reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Fujitsu Siemens Pocket LOOX 410 - "Začátek krásného přátelství"

14.6.2004, Petr Hájek, recenze
Fujitsu Siemens Pocket LOOX 410 - "Začátek krásného přátelství"
Tato slova najdeme na krabici s Pocket PC Fujitsu Siemens Pocket LOOX 410. Handheld má ty nejlepší předpoklady, být bavičem i pracantem zároveň. Má výkon dostačující na multimédia i práci, Bluetooth a nadprůměrnou výdrž akumulátoru, to vše pod 10 000 Kč.
Kapitoly článku:
Today plocha PDA zobrazuje pouze tradiční náležitosti, nikde žádný náznak správce běžících procesů, stačí ovšem stisknout pravé horní aplikační tlačítko a naráz se podobně jako u LOOXe 610 objeví FSCSpeedMenu, díky kterému lze snadno získat přístup k přehledně rozděleným systémovým aplikacím a nejen jim.




Největší výhodou samozřejmě zůstává, že je rychle na dosah položka "Running Programs," což znamená, že i bez externího správce běžících programů je přehled spuštěných aplikací (a v neposlední řadě i možnost nežádoucí procesy vypnout) stále vcelku po ruce.

Jak vidno, snadno dostupné jsou nejen programy, ale i ostatní důležité drobnosti - regulace podsvícení, zálohování/obnova, informace o stavu baterie atd. V menu je bohužel nutno vzhledem k absenci jogu navigovat pouze s pomocí stylu či ovládacího kurzoru.





Stav baterie je indikován po jednotlivých procentech, přítomen je i vestavěný záložní NiMH kus sloužící pro udržení dat v paměti během výměny hlavního akumulátoru.



Fakt, že se firma rozhodla použít procesor typu Intel PXA255 u takto nového stroje, je poněkud překvapivý, člověk by přece jen čekal něco novějšího z rodiny PXA26x (viz například starší Toshiba e400). Při vlastní práci ovšem není patrné žádné výraznější zpomalení a i s výdrží je na tom PDA velmi dobře (viz další sekce).



Handheld nabízí dnes již velmi standardních 64 MB RAM (z nichž je k dispozici pěkných 62,75 MB) a jak napovídá poslední obrázek, bohužel ani bajtík flash paměti.



Citlivost mikrofonu lze regulovat pouze ve 3 skocích, jmenovitě - nahrávání na krátkou vzdálenost, normální a konferenční záznam. Taktéž výšky a basy lze nastavit pouze na některou ze 4 pevných hodnot, což je poměrně nepraktické a jistě bude vhodnější měnit údaje s pomocí kvalitního přehrávače vybaveného ekvalizérem.

Vpravo informace o displeji a počtu zobrazitelných barev - 240 x 320 a 65536 odstínů.



Fujitsu Siemens zabudoval do OS i utilitku FSC Backup, jež slouží k zálohování zvolených souborů a adresářů. Prázdná položka "Storage Medium" opět trochu rozpačitě naznačuje, že zálohovat přímo z krabice zkrátka není kam a je třeba pořídit nějakou SD kartu...


reklama