reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Foxconn 975X7AA - vstup na scénu OC?

28.6.2006, Petr Mareš, recenze
Foxconn 975X7AA - vstup na scénu OC?
První deskou s chipsetem 975X, na kterou jsme se podívali, se stala Gigabyte GA-G1975X. Dnes tu máme dalšího zástupce s i975X v podobě Foxconn 975X7AA. Tyto desky, i když jsou postaveny na stejném chipsetu, nejsou přímými konkurenty, protože deska Gigabyte míří k nadšencům a ladičům výkonu a model od Foxconnu naopak směřuje spíše pro nasazení ve firmách a v domácnostech.
Základní deska Foxconn 975X7AA-8EKRS2H ve mně zanechává rozporuplné pocity. Když je v některé disciplíně lepší, další měření sil pro ni skončí negativně. Výbava desky a BIOS nevybočuje z průměru. Výkonnostní testy jsou celkem srovnatelné, někdy lepší jindy horší. Body, které deska získala za přetaktování procesoru, ztratila zase u spolupráce (přetaktování) s pamětí.

Základní desky Foxconn mají také jeden "mindrák" - své vlastní modely pod značkou Foxconn (tedy obecně retail produkty, v oblasti OEM produkce jde o giganta) dělá tato společnost teprve několik měsíců a v highendu nemá vybudované jméno, proto hráči raději dají přednost zvučnějším značkám, u kterých jsou více v obraze a vědí, co mohou čekat..



Proto tato základní deska míří spíše k lidem, kteří chtějí stabilitu, jednoduché přetaktování pomocí profilů a nepotřebují pokročilé ladění - tzn. firmy a většina domácností. Nakonec je tu cena, která odpovídá konkurenci, popřípadně je Foxconn 975X7AA-8EKRS2H mírně dražší.


Čipová sada i975X (SB ICH7R)
Nastavení a přetaktování pamětí
Schopnosti přetaktování procesoru
Absence podpory režimu SLI (prozatím)
Přídavný SATA řadič (eSATA)
Větráček v roli aktivního chlazení NorthBridge
Účinné chlazení
Cena
Podpora ATi CrossFire
Ikona Odkaz na databázi
Orientační cena: 5 715,- bez DPH (BGS LEVI Czech)

Za zapůjčení základní desky Foxconn 975X7AA-8EKRS2H děkujeme společnosti Foxconn.
reklama