515:45
Dobře, to je parametry adekvátní k testovanému barebone of FOXu. Domluvte se s šéfem, třeba do toho půjde.
Odpovědět0  0
Jaroslav Kopecny | 21.9.200515:07
Ten odkaz na toho barbika je vtip nebo snaha o zahajeni cinnosti bazaru ­"Na ruzku­" :­-­) To jste urcite nemyslel vazne s timhle vyjit na svetlo?
Odpovědět0  0
Jaroslav Kopecny | 22.9.20058:31
FOX Computers s.r.o. dle oficialni zpravy AMD z minuleho roku patri mezi 19 nejlepsich assembleru vykonnych PC na evropskem trhu, dale ma statut System Builder od spolecnosti TYAN a CORSAIR a je oficialnim vyrobcem pocitacovych sestav FOX, ktere jsou znamy po cele Evrope jako ekvivalent nekompromisniho vykonu. FOX jako prvni v CR sestavil 4 procesorovy server na platforme AMD Opteron. Distribuce je rovnez tak naplni jeji cinnosti. My pocitace vyrabime a VYVIJIME ­- co se vyvoje tyce, tak je jen velmi malo konkurentu, kteri maji vlastni vyvoj a nehazi jen komponenty do skrine. Abych to uzavrel, pane Debnare, evidentne jste tak trochu mimo obor, neshazujte se, neponizujte se zde verejne a zacnete si spise studovat informace, nez neco pronesete. Nenutte me porad popisovat tady nasi cinnost, to neni predmetem diskuse a zrejme vy jediny nevite, o co vlastne bezi. No a ty recenze na komponenty byste opravdu chtel? Vazne? Muzete nas nahradit a zacit zapujcovat komponenty na testy ­- uz zacnete shanet AMD na M Socketu nebo nove modularni zroje 1000W, casu mate dost! :­-­) A nezapomente prilozit klicky od Mercedesu, panove z redakce maji od nas kazdy tyden novy bourak, tak je v tom nezklamte ... az nadejde doba, kdy budu muset za zapujceni komponentu ci PC dat redaktorovi uplatek, byt v podobe 10 Kc, tak verte, ze nami dovazene a vyrabene zbozi na zpravodajskych serverech uz nenajdete! To se radeji pujdu bodnout!<br­/>
Jaroslav Kopecny za FOX Computers s.r.o
Odpovědět0  0
wikina (115) | 23.9.20050:51
amen. :)
Odpovědět0  0
Dušan Hájek - Xixao.cz | 26.9.200510:34
Fox celkem můžu a držím vám palce, ale to co vy osobně tady předvádíte za hysterii, to je až trapný. Možná by jste si měl udělat nějakej kurz PR managementu, potom by jste možná vaše čtenáře ke své firmě přitáhl. Takhle je na 90% odpuzujete.
Ještě jednou opakuji ­- Foxu fandím, ale vy jste jejich pohroma
Odpovědět0  0
Peace | 13.1.20060:30
tak to dovolte abych se pousmál, vyvoj pocitace si predstavuju komponentu od komponenty a ne,ze slozite par komponent dohromady a udelate spravny cable management :­) nic ve zlem
Odpovědět0  0
Alamaster (50) | 21.9.200513:05
Ach jo...příspěvky takových lidí fakt miluju.... ja myslim ze tohle je snad svobodná země a nikdo nikomu neprikazuje ze tuhle recenzi ma cist a vubec navstevovat SH .....
Odpovědět0  0
conker - Roman Debnar | 21.9.200513:39
já si pouze recenzi přečetl a napsal svůj názor, jsem rád že ČR je svobodná země, kdybych si nechtěl číst SvHW tak ho nečtu kdybych nechtěl reagovat nereaguju
Odpovědět0  0
Liquidos | 21.9.200514:00
Pouze osobní názor. :­-­))
Odpovědět0  0
Eagle_tempx1 (1244) | 21.9.200514:50
Rozhodně ne a pokud si i přes to myslíte že ano, dokažte to.

EDIT: Ale no tak, Petře. To bylo spíše známo o vás, že si necháváte nějaký ten HW ­"za odměnu­".
Odpovědět0  0
Moas | 21.9.200514:44
Netusil jsem ze FOX je charita a rozdava drahe graficke karty zdarma... Nechte prosim tyhlety nesmysly o vybave ZADARMO pro Tesco a podobne patlaly, vsichni dobre vime ze zadarmo ani kure... Ze se vam podarilo sehnat komponenty levne je chvalyhodne, ale zaroven u uspesneho prodejce ocekavane...
Odpovědět0  0
Jaroslav Kopecny | 21.9.200515:11
Pokud mate kalkulacku, sectete si prosim komponenty a pak hodne dlouho premyslejte o tom, co jste napsal ­- grafika je opravdu zdarma, HOWG.
Odpovědět0  0
Moas | 21.9.200518:51
Mne prijde ferovejsi napsat ­"obsazene komponenty vas vyjdou o 7000 levneji nez jejich nakup u konkurence­", chapu ale ze ZDARMA pritahne vic kseftu nez LEVNEJI. :)
Odpovědět0  0
-=daQuirm=- (13) | 21.9.200510:02
hlavne kecy typu ze uroven 32 db je temer neslysna a predtim je hned napsano ­"pouze­" ktery to vyvraci...nechapu zamer...mozna sem blbej ale 32db je uz relativne mooc...aspon na to aby se tomu dalo rikat neslysny...nazval bych to spis este relativne malo obtezujici hluk...
