reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Fujitsu Siemens H22-1W - další z řady 22" LCD

27.9.2007, Pavel Kovač, recenze
Fujitsu Siemens H22-1W - další z řady 22" LCD
V poslední době jsou 22" LCD panely velice žádané a není se ani čemu divit. Dvaadvacítky jsou levné, širokoúhlé a jsou "in". Bohužel se obvykle vyrábějí pouze s technologií TN a ani dnes recenzovaný panel není výjimkou.

Celkové hodnocení


Recenzi máme zdárně za sebou a nyní nám zbývá to nejdůležitější - hodnocení. Monitor při testování působil velice vyrovnaným dojmem, nic není extrémně špatné, avšak ani extrémně výborné. Asi největší problém jsem zaznamenal s podsvícením, které v levém horním rohu vadí i při běžné práci. Naopak mě potěšila solidní konstrukce panelu a tovární zpracování, barevné podání patří sice pouze k lehkému nadprůměru, ale je bohužel sráženo horším rozlišením tmavých odstínů. Odezva je adekvátní k papírové a myslím, že nebude vadit téměř nikomu. Snad jen velmi náruživý hráč FPS her stále uvidí rozmazávání objektů. K pomyslným plusovým bodům musíme započítat i velké množství obrazových vstupů a HDCP ochranu.


Z celkového hodnocení si lze velice dobře udělat obrázek o tom, jak si monitor ve výsledku vede. Velice dobře je na tom odezva, která sice CRT stále nenahradí, ale již mu dobře dýchá na paty. Ostatní parametry jsou již spíše průměrné. Ve výsledku vadí tedy pouze ono špatné podsvícení, které se však může zlepšit novou revizí monitoru, takže zde suďte podle svých očí.




Opět zde dávám odkaz na přehled výsledků námi testovaných LCD panelů. Do tohoto přehledu jsou zařazeny pouze monitory testované s metodikou pomocí osciloskopu.


Na TN slušné barevné podání
Horší ergonomie
Dobrá odezva
Nepěkné podsvícení
Pěkné podání tmavých scén u filmů
Odezva se schody
Cena v době testování: cca 9 200 Kč bez DPH



Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu Fujitsu Siemens ScaleoView H22-1W - LCD 22 poskytuje server Heureka.cz



Za zapůjčení monitoru Fujitsu Siemens H22-1W děkujeme společnosti Fujitsu Siemens.


Za poskytnutí digitálního osciloskopu M523 děkujeme firmě ETC s.r.o.,
která se zabývá výrobou a zároveň i prodejem svých měřicích přístrojů.

reklama