reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
12.6.2013, Pavel Kovač, recenze
Dnes jsou HD monitory již nižší standard. Ten, kdo si přeje něco víc, musí se poohlédnout po WQHD monitoru. Hodně rozruch v těchto vodách udělal Dell, nyní však přichází i Fujitsu se svým kouskem. Porazí Dell? Právě na to se podíváme v dnešní recenzi.
Petroman (119) | 12.6.201314:57
Nechápu, proč mají ty monitory stále tak nízké rozlišení. Přitom v minulosti existovaly normálně LCD s vysokým dpi. Mám za úkol sehnat monitor do lékařské ordinace a snad budu muset zalovit na ebay, protože nikde nic krom přestřeleného NEC není.
Odpovědět0  0
kurtd. | 12.6.201318:16
Jáké rozlišení by se teda pán představoval­/přál?

"Přitom v minulosti existovaly normálně LCD s vysokým dpi.­"

Která konvenční, spotřební LCD s vysokým dpi extistovaly normálně? konkrétní typ?
Odpovědět0  0
Pavel Kovač (1033) | 12.6.201320:08
No nevím zda byl monitor s cenovkou 8000 dolaru a 41 Hz zrovna lidový :­-)
Odpovědět0  0
Petroman (119) | 12.6.201320:42
No ale prostě mně pane Kovači řekněte, kde je sakra chyba? Logicky nemůžu vyplajznout přes 150 tisíc za NEC ­(to nechám na šetřivých nemocnicích­), takže se vezme co je zrovna na trhu. Ale chci jako to malé dítě prostě vědět proč? Technologie očividně existuje. Jen to prostě nikdo nevyrábí?
Odpovědět0  0
radon (61) | 12.6.201323:08
proč? protože většině stačí fullHD, na vyšší rozlišení není ten správný tlak, musela by se za těžké prachy přepracovat linka a ty peníze by se nevrátily, hry v takovém rozlišení neutáhne počítač, nejsou filmy atd. Očividně specializovaných odběratelů jako jsou nemocnice není tolik. Ale brzy se to změní ­- v TV se objeví 4K a to se projeví i u monitorů.
Odpovědět0  0
Pavel Kovač (1033) | 13.6.20137:48
Přesně jak psal radon. Lidé to nevyužijí. Představte si situaci, kdy si běžný BFU koupí takový monitor. Doma jej zapojí, zjistí, že písmenka ani nepřečte. Zeptá se co s tím a následně změní DPI v OS. Spousta programů s tím bude mít stejně problémy ­(často na změnu DPI prostě vývojáři kašlou­). Tekový zákazník si už nikdy příště takový monitor nekoupí.
Nás co bychom monitor využili je prostě příliž málo na to abychom vytvořili dostatečně velký tlak. Přesto díky Windows 8 ­(nezávyslé na rozlišení jejich GUI­) a IGZO technologii by v budoucnu mohlo být daleko lépe. A dokonce tu jsou první monitory co jsou ohlášeny na tento rok ;­-)
Odpovědět0  0
Petroman (119) | 14.6.201319:41
No co člověk nadělá.
Odpovědět0  0
Don Q (259) | 15.11.201313:15
...nezávislé... ­(nejen odborné znalosti, ale i znalost mateřštiny je potřeba­) ... :­-­) :­-)
Odpovědět0  0
Pavel Matějka (1601) | 12.6.20138:20
vyniká především tím, že na světle dost ohavně žloutne, takže za dva roky z ní může být na straně od okna slonová kost a za pět let to vypadá jako vytažené ze skládky.
Odpovědět0  0
Pavel Kovač (1033) | 12.6.20138:57
Ano, čím světlejší plast tím méně odolný vůči UV. Je to stejné jako u barev co si koupíte na dřevo­/kov apod.
Vzhledem k tomu, že nelze posoudit tuto vlastnost během recenze, tak to ani do recenze nepíšu. Nikdy člověk neví co do plastu je přimícháno a třeba i UV vydrží dlouho.
Odpovědět0  0
Petroman (119) | 12.6.201314:58
Dneska je to již vychytané. Bych se toho vůbec nebál.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.