Odpovědět0  0
Jan Dedek (29) | 21.9.200510:32
Slova o hluku jsou uvedena v odstavci technologií, a když se napíše, že 50 cm od zdroje je hluk 32dB, je to opravdu téměř neslišitelné, když je zdroj umístěn ve skříni. Je to jednoduché, strčíte zdroj do skříně a zavřete jí, potom si stačí představit objemové rozložení hluku, hluk je totiž směřován dozadu a předpokládám, že PC nemáte obráceno k sobě zadem a sedíte minimálně půl metru od něj. Jestli je to tak tak slišíte velké... ticho.
Odpovědět0  0
Eagle_tempx1 (1244) | 21.9.200512:27
Bohužel musím souhlasit s ­-=daQuirm=­-. Barebony jsou pro stavbu tichých počítačů zcela nevhodné. Ticho není jen o nějakém číslu, ale taky o typu zvuku. Dnes nelze sestavit neslyšitelný počítač. Takový opravdu neznám a to ani když se použijí komponenty jako 120mm větráky Yate Loon a disky Samsung v Silentmaxxu. Možná mám uši jak netopýr, ale i takovýto počítač slyším na vzdálenost několika metrů. Samozřejmě, v místnosti musí být ticho, ale to se snad předpokládá.
Odpovědět0  0
Jaroslav Kopecny | 21.9.200513:28
Jedna moznost prece jen mozna existuje ..... Zalman TNN500 Series.
Odpovědět0  0
Lockheart | 21.9.20059:50
Nemůžu si pomoct, ale přidadá mi to spíš jako placená recenze. Za 30 kolíků a srovnávat to ještě s se starším barbounem. Za ty peníze by byl slušnej počítač na hry a ještě možná s LCD. Tohle je spíš pro parádu. Taky mi tam chybí lepší testování, mnohokrát jste dokázali že to umíte mnohem líp. Nic ve zlým, jen můj názor, jinak Vám moc fandim.
Odpovědět0  0
ibrahym rugova | 22.9.200518:40
taky si myslim, no ale budiž to foxce prano, tesim se na to co predstavi letos na invexu, doufam ze to bude v gamehall letos svitit a blikat stejne jako loni, tak s enecham prekvapit, mozna taky na invex vubec nepojedu, je to zruky a rok od roku horsi :(
Odpovědět0  0
foxik (25) | 22.9.200521:13
Letos FOX v Gamehall určitě zářit nebude, protože tam nejdeme. Určitě počítače FOX budou vidět, ale ne v takové míře jako loni a předloni. Za ušetřené peníze nabídneme akční slevu.
Odpovědět0  0
dp (23) | 21.9.20051:22
Kdybych chtěl elegantní, tekříkajíc luxusní malý bareboun a někdo mi přinesl tohoto řvoucího skřeta s dírou v boku a na čele asi bych ho vyhnal :­-­( Není asi účelem takovéto sestavy aby byla na všechno ­- do konstrukční kanceláře nebo na DTP bych si určitě vybral klasickou ­"BigTower­" stanici s dostatečnou možností rozšíření, podporou vícejádrových CPU, s velkou stabilitou a pod. A byla by mi asi na nic TV karta a dálkové ovládání :­-­)­) Naopak jako domácí ­"mazlíček­" na internet, hry, přehrávání DVD na velké TV ­- to by stálo za to, ale zase ba musel být dost tichý, určitě by se hodila ta čtečka karet místo ­"díry ve zdi­" atd. ... Jinak ta směs toho příslušenství ­- no pardon ale to je ostuda! Jen to co zrovna dostal výrobce zdarma ­- a jen si to přeberte: průvodce instalací ­(anglicky­-čínsky­), rychlý průvodce instalací ­(francouzky­) atd. ...
Odpovědět0  0
MadCap (58) | 21.9.20050:21
skuste pri foteni pouzivat dlhsie ohnisko a pripadne aj trosku rozum ;­) priklad >
(odebrano ­- prilis dlouhy link, nespravne formatovani v Mozille­) < ak si niekto nevsimne ­"mierneho­" skreslenia a deformacie tak klobuk dole ;­) trpia tym aj ostatne fotky ­(sudkovitostou napriklad­)
inak este pridavok > ked som tuto zostavicku testoval v teste mini pc`s tak mala podobnu MSI kartu, ktora ale mala manualnu regulaciu otacok a bola hoodne ticha :­) asi im uz dosli ;)
Odpovědět0  0
frtka emil | 21.9.20050:21
peknej klunkr kdyz pominu ze vyhral pouze v doomu, primarne stavenem pro nvidia karty. Jinak by mne zajimalo co ta sestava v tom grafickem studiu bude delat ­(kde jsou odpovidajici testy??­). Ale jinak dobry, panu dedkovi by stejne ale vice slusely mechaniky, to ze ma jeden dobrej barebone doma neznamena ze je umi poradne testovat!!
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.